ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 66-68

Ξανά για break στο ΣΕΦ…

Με ένα τρίποντο του Σπανούλη(κάνει βήματα όταν παίρνει την μπάλα) στην εκπνοή-ενώ είχε προηγηθεί ένα τρίποντο του Διαμαντίδη-ο Ολυμπιακός απέδρασε από το ΟΑΚΑ (65-68) και ισοφάρισε τη σειρά. Συγκλονιστικό το τέλος του ματς, με μεγάλα σουτ, με την τύχη να είναι με το μέρος του Ολυμπιακού.

Ξανά για break στο ΣΕΦ...

Το ματς

Η πρώτη κατοχή ήταν για το τριφύλλι, με τον Τζέιμς Φελντέιν να κάνει βήματα, με αποτέλεσμα να χαθεί η πρώτη ευκαιρία.

«Καυτός» Καλάθης…

Η καλή άμυνα από πλευράς πρασίνων, έφερε λάθος και του Ολυμπιακού, με τον Καλάθη να σκοράρει για τρεις από τη γωνία στην άλλη ρακέτα. Ο Νικ Καλάθης άρχισε και πάλι εξαιρετικά και μετά το τρίποντο, έβγαλε την ασίστ για το κάρφωμα του Χάντερ, που έφερε το 5-0. Ο Μάντζαρης έφερε τους πρώτους πόντους από πλευράς Ολυμπιακού, αλλά ο Φελντέιν απάντησε γρήγορα για το 7-3, μετά από δυόμιση λεπτά αγώνα.

ÖÅËÍÔÅÉÍ ÊÁËÁÈÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (2ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015)

Άμυνα, άμυνα, άμυνα…

Η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού δεν απέτρεψε το καλάθι του Πρίντεζη, ενώ ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 8-7, αφού είχε προηγηθεί η μία εύστοχη βολή του Καλάθη.

Μαζί με τον Νικ, εξαιρετικά ξεκίνησε και ο Φελντέιν, με τον Δομινικανό να σκοράρει από το ύψος της βολής για το 10-7, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.

Στο αμυντικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι εξαιρετικός, βάζοντας εξ αρχής δύσκολα στον Ολυμπιακό, που έκανε εύκολα το λάθος. Οι «πράσινοι» όμως δεν τελείωσαν τις φάσεις στην άλλα ρακέτα, με το σκορ να παραμένει στο 10-7, τέσσερα λεπτά πριν φύγει η πρώτη περιόδος.

Το λάθος του Παπανικολάου και το άστοχο τρίποντο του Σπανούλη, δεν έφεραν πόντους για το «τριφύλλ», με τον πρώην άσο της Μπαρτσελόνα να κάνει το 10-8 με 1/2 βολές, 3′ πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

ÃÏÕÉËÉÁÌÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (2ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015)

 Η μπάλα στο ζωγραφιστό

 Πόντους για τον Παναθηναϊκό, έφερε μετά από ώρα ο Γκιστ, την ίδια ώρα που ο Χάντερ δεν σκόραρε από πλευράς Ολυμπιακού.

Οι «πράσινοι» έψαχναν πόντους μέσα από το ζωγραφιστό, με τον Γκιστ να χάνει την ευκαιρία να φέρει τη διαφορά στο +6, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πλησιάσει με τη μία βολή του Παπανικολάου.

Ραντούλιτσα και φινάλε δεκαλέπτου

Η είσοδος του Ραντούλιτσα έφερε και πόντους για τους «πράσινους», αφού ο Σέρβος με μακρινό σουτ έκανε το 14-9 (9′). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με κακή επιθετικά επιλογή του Παναθηναϊκού και καλάθι του Πρίντεζη για το 14-11, με τη λήξη της περιόδου.

 Κοντά στο σκορ ο Ολυμπιακός

 Με την έναρξη της β’περιόδου, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο και έφτασε τη διαφορά στον έναν πόντο, με τον Πρίντεζη και πάλι να δίνει τη λύση, για το 16-15. Η αδυναμία του Παναθηναϊκού στην επίθεση, έφερε το προσπέρασμα με το καλάθι του Χάκετ (16-17), αλλά ο Ουίλιαμς με γκολ-φάουλ έκανε το 19-17.

Και προσπέρασμα

Η αστοχία του Ραντούλιτσα από τις βολές και το άστοχο σουτ του Ουίλιαμς, έδωσε νέα ευκαιρία στον Ολυμπιακό, ο οποίος προσπέρασε στο σκορ (19-22) με τρίποντο του Αγραβάνη, αναγκάζοντας τον Πεδουλάκη σε τάιμ άουτ.

Έμπνευση Καλάθη…

Η νέα δημιουργία του Καλάθη, έδωσε στον Γκιστ το δικαίωμα να σκοράρει και να κερδίσει το φάουλ, με το σκορ να πηγαίνει στο 22-22, έξι λεπτά πριν το ημίχρονο. Τα επόμενα δύο λεπτά κύλησαν χωρίς σκορ για τις δύο ομάδες, που βρήκαν σίδερο σε συνεχόμενες προσπάθειες.

