ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ο Αργύρης ξέρει…

Ο Πεδουλάκης γνωρίζει ότι ο Καλάθης είναι ένας από τους καλύτερους πλέι μέικερ στο μπάσκετ της λεπτομέρειας. Και το εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας.

Ο Αργύρης ξέρει…

Λίγη ώρα μετά το φινάλε του πρώτου τελικ0ύ ο Ούκιτς έγραψε στο twitter ότι ο «φονιάς» του Ολυμπιακού, Αργύρης Πεδουλάκης, έδρασε πάλι. Σε μια από τις απαντήσεις που ξεχώρισαν ο Στεφάν Λάσμε έκανε λόγο για παιχνίδια μυαλού.

Το άκουγαν συνέχεια οι δύο τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους ενόψει των τελικών του 2013 που ολοκληρώθηκαν με εκείνη τη μυθική «σκούπα» με τις δύο νίκες στο ΣΕΦ. Το θυμήθηκαν αμέσως όταν είδαν τον Παναθηναϊκό να παίζει ξανά με το μυαλό των αντιπάλων του. Ξανά με τον Πεδουλάκη στον πάγκο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού φρόντισε να κάνει τον εγκέφαλο της ομάδας να νιώσει άνετα και να ξεβολέψει τον αντίπαλο. Το πρώτο το πέτυχε στέλνοντας την ομάδα απόλυτα διαβασμένη και με συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Οι αποστάσεις στην επίθεση ήταν υπολογισμένες με ακρίβεια χιλιοστού. Το pick nroll επέστρεψε ως βασική επιλογή. Ο Καλάθης έβλεπε γύρω του συμπαίκτες έτοιμους να κάνουν αυτό που είχε σχεδιάσει ο κόουτς στο μπλοκάκι. Φύγαμε από το μπάσκετ της πρωτοβουλίας και πήγαμε στο μπάσκετ της λεπτομέρειας. Σ’ αυτό ο Καλάθης είναι ο καλύτερος πλέι μέικερ της Ευρώπης. Μετά τον Διαμαντίδη…

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 826 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το πόσο άνετα ένιωθε ο Καλάθης φαίνεται και από τους αριθμούς του. Κι όχι μόνο από το ότι άγγιξε ένα ιστορικό τριπλ – νταμπλ. Από τα χέρια του Νικ πέρασαν οι 13 από τους πρώτους 17 πόντους του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος ήταν ο δημιουργός στις φάσεις που οδήγησαν στα 2 από τα 3 κρίσιμα τρίποντα στο φινάλε του ματς, ενώ συνολικά ήταν ο ενορχηστρωτής της «πράσινης» επίθεσης σε 35 από τους πόντους του Παναθηναϊκού. Η καλή του ψυχολογία, η άνεση που προέκυψε από το ότι έπαιζε ένα μπάσκετ που του ταιριάζει περισσότερο, οδήγησε και στα εξαιρετικά του ποσοστά από μέση και μακρινή απόσταση. Κάθε φορά που η άμυνα του Ολυμπιακού τον έπαιζε under εκείνος δεν σούταρε απλά, ευστοχούσε!

Αυτό ήταν και το καίριο χτύπημα του Πεδουλάκη στη σκέψη και τη συγκέντρωση των παικτών του Ολυμπιακού. Η εξαιρετική και λεπτομερής, δε, δουλειά στις αποστάσεις στην επίθεση έκαναν τον προβληματισμό ακόμα μεγαλύτερο διότι δημιούργησε χώρο και εξαιρετικές προϋποθέσεις για τους ακροβολισμένους Φελντέιν και Φώτση.  Κάπως έτσι μπήκε το νερό στο αυλάκι και ο Πεδουλάκης εμφάνισε στο ΣΕΦ μια ομάδα που έκανε ρεκόρ δημιουργίας. Οι 83 πόντοι στην έδρα της ομάδας που έχει την καλύτερη εντός έδρας άμυνα στην Ελλάδα είναι τεράστια επίδοση. Το ασύλληπτο, όμως, είναι άλλο: ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με 29 ασίστ σε 32 εύστοχα σουτ (21 δίποντα, 11 τρίποντα)!

Και κάτι ακόμα… Είναι λάθος η σύγκριση του φετινού break μ’ εκείνο του 2013. Τότε ο Ολυμπιακός ήταν μεθυσμένος και απορρυθμισμένος από το νέκταρ της κατάκτησης της Ευρωλίγκας. Φέτος είχε πολύ χρόνο να προετοιμαστεί για τους τελικούς και πολύ μεγαλύτερο κίνητρο λόγω της αποτυχίας του στην Ευρωλίγκα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...