ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

«Θα υπερασπίζομαι πάντα ένα παιδί που έχει χάσει τη μάνα του»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού για όσα έγιναν στον 3ο ημιτελικό με τον Αρη. Τι είπε για το αγωνιστικό κομμάτι, ενόψει τελικών.

«Θα υπερασπίζομαι πάντα ένα παιδί που έχει χάσει τη μάνα του»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των τελικών, μίλησε για αυτά που τον προβληματίζουν ενόψει του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ, αλλά και την παραμονή του στην ομάδα, που θα κριθεί από τον τίτλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη:

Για την καταγγελία του Ολυμπιακού:

«Δεν μπορεί να συμβεί αυτό, Με ευχολόγια δεν γίνεται. Έχει αλλοιωθεί η ελληνική κοινωνία. Όλα είναι υλισμός, πώς να δικαιολογήσουμε τα πράγματα πως μας βολεύει. Το κόσμημα Διαμαντίδης είναι σε μια χώρα που υπάρχει έλλειψη σεβασμού και είναι βούρκος. Αυτά τα παιδιά όπως ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Παπαλουκάς βγήκαν μέσα από μια δύσκολη διαδικασία. Όταν χαρίζεις κάτι επαναπαύεσαι. Μόνο ο φραπές έχει αλλάξει κι έχει γίνει φρέντο.

Γιατί έχει ανέβει το επίπεδο του Έλληνα προπονητή; Βλέπεις ότι στα παιδικά υπάρχουν προγράμματα που είναι πολύ μπροστά. Τα τελευταία 15 χρόνια δεν υπήρχε σεβασμός για τον Έλληνα προπονητή. Αυτό ισχύει και για αυτά τα παιδιά. Φέραμε τους καλύτερους ξένους, για να κερδίσει μια ομάδα είχε 6-7 ήττες. Χωρίς να δυναμώσει το πρωτάθλημα με τις μεσαίες ομάδες δεν γίνεται. Δεν γίνεται να χαιρετίσουμε τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη έτσι.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 51.624 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσο για την καταγγελία του Ολυμπιακού, θα υπερασπίζομαι κάθε φορά που βλέπω δύο 50αρηδες να την πέφτουν σε ένα παιδί όπως ο Φώτσης που έχει χάσει τη μητέρα του. Θα τον υπερασπίζομαι μέχρι τέλους. Αν ο Ολυμπιακός πιστεύει ότι αυτό είναι λάθος, αν και από τη στιγμή που είναι από τον Πειραιά θα έπρεπε να το βλέπει αλλιώς, εγώ θα επιμείνω σε αυτό που έχω μεγαλώσει».

Για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό:

«Είμαι 25 μέρες στην ομάδα. Υπάρχουν θέματα που προβληματίζουν, ενώ υπάρχουν κάποια για αισιοδοξία. Μπορώ να πω ότι έχει φύγει από το DNA της η ομάδα δηλαδή. Αυτό που χαρακτηρίζει τις ελληνικές ομάδες που στηρίζονται στο μυαλό της και κοστίζει στα μεγάλα ματς. Μια σειρά τέτοια είναι με τον Ολυμπιακό, όπου υπάρχουν καταστάσεις εντός κι εκτός που πρέπει να διαχειριστείς.

Έχουμε κάποια παιδιά που έχουν παίξει τέτοια ματς, αλλά και αρκετά όχι και αυτό με προβληματίζει. Το πρόβλημα είναι ειδικά τα ψηλά παιδιά. Έφυγε ο Κούζμιτς, έχει χτυπήσει ο Παπαγιάννης, χτύπησε ο Γιάνκοβιτς και ουσιαστικά έχει πρόβλημα η αεροπορία μας και αυτό μας προβληματίζει».

Για τα παιχνίδια με τον Άρη που προηγήθηκαν και κατά πόσο βοήθησαν την ομάδα:

«Αλήθεια είναι πως τα πέντε παιχνίδια με τον Άρη μας βοήθησαν. Μας βοήθησαν να δούμε αδυναμίες. Είχαμε περισσότερα παιχνίδια να δούμε video. Όπως είπε και ο Γιάννης (σ.σ. Σφαιρόπουλος) οι τελικοί είναι σαν τις Πανελλήνιες, αλλά εμείς κάνουμε ταχύρυθμα μαθήματα».

Σχετικά με τους τραυματισμούς των Καλάθη και Διαμαντίδη:

«Ο Καλάθης κάνει προπόνηση μαζί μας. Ο Διαμαντίδης δεν κάνει. Ούτε σήμερα θα είναι μαζί μας. Περιμένουμε τους γιατρούς να μας δώσουν το ΟΚ».

Για τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού:

«Ο Ολυμπιακός έχει ρόλους. Ομάδα χρόνια δομημένη. Εμείς έχουμε πολλούς επιθετικογενείς παίκτες, αλλά πρέπει να υπάρχουν ρόλοι και να μπορούν να τους κάνουν. Υποτιμούμε τα παιδιά που κάνουν δεύτερους ρόλους. Συνήθως αυτοί που έχουν επιθετικό ταλέντο θεωρούμε ότι μπορούν να σκοράρουν, αλλά εμείς θέλουμε παιδιά που να μπορούν να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Εξ ου και η χρησιμοποίηση του Χαραλαμπόπουλου στο 5ο ματς. Αυτές είναι οι διαφορές, ο Ολυμπιακός έχει λειτουργήσει σε ένα μοντέλο. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς παίκτες που πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον».

Το ότι η παραμονή του κρίνεται από την έκβαση του τίτλου:

«Δεν το σκέφτομαι έτσι. Επιστρατευτήκαμε σε μία δύσκολη κατάσταση. Το πρόβλημα είναι όταν δεν έχεις δουλέψει. Μπορεί να συμβεί. Είναι σαν το μποξ, όμως. Αν φοβάσαι, σταματάς. Πήγα κι έκανα προπονήσεις σε παιδοεφηβικά, γιατί ήταν η μόνη εμπειρία που δεν είχα. Είμαι άνθρωπος του μπάσκετ και του Παναθηναϊκό. Έχω καταλάβει τι θέλω να κάνω, τι με εκπροσωπεί και τι με βολεύει και βάσει αυτών προχωράω».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...