ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Νίκη για Παναθηναϊκό, με DNB η Ντούισμπουργκ

Οδεύοντας σιγά – σιγά στο φινάλε τον περισσοτέρων πρωταθλημάτων που άρχισαν στην αρχή της σεζόν η αγωνία κορυφώνεται

Νίκη για Παναθηναϊκό, με DNB η Ντούισμπουργκ

Οδεύοντας σιγά – σιγά στο φινάλε τον περισσοτέρων πρωταθλημάτων που άρχισαν στην αρχή της σεζόν η αγωνία κορυφώνεται, αφού σε όλες τις διοργανώσεις έχουν μείνει κάποιες αναμετρήσεις που μέχρι το τέλος θα κρατήσουν ζωντανή την αγωνία του φίλαθλου κοινού, τόσο για τον υποβιβασμό, όσο και για την έξοδο στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα σήμερα διεξάγεται «κουτσουρεμένη» η 2η αγωνιστική της Superleague καθώς η αναμέτρηση ΑΕΚ – Πανιώνιος αναβλήθηκε λόγω του ορισμού του τελικού Κυπέλλου ΟΣΦΠ – ΑΕΚ την Τρίτη 17 Μαΐου. Έτσι απόψε στο μοναδικό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ με τον «Άσσο» να πληρώνει 1.85 στην Betshop. Στην Premier League διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική με όλα τα παιχνίδια να αρχίζουν στις 17:00, ενώ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνουν και τα φινάλε σε Serie A και Primera Division.

Νικά στη Λεωφόρο ο ΠΑΟ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τον «Άσσο» του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα… Κάπως έτσι μπορεί να εξηγηθεί η εικόνα του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα των πλέι οφ με τον Πανιώνιο την Τετάρτη. Μέτρια προς κακή εμφάνιση, καμία σχέση με τις παρουσίες των πρασίνων στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, με πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και την τελική ενέργεια. Αργός σε σκέψη και εκτέλεση ο Παναθηναϊκός, είδε τον γκολκίπερ Στιλ να κάνει ακόμη μια γκέλα φέτος και να χαρίζει το γκολ στον Πανιώνιο, το τελικό 1-1 ήρθε χάρη στο ταλέντο και την εκτελεστική δεινότητα του Λέτο. Να σημειωθεί ότι το «τριφύλλι» είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος με τον Μπεργκ, στη μοναδική καλή φάση του πριν το γκολ του αντιπάλου.

Κάπως έτσι, επιβεβαιώθηκε το στατιστικό που θέλει τους πράσινους να μην κερδίζουν καμία εκ των ομάδων που αντιμετωπίζουν στα πλέι οφ, με το ρεκόρ πλέον να είναι στο 0-4-3. Ήταν η πρώτη ισοπαλία εκτός έδρας κόντρα σ’ αυτούς τους αντιπάλους, καθώς η ομάδα της Λεωφόρου μετράει 3/3 εντός έδρας ισοπαλίες με ΑΕΚ (0-0), Πανιώνιο (0-0) και ΠΑΟΚ (2-2). «Είναι παιχνίδι-κλειδί, επειδή έχουμε τους ίδιους βαθμούς με τον ΠΑΟΚ», είπε ο Αντρέα Στραματσόνι, που προστάτευσε τον Στιλ, τονίζοντας ότι η γκέλα του ήταν ομαδικό λάθος και όχι ατομικό. «Πρέπει να είμαι πολύ συγκεντρωμένοι, διότι ξέρουμε ότι είναι πολύ καλή ομάδα στον κενό χώρο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε δύο ματς δεχθήκαμε πέντε γκολ από αυτήν την ομάδα», συμπλήρωσε ο Ιταλός για το σημερινό ματς, το οποίο είναι εξόχως κρίσιμο, καθότι οι δύο ομάδες μοιράζονται την κορυφή με 3 πόντους.

