ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ 3-0

Τριάρα και πρωτιά…

Με καλή εμφάνιση και σκόρερ τους Λουντ (11'), Μπεργκ (30') και Κλωναρίδη (90'), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 της ΑΕΚ και πάει φουλ για την πρώτη θέση στα play off.

Τριάρα και πρωτιά...

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με μια αλλαγή σχετικά με το αντίστοιχο ματς της Λεωφόρου, με τον ΠΑΟΚ, καθώς τη θέση του Μεχντί Αμπέντ στο βασικό σχήμα πήρε ο Ρόμπιν Λούντ.

Ο Ιταλός τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τους Στιλ, Μολέντο, Ταυλαρίδη, Μέστο, Νάνο, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Λέτο και Μπεργκ, ενώ ο υπηρεσιακός τεχνικός της ΑΕΚ, Νίκος Παναγιωτάρας τους Ανέστη, Άρθο, Βίλα, Κολοβέτσιο, Μπακάκη, Πλατέλλα, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλο, Αραβίδη και Τζεμπούρ.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - AEK

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση και από νωρίς προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο κατοχή με το πρώτο πεντάλεπτο στο ματς να συμπληρώνεται χωρίς την παραμικρή φάση. Η πρώτη απειλή για τα καρέ του Στιλ, έγινε στο 7ο λεπτό, με τη σέντρα του Μάνταλου ο οποίος θέλησε να βρει τον Σιμόες, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Άγγλου τερματοφύλακα.

1468301

«Τακουνάκι» του Μπεργκ, γκολ ο Λουντ

Από την πλευρά του ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός στην πρώτη του καλή στιγμή μπροστά στα καρέ του Ανέστη άνοιξε και το σκορ στο 11ο λεπτό, με τον Ρόμπιν Λουντ ν’ ανοίγει λογαριασμό με την «πράσινη» φανέλα, εκμεταλλευόμενος την αναστάτωση που προκλήθηκε από το «τακουνάκι» του Μπεργκ.

Από το προβάδισμα που πήραν οι «πράσινοι» και μετά, πίεσαν περισσότερο την αμυντική γραμμή της Ένωσης, ανέλαβαν τα ηνία του ματς και προσπάθησαν να δημιουργήσουν καταστάσεις και για δεύτερο τέρμα, ένα λεπτό αργότερα, αλλά η κάθετη πάσα που δέχθηκε ο Μπεργκ από τα δεξιά όπως επιτίθεται ο Παναθηναϊκός, ήταν δυνατή και κατέληξε πλάγιο άουτ.

Στο 18ο ο Μπεργκ με περίτεχνη ενέργεια, προσπάθησε να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία του Ανέστη, με τη μπάλα να κοντράρει και να εξοστρακίζεται σε κόρνερ, από το πόδι του Μάνταλου.

Οι φιλοξενούμενοι μετά τη συμπλήρωση των 20 λεπτών αντέδρασαν και απείλησαν χωρίς κίνδυνο για την εστία του Στιλ με τον Μπακάκη στο 23′, αλλά το σουτ που δοκίμασε ο νεαρός μπακ πέρασε πολλά μέτρα πάνω από την εστία.

ÌÐÅÑÃÊ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - AEK

Σέντρα πάρε-βάλε του «Βίγια», σκόραρε ο Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, βγήκε ξανά με αξιώσεις προς τα καρέ του Ανέστη και με σέντρα πάρε-βάλε του Βιγιαφάνιες προς τον Μπεργκ, κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ, με τον Σουηδό στράικερ να προλαβαίνει την έξοδο του Ανέστη και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά μετά την επίτευξη του 2ου γκολ (33′), ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά με πρωταγωνιστή τον Βιγιαφάνιες που ταλαιπώρησε τον αντίπαλο αμυντικό, αλλά το σουτ που δοκίμασε δεν ήταν τόσο δυνατό για να παραβιάσει την εστία του Ανέστη, ωστόσο τον δυσκόλεψε στην απόκρουση καθώς η μπάλα έσκασε στο τερέν.

ËÅÔÏ ËÏÕÍÔ ÌÐÅÑÃÊ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÅÊ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - AEK

Ο ρυθμός του αγώνα παρά τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού, έπεσε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τη μπάλα στην κατοχή τους και να παίζουν εξαιρετικά ειδικά από τα δεξιά της επίθεσης. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, δεν κατάφεραν ν’ αντιδράσουν, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να στέλνει τις ομάδες στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε χωρίς αλλαγές, ενώ η ΑΕΚ μια μια αλλαγή, καθώς στη θέση του Πλατέλλα μπήκε ο Ντιέγκο Μπουονανότε, με σκοπό να δώσει μια εξτρά επιθετική λύση στην μπλοκαρισμένη από το «τριφύλλι» Ένωση.

