ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τα σενάρια για το Europa League

Η μικρή πιθανότητα του να βρεθεί μια ελληνική ομάδα, απ’ ευθείας στους ομίλους του Europa League, ανήκει πλέον στην ΑΕΚ, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου. Ποιος ο στόχος του Παναθηναϊκού και το μικρό «παράθυρο» που ακόμα υπάρχει.

Τα σενάρια για το Europa League

Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου από την ΑΕΚ, το «καλό εισιτήριο» για το Europa Laegue, πάει στους «κιτρινόμαυρους», κάτι που ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, καθώς θα πρέπει η Σεβίλλη να κατακτήσει Europa League και Copa Del Rey.

Τουτέστιν, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πια την παραμικρή πιθανότητα να βρεθεί απ’ ευθείας στους ομίλους του Europa και πλέον ξεκάθαρος στόχος είναι η πρωτιά, ούτως ώστε να παίξει το «τριφύλλι» τα ρέστα του, στους προκριματικούς του Champions League, εκτός αν η ΑΕΚ τερματίσει πρώτη στο μίνι πρωτάθλημα και εκείνος δεύτερος.

Τα σενάρια έχουν ως εξής:

Αν η ΑΕΚ τερματίσει πρώτη στο μίνι πρωτάθλημα:

Ο πρώτος των play off (ΑΕΚ) θα παίξει στον 3ο προκριματικό του Champions League. Ο δεύτερος θα πάει απ’ ευθείας στους ομίλους (μόνο αν η Σεβίλλη κάνει το 2/2), αλλιώς θα παίξει στον 3ο προκριματικό της διοργάνωσης. Ο τρίτος των play off θα παίξει επίσης στον 3ο προκριματικό, ενώ ο 4ος στον 2ο προκριματικό.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.473 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν η ΑΕΚ δε βγει πρώτη

Ο πρώτος θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο δεύτερος είτε απ’ ευθείας στους ομίλους του Europa, είτε-το πιο πιθανό-στον 3ο προκριματικό και οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη και τέταρτη θέση, θα παίξουν στον 3ο και 2ο προκριματικό αντίστοιχα.

Ο στόχος του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός ακόμα και αν βγει δεύτερος (με πρώτη την ΑΕΚ, αν και εφόσον η Σεβίλλη κάνει το 2/2, θα πάει απ’ ευθείας στους ομίλους του Europa League, ωστόσο αυτό το σενάριο δεν διεκδικεί πολλές πιθανότητες και ο στόχος του τριφυλλιού θα πρέπει να είναι η πρωτιά, έστω και αν τον βάλει σε αγωνιστική… δράση από νωρίς.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι θα πρέπει να προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται και να διεκδικήσει ό,τι μπορεί. Το γεγονός πως θα ξεκινήσει νωρίς προετοιμασία είναι στα πλην, από την άλλη όμως, η δυνατότητα να δώσει η ομάδα αρκετά παιχνίδια από νωρίς, θα βοηθήσει όσον αφορά και την έναρξη του πρωταθλήματος (χημεία, ομοιογένεια κλπ).

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η χειρότερη θέση είναι η τελευταία, καθώς η ομάδα που θα τερματίσει σε αυτή τη θέση, θα ξεκίνησε σε λιγότερο από ένα μήνα την προετοιμασία της…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.