ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ»

Ζιλμπέρτο: «Θα κάνω τα πάντα για να πετύχω»

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, αποτέλεσε υπόδειγμα επαγγελματία, σε όλη του τη καριέρα εντός γηπέδων και το ίδιο θέλει να πράξει και εκτός αυτών. Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, δεσμεύτηκε, πως θα κάνει τα πάντα για να πετύχει.

Ζιλμπέρτο: «Θα κάνω τα πάντα για να πετύχω»

Ο Βραζιλιάνος μίλησε στην «Πράσινη» για το τι τον έκανε να πει το «ναι» στην πρόταση του Παναθηναϊκού, για τους στόχους του, αλλά και τους Γιάννη Αλαφούζο και Αντρέα Στραματσόνι.

Αναλυτικά όσα είπε στην «Πράσινη» ο Ζιλμπέρτο Σίλβα:

Ζιλμπέρτο, τι ήταν αυτό που σε έπεισε να δεχθείς την πρόταση του Παναθηναϊκού και αυτή τη νέα πρόσκληση στην καριέρα σου;

«Πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησα την παρουσίαση ενός προγράμματος πάνω στο οποίο δούλευα σε μερικούς συλλόγους. Επιχείρησα να επικοινωνήσω με τον Παναθηναϊκό για να τους ενημερώσω για αυτό που ακριβώς κάνω. Μιλήσαμε και λίγο μετά ήρθε η συγκεκριμένη πρόταση από τον σύλλογο. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν κάτι που περίμενα να γίνει τόσο άμεσα. Παρότι δεν το περίμενα, με έκανε να το χαρώ πολύ. Γιατί μου έδινε τη δυνατότητα να επιστρέψω σε μια ομάδα που αγαπώ πολύ. Έχω μια καταπληκτική σχέση με όλη την πράσινη οικογένεια και νιώθω την αγάπη του κόσμου. Είναι μια νέα πρόκληση, μια καλή πρόκληση. Πάντα ήμουν ανοιχτός στις νέες προσκλήσεις σε όλη μου τη ζωή και την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Γιατί θέλω να αντιμετωπίσω αυτή την πρόκληση».

Νιώθεις έτοιμος για αυτή τη νέα πρόκληση;

«Ξέρεις κάτι; Όταν έχεις μπροστά σου μια νέα πρόκληση, είναι κάποια πράγματα που γνωρίζεις και κάποια πράγματα που δεν μπορείς να ξέρεις εκείνη τη στιγμή. Μια ανάλογη περίπτωση όταν ήρθα στην Ελλάδα, προκειμένου να αγωνιστώ για τον Παναθηναϊκό. Ως ποδοσφαιριστής γνώριζα για το τι είμαι ικανός να κάνω, αλλά δεν ήξερα πως θα εξελιχθεί αυτή η συνεργασία. Τη δέχθηκα εκείνη την πρόκληση και νομίζω ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν θαυμάσια για όλους. Τώρα το… παιχνίδι είναι διαφορετικό για εμένα. Το ξέρω και το καταλαβαίνω. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνω. Αλλά τα τελευταία χρόνια προετοίμαζα τον εαυτό μου για το νέο μου ρόλο στο ποδόσφαιρο. Η ευκαιρία ήρθε -μια πολύ καλή ευκαιρία για εμένα- και ανυπομονώ να δουλέψω και να δω τι μπορώ να προσδώσω στο σύλλογο από τις εμπειρίες μου ως ποδοσφαιριστής. Το σίγουρο είναι πως θα δουλέψω πολύ σκληρά προκειμένου να επιτύχω σε αυτό που έχω αναλάβει. Θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η συνεργασία».

LIVE για τις ραγδαίες εξελίξεις με Νικολογιάννη, Μανωλιουδάκη, Δεσύλλα
LIVE για τις ραγδαίες εξελίξεις με Νικολογιάννη, Μανωλιουδάκη, Δεσύλλα 4.977 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είναι ένα κίνητρο και το να βοηθήσεις να επανέλθει ο Παναθηναϊκός και πάλι σε υψηλό επίπεδο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, όπου τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου καλά τα προηγούμενα χρόνια; 

«Αποτελεί κίνητρο και ουσιαστικά είναι ο στόχος όλων μας. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας! Σε κάθε κορυφαίο σύλλογο –και υπήρξα σε αρκετούς ως παίκτης- πρέπει να κοιτάς συνέχεια ψηλά, να παίρνεις τίτλους και να αγωνίζεσαι στην καλύτερη δυνατή διοργάνωση που υπάρχει απέναντι σε άλλους μεγάλους συλλόγους. Αυτό είναι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Από τους πιο νέους παίκτες, έως τους πιο έμπειρους, όλους στο σύλλογο και τους οπαδούς, πρέπει να πιστεύουν σε αυτόν τον στόχο, να προσπαθούν γι’ αυτόν και να στηρίζουν προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να πετύχουμε». Σου έλειψε ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του; Βρέθηκες την Κυριακή εδώ, έζησες την ατμόσφαιρα, σε ένα γήπεδο που δεν είχες αγωνιστεί ποτέ ως ποδοσφαιριστής.