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (2ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015)

Με Χαραλαμπόπουλο…

Το κλέψιμο του Καλάθη και ο αιφνιαδιασμός, έφεραν το φάουλ πάνω στον Χαραλαμπόπουλου, με τον νεαρό άσο να κάνει το 24-22, από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας». Οι δυο τους συνεργάστηκαν και στην επόμενη φάση, με τον Νικ να δίνει την ασίστ στον «Χαραλαμπό» για το τρίποντο που έφερε το 27-22 και το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου.

Στον Πρίντεζη η μπάλα…

Ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε σκορ και πήγε στη λύση του Γιώργου Πρίντεζη, με τον διεθνή άσο να σκοράρει έξι σερί πόντους για την ομάδα του (29-28, σ.σ είχε προηγηθεί καλάθι του Γκιστ).

 Άσος από το μανίκι

Ο Χαραλαμπόπουλος, συνέχισε να είναι εξαιρετικός και όταν βρήκε τον Σπανούλη απέναντι του, το εκμεταλλεύτηκε παίζοντας με πλάτη, ώστε να πάρει το γκολ-φάουλ, για το 31-28 (1′ πριν το ημίχρονο). Ο νεαρός άσος δεν κατάφερε να κάνει κάτι αντίστοιχο και στην επόμενη φάση, με αποτέλεσμα να έρθει το λάθος, που έφερε το φάουλ πάνω στον Χάντερ και τη μία εύστοχη βολή του, για το 31-29.

Με τρίποντο μπροστά στο ημίχρονο

 Ο Διαμαντίδης με δευτερόλεπτα να απομένουν για το ημίχρονο, δοκίμασε το σουτ έξω από τα 6.75μ, με την μπάλα να μην του κάνει όμως το χατήρι. Αντί για αυτό μάλιστα, ήρθε το τρίποντο του Παπανικολάου από τη γωνία, που έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά με 32-31, μετά τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα.

ÊÁËÁÈÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (2ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015)

Χέρι-χέρι και στην 3η περίοδο

Με τον Ολυμπιακό να οδηγεί στο σκοράρισμα, στην 3η περίοδο, (37-39), ο Παναθηναϊκός ενώ «έβγαζε» καλές άμυνες, σπαταλούσε ευκαιρίες στην επίθεση με αλλεπάλληλα λάθη (Φελντέιν, Γκιστ), οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να κερδίζουν επιθετικά ριμπάουντ, αλλά ο Φώτσης, με τρίποντο έδωσε ξανά προβάδισμα (40-39).

Το σχήμα με Ραντούλιτσα στο «5», δε λειτουργούσε καλά, οι φιλοξενούμενοι «διάβαζαν» καλά το ματς, με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τον Σέρβο να πάρει την μπάλα (4:45, 40-39).

Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και άστοχες, το σκορ είχε κολλήσει στο 40-39, με την μπάλα να μπαίνει με το σταγονόμετρο στο καλάθι.

Ο Χάντερ με κάρφωμα, έκανε το 40-41, τα 3 φάουλ του Γκιστ, ανάγκασαν  τον Πεδουλάκη να παίξει πολύ με τον Ραντούλιτσα, κάτι που βόλεψε τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν καλύτερος στην 3η περίοδο, με τον Μάντζαρη να κάνει το 40-42, 3:10 πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Στο +4 με Χάντερ

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το μπλακ άουτ του Παναθηναϊκού, προηγήθηκε με 4 (40-44, 2:21), ο Πεδουλάκης άλλαζε το σχήμα συνεχώς, οι «πράσινοι» φόρτωναν τον Ραντούλιτσα, ο οποίος εν τέλει πήγε στις βολές, μειώνοντας σε 41-44, σε ένα ματς πραγματικό ντέρμπι.

Με δύο βολές του Παππά, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 43-46 (1:40), πίεσε σε όλο το γήπεδο, αλλά ο Αγραβάνης «κέρδισε» τον Ραντούλιτσα σε μια προσωπική μονομαχία (43-48), ο Ουίλιαμς έκανε λάθος και ο Παναθηναϊκός, με τον τρόπο που έπαιζε, δεν είχε τύχη…

ÖÅËÍÔÅÉÍ ×ÁÑÁËÁÌÐÏÐÏÕËÏÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (2ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015)

Τον κράτησε ο Παππάς

Ο Νίκος Παππάς, με ατομικές ενέργειες και φάουλ που κέρδιζε κράτησε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ, στο τέλος της 3ης περιόδου.

Η 4η περίοδος ξεκίνησε με τον Διαμαντίδη να κλέβει την μπάλα και εν συνεχεία να κερδίζει φάουλ από τον Χάκετ, με τον Καλάθη να σκοράρει για το 48-50, σε γήπεδο, κολαστήριο! Ο Φώτσης απέτυχε από τα 6,75 να δώσει προβάδισμα, ο Πρίντεζης με buzzer beater, έκανε το 48-52, με τον Παππά να κάνει στη συνέχεια λάθος και τον Ολυμπιακό να έχει το μομέντουμ του αγώνα, 8:22 για τη λήξη.