Οι «πράσινοι» μπήκα ορεξάτοι στο β’ μέρος και με τους Λέτο-Μπεργκ, θέλησαν να αιφνιδιάσουν την Ένωση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα στο 47′. Η ΑΕΚ θα μπορούσε ν’ απειλήσει καλύτερα τρία λεπτά αργότερα (50′) μετά από εκτέλεση φάουλ του μικρόσωμου Αργεντίνου, αλλά η κεφαλιά που έπιασε αφύλακτος ο Άρθο, έμοιαζε περισσότερο για διώξιμο, παρά με επιθετική απειλή για την εστία του Στιλ.

Με τους φιλοξενούμενους να έχουν κατοχή μπάλας και να ελέγχουν το ρυθμό του ματς, κύλησαν τα υπόλοιπα λεπτά, ωστόσο δεν έφταναν ποτέ με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Στιλ. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός περίμενε και ήθελε να χτυπήσει την Ένωση στην αντεπίθεση με τον Μπεργκ, αλλά και αυτός χωρίς αποτέλεσμα.

 4-2-3-1 ο Παναθηναϊκός, με μοναδικό προωθημένο τον Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και κάτι παραπάνω, αν ο Μπεργκ ήταν πιο εύστοχος στην κεφαλιά που πήρε ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (60′) μετά το καλοχτυπημένο φάουλ που εκτέλεσε ο Βιγιαφάνιες. Παράλληλα, ο Αντρέα Στραματσόνι προχώρησε και στην πρώτη του κίνηση από τον πάγκο, βγάζοντας τον κουρασμένο Λέτο, με τον Μπουμάλ να περνάει στη θέση του και το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-2-3-1 και τον Μάρκους Μπεργκ μοναδικό προωθημένο.

Την ολιγωρία του Παναθηναϊκού στ’ αμυντικά του καθήκοντα στο 66′, παραλίγο να την τιμωρήσει η Ένωση με τον Γιόχανσον ν’ απειλεί με κοντινό πλασέ, αλλά ο πανταχού παρών Μολέντο απομάκρυνε με επιτυχία.

Απείλησε με Κουτρουμπή-Νάνο

Στο 67ο λεπτό, ο κορυφαίος της αναμέτρησης Γιώργος Κουτρουμπής, θα μπορούσε να βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά το πλασέ που έπιασε από κοντινή θέση μετά το κόρνερ του Βιγιαφάνιες, πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα (72′), ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια καλή στιγμή, αλλά τη σπατάλησε, αφού ο Νάνο σούταρε ψηλά άουτ από την εστία του Ανέστη, μετά την εξαιρετική πάσα του Μπουμάλ.

1468507

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει απόλυτα και τον Αντρέα Στραματσόνι να επιδίδεται σε αλλαγές σχημάτων και προσώπων, με τον Βλαχοδήμο να μπαίνει στη θέση του Κουτρουμπή και το σύστημα να μετατρέπεται ξανά σε 4-4-2 στην ευθεία.

Η ΑΕΚ, δεν παράτησε το ματς και στο 87ο λεπτό απείλησε με τον Κολοβέτσιο να ξαναμπεί στο ματς, αλλά η κεφαλιά του νεαρού αμυντικού πέρασε άουτ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπουονανότε.

Το «κερασάκι» ο Κλωναρίδης

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε άνετα το 2-0, αλλά έψαχνε και το κάτι παραπάνω και αυτό το πέτυχε ο νεοεισελθόντας Βίκτορας Κλωναρίδης στο 90ο λεπτό, όταν έφυγε μόνος του απέναντι στον Ανέστη, τον οποίο απέφυγε, πλασάροντας εύστοχα για το 3-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής (79′ Π. Βλαχοδήμος), Νάνο, Ταυλαρίδης, Μέστο, Μολέντο, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες (87′ Κλωναρίδης), Λέτο (61′ Μπουμάλ), Μπεργκ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Άρθο, Βίλα, Κολοβέτσιος, Σιμόες (70′ Κορδέρο), Αραβίδης, Μάνταλος (85′ Πέκχαρτ), Μπακάκης, Τζεμπούρ, Γιόχανσον, Πλατέλλας (46′ Μπουονανότε).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