«Όχι, δυστυχώς δεν έχω παίξει ποτέ. Είναι πολύ ωραίο που βρέθηκα πάλι ανάμεσα τους. Μου είχαν λείψει πολύ. Ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκε ο κόσμος τα τρία χρόνια που ήμουν στον σύλλογο ήταν απίστευτος. Είναι σπουδαίο να είμαι και πάλι πίσω και νιώθω τα ίδια πράγματα. Σίγουρα, πλέον, έχω διαφορετικό ρόλο και υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, αλλά ελπίζω να πετύχω σε αυτό που έχω αναλάβει. Η επιτυχία, ωστόσο, είναι κάτι που αφορά τους πάντες στον Παναθηναϊκό. Βλέπω τον Παναθηναϊκό ως οικογένεια. Και ως οικογένεια πρέπει να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο. Είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα στον Παναθηναϊκό».

Ο Γιάννης Αλαφούζος κάνει μια προσπάθεια να αναγεννήσει την ιστορική έδρα της ομάδας και να πραγματοποιήσει το όνειρό του κόσμου, με τη βοήθειά του. Πόσο σημαντικό είναι το πρότζεκτ του γηπέδου για ένα μεγάλο σύλλογο;

«Θα είναι πολύ καλό για τον σύλλογο. Ένας σύλλογος που θέλει να εξελίσσεται και βελτιώνεται, χρειάζεται τέτοια γήπεδα. Η Λεωφόρος έχει πολύ πάθος, μεγάλη ιστορία, τρομερή ψυχή. Εντός κι εκτός αυτού. Το έζησα αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ και είμαι σίγουρος πως με τις κατάλληλες αλλαγές που ετοιμάζονται θα είναι ακόμη καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Κάθε αντίπαλος θα περνάει πολύ δύσκολα σε ένα τέτοιο γήπεδο. Νομίζω ότι ο σύλλογος έχει πάρει την καλύτερη δυνατή απόφαση για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις για τους Γιάννη Αλαφούζο και Αντρέα Στραματσόνι, τους δύο ανθρώπους που πρόκειται να συνεργαστείς πιο στενά;

«Από τις πρώτες συζητήσεις μου με τον πρόεδρο είχα πολύ καλές εντυπώσεις. Ειδικά για όσα θέλει να πετύχει για τον σύλλογο. Με τον Αντρέα Στραματσόνι συναντήθηκα για πρώτη φορά τη Δευτέρα μαζί με τον πρόεδρο. Από εδώ και πέρα θα αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε από κοντά για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό, ο καθένας από το πόστο του. Από τη δική μου πλευρά θα έχω το ρόλο του συνδετικού κρίκου του συλλόγου με τους παίκτες, αλλά και του προέδρου με τον προπονητή. Όλοι στον Παναθηναϊκό είμαστε εδώ για να διευκολύνουμε την κατάσταση. Όλοι μας θέλουμε το καλύτερο δυνατό για τον σύλλογο. Κι από εδώ και πέρα θα κάνουμε καλή δουλειά για να το πετύχουμε».

Το πρώτο πράγμα που έχει αρχίσει να ζητάει ο κόσμος του Παναθηναϊκού από εσένα είναι να φέρεις τον νέο… Ζιλμπέρτο. Είναι εύκολο αυτό;

«Άκου. Πρώτα απ’ όλα αυτό που θα κάνω από και πέρα είναι να κατανοήσω ακριβώς την κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος. Τα τελευταία χρόνια έλειπα και έχω χάσει την εικόνα του πώς δουλεύουν τα πράγματα. Θα δουλέψω τη στρατηγική του συλλόγου, βραχυπρόθεσμα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Δεν μπορείς να κάνεις μόνο βραχυπρόθεσμα σχέδια. Αν το κάνεις αυτό θα υποπέσεις αυτό θα υποπέσεις σε πολλά λάθη. Δεν θέλω να κάνω πολλά λάθη, δεν θέλω να γίνουν πολλά λάθη. Είμαι εδώ για να κάνω πιο εύκολα τα πράγματα. Από την εμπειρία μου, παίζοντας στην άλλη πλευρά του παιχνιδιού, νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω σε πολλά θέματα. Θα κάνω τι καλύτερο δυνατό. Δεν είμαι εδώ για να δουλέψω για μένα. Αλλά για τον Παναθηναϊκό. Να πετύχω αυτό που περιμένουν όλοι. Ήρθα για αν πετύχω και να δω την ομάδα να πετυχαίνει. Αυτό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά. Κάθε μέρα είναι μια μεγάλη πρόσκληση και χρειάζεται σκληρή δουλειά. Κάθε μέρα. Και η πρόκληση είναι να γίνει ξανά πετυχημένος σύλλογος ο Παναθηναϊκός και να κερδίζει τίτλους. Είναι κάτι που απαιτώ και για το οποίο θα δουλέψω».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.