Ασταμάτητος ο Πρίντεζης

Ο Πρίντεζης έπαιζε μόνος του τον Παναθηναϊκό (20 π.), έκανε το 48-54, αλλά ο Φώτσης με τρίποντο μείωσε σε 51-54 και ο Διαμαντίδης με μια εκπληκτική άμυνα, κέρδισε εκ νέου την κατοχή για το «τριφύλλι».

Προσπέρασμα και κόλαση!

Ο Διαμαντίδης σε μια προσωπική προσπάθεια, κέρδισε το φάουλ από τον Σπανούλη και με δύο βολές μείωσε ακόμα περισσότερο (53-54, 6:38), ο Παππάς με φόλλοου κάρφωμα, μετά από άστοχη προσπάθεια του αρχηγού, έκανε το 55-54, εν μέσω μιας πραγματικής πράσινης κόλασης!

Με 6:12 να απομένουν και το γήπεδο να φλέγεται, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ξυπνά, ο Χάντερ έβαλε ένα τυχερό καλάθι για τον Ολυμπιακό (55-56) και στον αιφνιδιασμό-μετά από άστοχη επίθεση του ΠΑΟ-ο Λοτζέσκι έκανε το 55-58, αλλά ο Παππάς με μεγάλο τρίποντο ισοφάρισε άμεσα!

Στην επόμενη επίθεση, η μπάλα έμεινε στα χέρια του Πρίντεζη (58-58, 4:16), ο Διαμαντίδης αστόχησε σε τρίποντο και ο Γκιστ στην προσπάθεια για ριμπάουντ, έκανε το 4ο φάουλ (4 και ο Καλάθης).

ÃÊÉÓÔ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (2ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015)
ÃÊÉÓÔ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (2ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015)

ΣΟΚ με Γκιστ

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Γκιστ υποχρεώθηκε στο 5ο του φάουλ (στον Σπανούλη), με τον Πεδουλάκη να καλεί άμεσα τάιμ άουτ, στην προσπάθειά του να μείνει μέσα στο παιχνίδι, σε ένα κομβικό σημείο του ματς (58-58, 3:53 και βολές του Σπανούλη).

Θρίλερ!

Ο Σπανούλης έκανε το 58-60, ο Καλάθης σούταρε υπό την πίεση του χρόνου κάνοντας airball (έφταιγε ο Ραντούλιτσα), ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή, αστόχησε, ο Διαμαντίδης, μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, πόσταρε τον Χάκετ (5ο φάουλ) και πήγε στις βολές (1/2, 59-60, 2:55). Ο Καλάθης έπαιξε στα πόδια τον Χάντερ, ο οποίος του έκανε φάουλ (και καλάθι) με αποτέλεσμα να δώσει στον Ολυμπιακό, τεράστιο προβάδισμα (59-63, 2:35).

Ο Παππάς με drive σε γρήγορη επίθεση του Παναθηναϊκού, κέρδισε το φάουλ και πήγε στα τρία μέτρα, κάνοντας το 61-63, 2:24 πριν το τέλος, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Ο Λοτζέσκι αστόχησε σε τρίποντο, το ίδιο και ο Παππάς, με το ριμπάουντ να καταλήγει στον Ολυμπιακό, μετά τη διεκδίκηση του Χάντερ με τον Λοτζέσκι (1:43).

Ο Μάντζαρης έκανε λάθος, ο Καλάθης με πανέξυπνη άμυνα, πήρε την κατοχή στο 1:24, με σκορ 61-63. Η επίθεση του Παναθηναϊκού ήταν κάκιστη, ο Ολυμπιακός κέρδισε την κατοχή, ο Σπανούλης αστόχησε, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και εν συνεχεία, ο Σπανούλης πήγε στις βολές, μετά από ένα αμφισβητούμενο φάουλ του Διαμαντίδη (61-64, 36΄΄).

Ο Διαμαντίδης κέρδισε έξυπνα το φάουλ από τον Χάντερ, πήγε στις βολές, στα 25΄΄, μείωσε σε 63-64, με τον Σφαιρόπουλο να καλεί τάιμ άουτ, σε ένα σημείο, όπου ο χρόνος ναι μεν πίεζε, αλλά όλα μπορούσαν να γίνουν.

Διαμαντίδης ο ΜΕΓΑΣ!

Οι δύο ομάδες μπήκαν στη διαδικασία των φάουλ, ο Λοτζέσκι έκανε το 63-65 (αστοχώντας στη μία) και ο μεγάλος Διαμαντίδης με ένα τεράστιο τρίποντο έκανε το ΟΑΚΑ άνω-κάτω (66-65) στα 8,3΄΄! Το τέλος του αγώνα, ήταν συγκλονιστικό, με τον Σπανούλη να σκοράρει buzer beater από τα 6,75, δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό, σε ένα ματς πραγματικό θρίλερ στα τελευταία λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 31-32, 46-50, 66-68.

ÔÏ ÔÑÉÐÏÍÔÏ ÔÏÕ ÓÐÁÍÏÕËÇ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (2ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015)
ÔÏ ÔÑÉÐÏÍÔÏ ÔÏÕ ÓÐÁÍÏÕËÇ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (2ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE