ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Το τέλος του Διαμαντίδη, η αρχή του νέου Παναθηναϊκού…

Άπαντες στον Παναθηναϊκό, θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, δίχως αμφιβολία, μα οι φετινοί τελικοί, έχουν ένα ακόμα μεγάλο διακύβευμα. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Το τέλος του Διαμαντίδη, η αρχή του νέου Παναθηναϊκού…

Λίγα 24ωρα πριν αρχίσει ακόμα μια «μάχη» ανάμεσα στους αιώνιους, για ένα ακόμα πρωτάθλημα, με μια σειρά αγώνων, που εξ’ ορισμού, είναι ιδιαίτερη. Η επικείμενη αποχώρηση του αρχηγού του Παναθηναϊκού από την ενεργό δράση, αποτελεί το πιο «καυτό» νέο, παρά το γεγονός, πως κρίνεται ένας τίτλος. Σαφώς και στόχος της ομάδας είναι να τον κερδίσει. Αλλά πέραν της ιστορικής στιγμής, που αποτελεί το «κύκνειο άσμα» του Διαμαντίδη, η σειρά αυτή, πρέπει να αποτελέσει και το εφαλτήριο της νέας εποχής.

Ναι, ο Παναθηναϊκός αλλάζει εποχή. Όταν έφυγε ο Ζέλικο, άλλαξε σελίδα, σε δύο περίπου εβδομάδες, όταν και θα τελειώσουν οι τελικοί, ο Παναθηναϊκός, αλλάζει εποχή. Κάθε τέλος, μια αρχή… λένε. Έτσι πρέπει να γίνει και σε αυτήν την περίπτωση. Ανεξάρτητα από την έκβαση των τελικών, ο αρχηγός, θα φύγει με ψηλά το κεφάλι. Αναμφισβήτητα. Αυτό που όμως μετρά περισσότερο, αν το δει κανείς κυνικά, είναι το αύριο του «τριφυλλιού».

Η διοίκηση είναι εδώ και στηρίζει, με πολλά σωστά, με πολλά λάθη, είναι εδώ όμως και στηρίζει. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να χτίσει την επόμενη μέρα. Τα θεμέλια του αύριο, μπαίνουν από σήμερα. Οι αθλητές και το προπονητικό τιμ θα κάνουν αυτό που πρέπει, προκειμένου να φέρουν τον τίτλο στο ΟΑΚΑ. Ο «οργανισμός» του Παναθηναϊκού, όμως οφείλει να σκεφτεί την επόμενη μέρα, από τώρα. Σχεδιασμός, προπονητής, μεταγραφές, πλάνο και όλα τα σχετικά. Η κατάκτηση ή μη, του πρωταθλήματος, δεν πρέπει να «θολώσει» το τοπίο, για παίκτες που δεν δικαιούνται να φορούν αυτή τη φανέλα, ούτε έχουν κερδίσει το σεβασμό, του κόσμου.

Όσο έχω εσένα Κώστα Σλούκα, δεν φοβάμαι κανέναν
Όσο έχω εσένα Κώστα Σλούκα, δεν φοβάμαι κανέναν 971 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» εδώ και τέσσερα χρόνια, βρίσκονται στη λογική του «μονημερίς τον χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν», ε, πρέπει να γκρεμιστεί ακόμα μια φορά, μια τελευταία φορά, με το νέο αρχιτέκτονα, να θέσει θεμέλια γερά, που όσο χρόνο και αν χρειαστεί, να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό, στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Η αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη, αποτελεί «μαχαιριά στην καρδιά» όλων των Παναθηναϊκών, ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, μάλλον απαραίτητο, να αλλάξει εποχή το «τριφύλλι» και να προσπαθήσει να ξεφύγει από τα «φαντάσματα» του παρελθόντος. Αν έρθει και το πρωτάθλημα, καλώς, αν όχι, δεν πειράζει, αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά-αυτή τη φορά-το καλοκαίρι που έρχεται. Ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω προσώπων. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και μετά τον Διαμαντίδη, του οποίου τη φανέλα-λογικά-θα χαζεύουμε στον ουρανό του ΟΑΚΑ, για να θυμόμαστε τον κορυφαίο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.