Με κάλυψη η Ντούισμπουργκ

Από τη Β’ Γερμανίας επιλέγουμε τον «Άσσο» Draw No Bet της Ντούισμπουργκ κόντρα στη Λειψία σε απόδοση 2.02. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της απευθείας παραμονής της Ντούισμπουργκ στο πρωτάθλημα. Όλα θα κριθούν στη σημερινή τελευταία αγωνιστική, στην οποία υποδέχεται στην έδρα της τη Λειψία. Αν καταφέρει να πάρει τη νίκη θα περιμένει ήττα της Φορτούνα Ντίσελντορφ (εκτός έδρας με Μπραουνσβάιγκ), ενώ παράλληλα θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά τερμάτων με αυτή (-23/-17). Εφόσον κερδίσει και δεν πάρει τη νίκη η Φρανκφούρτη (εντός έδρας με Μόναχο 1860) θα διασφαλίσει τη θέση που οδηγεί στα πλέι άουτ. Αν η Φρανκφούρτη νικήσει θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά μαζί της (-23/-27) για να υποβιβαστεί απευθείας. Σε περίπτωση ισοπαλίας αν νικήσει κάποια εκ των Φρανκφούρτη και Πάντερμπορν θα υποβιβαστεί απευθείας. Αν όμως δεν κερδίσει κάποια από αυτές θα παίξει στα πλέι άουτ. Τέλος, στην περίπτωση ήττα της Ντούισμπουργκ και νίκης είτε της Φρανκφούρτης, είτε της Πάντερμπορν θα υποβιβαστεί απευθείας. Αν ηττηθεί και χάσουν και οι άλλες δύο θα παίξει στα πλέι άουτ, εκτός κι αν καλυφθεί η διαφορά γκολ.

Δέκα βαθμούς κατάφερε να αποσπάσει η Ντούισμπουργκ στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα επικράτησε των Νυρεμβέργη (2-1 εκτός έδρας), Μόναχο 1860 (2-1 εντός έδρας) και Φορτούνα Ντίσελντορφ (2-1 εντός έδρας), ενώ μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Σαντχάουζεν (2-2 εντός έδρας). Παράλληλα γνώρισε την ήττα από τη Φράιμπουργκ (3-0 εκτός έδρας). Την προηγούμενη βδομάδα κόντρα στη Σαντχάουζεν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κλίνγκμαν στο 68’, ενώ επτά λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Βόλμαν. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 80’ από τον Κλοτζ. Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε τρία λεπτά αργότερα με το γκολ του ο Τσαντούρια.

Δε χάνει η Άντερλεχτ

Περνάμε στο Βέλγιο από όπου κρατάμε το Χ2 της Άντερλεχτ με αντίπαλο την Κλαμπ Μπριζ σε απόδοση 2.20. Να χαλάσει το «πάρτι» της Κλαμπ Μπριζ θέλει σήμερα η Άντερλεχτ και θα κάνει τα πάντα για να το καταφέρει. Πηγαίνει στο Μπριζ με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα φέρει τις δύο ομάδες ισόβαθμες στους 47 πόντους, αυτό είναι το μόνο αποτέλεσμα που θα κρατήσει «ζωντανή» την ομάδα των Βρυξελλών στη διεκδίκηση του τίτλου. Ακόμη και η ισοπαλία δε θα είναι αρκετή, αφού η Κλαμπ Μπριζ τελειώνει το πρωτάθλημα κόντρα σε Ζούλτε Βάρεγκεμ και Οστάνδη, ενώ η Άντερλεχτ την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει να παίξει εκτός έδρας με την Γκενκ. «Θα είναι πολύ άσχημο να χάσουμε, αλλά αν συμβεί, θα δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Ελπίζω ότι οι παίκτες μου ξέρουν ότι αν κερδίσουν, τότε θα κάνουν πολύ επικίνδυνα τα τελευταία δύο παιχνίδια για την Κλαμπ Μπριζ», επεσήμανε ο κόουτς Χάσι. Ο τελευταίος είδε την ομάδα του να παίρνει ασθμαίνοντας τη νίκη κόντρα στην Οστάνδη την περασμένη εβδομάδα, χάρη στο γκολ του Οκάκα στις καθυστερήσεις και ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε για ισοπαλία.

