ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Με τη νίκη επί του Ολυμπιακού

Σαν σήμερα: «Σφράγισε» το αήττητο πρωτάθλημα (vid, pics)

Στις 24 Μαΐου του 1964, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού εκτός έδρας, κατακτώντας το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα ελληνικής ομάδας.

Σαν σήμερα: «Σφράγισε» το αήττητο πρωτάθλημα (vid, pics)

Στο φινάλε της σεζόν 1963-1964, ο Παναθηναϊκός του Στέφαν Μπόμπεκ, έψαχνε το διπλό στην έδρα του Ολυμπιακού και το έκανε, γράφοντας ιστορία, αφού κατέκτησε τον τίτλο αήττητος.

Από τότε μέχρι και σήμερα, καμία ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα χωρίς ήττα, ένα γεγονός που δείχνει πως αυτό έκαναν οι «πράσινοι» εκείνη τη σεζόν, ήταν ένα πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα.

Το «τριφύλλι», πήγε την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη και με το γκολ του Πανάκη από κεφαλιά στο 54ο λεπτό, πήρε τη σπουδαία νίκη με 1-0 και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου, μετά από 24 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Οι «πράσινοι» όπως ήταν φυσικό πανηγύρισαν με την ψυχή τους αυτή την τεράστια επιτυχία κι έκαναν γύρο θριάμβου μέσα στο «Καραϊσκάκης»!

efimerida1

Ο θρυλικός Στέφαν Μπόμπεκ, είχε ακούσει τα παράπονα των φίλων της ομάδας στην αρχή της σεζόν, ενώ το 4-3-3 που έφερε μαζί του, δεν ενθουσίασε τους φίλους της ομάδας. Όμως τα αποτέλεσμα δικαίωσαν σε απόλυτο βαθμό τον Μπόμπεκ.

Η Αθλητική Ηχώ της εποχής, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Παναθηναϊκός επέτυχε χθες τον μεγάλον άθλον. Να τερματίσει το πρωτάθλημα Ελλάδος αήττητος και φυσικά να κατακτήση τούτο με ρεκόρ βαθμών και με μεγάλην διαφορά από τον δεύτερον, τον χθεσινόν μεγάλον αντίπαλον του, Ολυμπιακόν. Ασφαλώς κατά παρόμοιον πανηγυρικόν τρόπον ουδεμία ομάς κατέκτησε πρωτάθλημα και είναι λίαν πιθανόν ότι ουδεμία θα το επιτύχη εις το μέλλον».

pituxouths129lisr4

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αφιέρωσαν το αήττητο πρωτάθλημα στη μνήμη του Γιώργου Καλαφάτη, του ανθρώπου που στις 3 Φεβρουαρίου 1908 είχε ιδρύσει τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας και ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου 1964.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού το 1964

Οικονομόπουλος, Βουτσαράς, Βόμβας, Καμάρας, Ανδρέου, Σ. Αγγελόπουλος, Τζουνάκος, Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Πιτυχούτης, Σούρπης, Λουκανίδης, Παπουλίδης, Παναγιωτίδης, Χολέβας, Δομάζος, Παπαεμμανουήλ. Θεοφάνης, Τουμπέλης, Μπενάρδος, Σπετσαρίας, Φυλακούρης, Παπουτσάκης, Καραγιάννης, Πανάκης, Κομιανίδης, Μακρής, Δρακότας, Βασιλάκης, Ρεμούνδος, Κοζαδινός. Λάρδας, Μουσούλης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