Παίρνει το «τρίποντο» η Γκέτεμποργκ

Συνεχίζουμε με την Α’ Σουηδίας και την αναμέτρηση Έστερσουντ – Γκέτεμποργκ από όπου κρατάμε το «Διπλό» σε απόδοση 2.10. Από τη δική της πλευρά η Γκέτεμποργκ επικράτησε στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής της Τζουργκάρντεν με 2-1, εντός έδρας. Κάκιστο από πλευράς θεάματος το πρώτο μέρος, η μία φοβόταν την άλλη. Με άγριες διαθέσεις και οι δύο στην επανάληψη η Τζουργκάρντεν ευτύχησε να προηγηθεί στο 53’. Στη συνέχεια η Γκέτεμποργκ αύξησε την πίεση της, ισοφάρισε οκτώ λεπτά μετά το γκολ που δέχθηκε (61’) και πήρε τη μεγάλη νίκη στο 82’ της συνάντησης με γκολ που σημείωσε ο σούπερ σταρ Χίσεν (ΕΠ 8/5). Δεύτερο διαδοχικό «τρίποντο» και τρίτο σερί παιχνίδι αήττητη (2-1-0).Βρίσκεται στο -4 από την κορυφή και στον πόντο από την Ευρώπη. Προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος από το μουδιασμένο ξεκίνημα. Αν έχει στόχο να πλησιάσει και όχι να απομακρυνθεί κι άλλο από την κορυφή οφείλει να πάρει τη νίκη στην έδρα της νεοφώτιστης Έστερσουντ. Δύο νίκες και από μία ισοπαλία και μία ήττα ο απολογισμός στις τέσσερις εξόδους της στο πρωτάθλημα. Παραμένουν εκτός οι Μπίαρσμιρ (ΑΜ 6/0) και Ρίεκς (ΜΕ 6/2).

Σούπερ τελικός στο Βερολίνο ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρ

Οι δύο μεγάλοι νικητές των προχθεσινών ημιτελικών του Final-4 είναι οι ΤΣΣΚΑ και Φενέρ που επικράτησαν επί των Κουμπάν και Λαμποράλ με 88-81 και 88-77 μετά από παράταση αντίστοιχα. Η ΤΣΣΚΑ έκανε μια σχετικά εύκολη νίκη αφού προηγήθηκε με διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο, 23-12, έπειτα διατήρησε την διαφορά γύρω από τους 10 πόντους και μάλιστα προηγήθηκε με 82-67 τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο δεν έδωσε σημασία στην άμυνα και επέτρεψε στην Κουμπάν να μειώσει σε 84-79 αλλά με μόλις 27” να απομένουν δεν υπήρχε τρόπος ανατροπής. Η Φενέρ έδωσε μεγάλη μάχη με τη Λαμποράλ και επικράτησε στην παράταση 88-77. Εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο που η Φενέρ προηγήθηκε 13-0 στις αρχές και μετά 23-15, στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα του αγώνα συνάντησε μεγάλα προβλήματα λόγω της άμυνας της Λαμποράλ και σε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο βρέθηκε να «κυνηγάει» στο σκορ. Όλα κρίθηκαν στο τέλος με την Φενέρ να ισοφαρίζει 72-72 με καλάθι του Σλούκα αφού πριν ήταν «επειδή» οι κορυφαίοι της Λαμποράλ όλη την βραδιά Μπουρούσης και Άνταμς αστόχησαν ο καθείς σε μία βολή. Στην παράταση οι παίκτες της Φενέρ είχαν την ψυχολογία τους στα ύψη και με πολύ κρίσιμα τρίποντα πήραν τη νίκη.

Αν κοιτάξουμε σε όλη την πορεία της φετινής Euroleague, που απόψε φτάνει στο τέλος της, οι δύο ομάδες του τελικού ήταν και εκείνες οι οποίες παρουσίασαν το καλύτερο μπάσκετ και ήταν οι πιο σταθερές σε όλο τον «μαραθώνιο». Εκτός των ονομάτων των ομάδων ΤΣΣΚΑ-Φενέρ που αναμετρώνται απόψε ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους αντιπάλους προπονητές που είναι οι Ιτούδης-Ομπράντοβιτς ή θα μπορούσαμε να πούμε μαθητής-δάσκαλος αφού οι δύο τους ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού πολλά χρόνια δημιουργώντας την πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα των τελευταίων 15 ετών με πέντε τίτλους Euroleague. Η ΤΣΣΚΑ θα παίξει για το τρόπαιο μετά από το τελευταίο που είχε κατακτήσει με τον Μεσίνα στον πάγκο της το 2008 και η Φενέρ θα παίξει για το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της. Με δεδομένο ότι συνήθως ο Ομπραντόβιτς τα καταφέρνει στο τέλος υπάρχει λογική στο ποντάρισμα υπέρ της Φενέρ σε αποδόσεις outsider όμως δεν γίνεται να κοντράρουμε την ΤΣΣΚΑ που είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και έχει τον κορυφαίο αθλητή της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, τον Νάντο Ντε Κολό ο οποίος προχθές είχε 30 πόντους. Βέβαια υπάρχει πάντα ο παράγοντας Τεόντοσιτς ο οποίος έχει αποτύχει πολλάκις σε ένα Final-4, με Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ, και συνήθως αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η ομάδα του κατέρρεε στο τέλος. Δεν θα ασχοληθούμε με νικητή αγώνα ή Under/Over και θα περιμένουμε το Live που είναι πιθανό να βρούμε ευκαιρίες.

Πρώτη επιλογή από τον αγώνα το Over 4.5 ασσίστ του Κώστα Σλούκα ο οποίος προχθές στον ημιτελικό ήταν καταπληκτικός με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασσίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής. Είναι προφανές ότι ο Ομπράντοβιτς γνωρίζοντας ότι από τους παίκτες που διαθέτει ο Σλούκας είναι έμπειρος σε τέτοιους αγώνες με δύο κατακτήσεις Euroleague το 2012 και 2013 με τον Ολυμπιακό του δίνει πολύ χρόνο συμμετοχής όπως θα κάνει και απόψε. Ο Σλούκας επιπλέον σκόραρε το τελευταίο καλάθι της κανονικής διάρκειας του ημιτελικού «στέλνοντας» τον αγώνα στην παράταση οπότε ακόμα και στα τελευταία κρισιμότατα λεπτά θεωρήθηκε αναγκαίος για τον προπονητή του. Απόψε λοιπόν θα αγωνιστεί πάλι πάνω από 20 λεπτά και μπορεί να «μοιράσει» πέντε ασσίστ, δύο σχεδόν παραπάνω από τον φετινό μέσο όρο του που είναι 3.2 ασσίστ ανά αγώνα. Άλλωστε και στα δύο από τα τρία κρίσιμα ματς με τη Ρεάλ στα πλέι-οφ είχε 6 και 5 ασσίστ ενώ στον άλλο αγώνα δεν είχε καμία επειδή αναλώθηκε στο σκοράρισμα με 17 πόντους. Είναι πιθανό οι μισές ασσίστ από τις πέντε που χρειαζόμαστε για το στοίχημα να έρθουν από συνεργασία με τον Βέσελι που θα καρφώσει, όπως έγινε και απέναντι στη Λαμποράλ. Επιλογή λοιπόν το Over 4.5 ασσίστ του Κώστα Σλούκα.

Δεύτερη επιλογή από τον αγώνα το Under 11.5 πόντοι του Μπόμπι Ντίξον. Ο Ντίξον στον προχθεσινό ημιτελικό με τη Λαμποράλ είχε μόλις τρεις πόντους σε 29 λεπτά συμμετοχής με 0/1 δίποντο και 1/6 τρίποντα ενώ γενικά ο μέσος όρος του καθ’όλη την διάρκεια της σεζόν στην Euroleague ήταν 10.6 πόντοι ανά αγώνα. Ο Ντίξον είναι χαρισματικός σκόρερ αλλά η απειρία του σε τέτοιο επίπεδο δεν του επέτρεψε να παίξει όπως αυτός συνήθιζε όλη τη σεζόν σε Τουρκία και Euroleague. Σήμερα η κατάσταση θα είναι ακόμα δυσκολότερη γιατί η ΤΣΣΚΑ παίζει ομαδική άμυνα στους γκαρντ των αντιπάλων, εκτός του Τεόντοσιτς, και είναι πιθανό ο Άαρον Τζάκσον, ο οποίος έπαιξε ελάχιστα προχθές και είναι ο καλύτερος αμυντικός της ΤΣΣΚΑ, να αντιμετωπίσει τον Ντίξον. Ο Ομπράντοβιτς σε μεγάλους τελικούς αν παρατηρήσει ότι ένας αθλητής του δεν έχει μπει στο κλίμα του αγώνος τότε τον αφήνει και τον «ξεχνά» στον πάγκο. Υπερβολικό λοιπόν το όριο 11.5 πόντοι του Ντίξον σε έναν μεγάλο τελικό. Επιλογή λοιπόν το Under 11.5 πόντοι του Μπόμπι Ντίξον.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων μέσω του livescore μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.