ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί

Ακόμα και μετά την τριάρα, το «τριφύλλι» δεν έχει το πάνω χέρι για την πρωτιά στα playoff, ωστόσο με οδηγό την πειστική εμφάνιση χθες, η ομάδα έδειξε να το θέλει και κυρίως να μπορεί… Γράφει, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί

Για πρώτη φορά χθες, ύστερα από μήνες, ο Παναθηναϊκός ήταν χορταστικός. Είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ είναι μια κουρασμένη ομάδα, καταπονημένη από την υπερπροσπάθεια στο κύπελλο και τα συνεχόμενα ματς αλλά δεν πρέπει να υποτιμούμε το γεγονός ότι και οι πράσινοι συμπληρώνουν 11 μήνες ποδόσφαιρο από το περασμένο καλοκαίρι ως σήμερα.

Με αυτό ως δεδομένο, η ενέργεια που έβγαλε η ομάδα, το καλό passing game και η απόδοση των περισσότερων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν, είναι ενθαρρυντικά στοιχεία για τη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός χθες, είχε όλα όσα χρειαζόταν για να επικρατήσει. Είχε ορεξάτους παίκτες-κλειδιά όπως τον Μπεργκ και τον Ζέκα, πολύ σοβαρούς και συγκεντρωμένους τον Κουτρουμπή και τον Λουντ κι έναν εξαιρετικό Βιγιαφάνες που απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι πρέπει να αγωνίζεται στον άξονα πίσω από τους επιθετικούς και όχι στα άκρα.

Η ομάδα εγκατέλειψε τη λογική που είχε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, να πηγαίνει δηλαδή η μπάλα στα άκρα και να επιχειρεί να απειλήσει με σέντρες και δικαιώθηκε. Την ίδια ώρα απέφυγε τα χαζά λάθη στην άμυνα, κράτησε το μηδέν και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απειλήθηκε πραγματικά. Σε φόρμα χθες, ήταν και ο κόουτς. Διάβασε σωστά το ματς, αντικατέστησε ορθά τον κουρασμένο Λέτο ενώ του βγήκε με τον καλύτερο τρόπο η αλλαγή του Κλωναρίδη.

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 2.144 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κακά τα ψέματα, μετά τα πρώτα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στα playoff ο Παναθηναϊκός δεν έχει το πάνω χέρι για την πρωτιά σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, ακόμα και μετά τη χθεσινή «τριάρα» επί της ΑΕΚ. Ίσως το χειρότερο απ’όλα δεν ήταν η ισοπαλία του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, ματς που με δεδομένο ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω για 60 λεπτά θα μπορούσε να είχε κερδίσει, αλλά το ότι οι Θεσσαλονικείς πέρασαν με «διπλό» από την Νέα Σμύρνη.

Με το τέλος του πρώτου γύρου, η αίσθηση είναι ότι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα παλέψουν για το καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να έχει δύο από τα τρία εναπομείναντα ματς στην έδρα του την ώρα που το «τριφύλλι» θα επισκεφθεί ΟΑΚΑ και Τούμπα. Οι πράσινοι καλούνται να συγκεντρώσουν επτά βαθμούς – τουλάχιστον – στα τελευταία τρία ματς της σεζόν, για να εξασφαλίσουν την πρωτιά. Με οδηγό τη χθεσινή εμφάνιση η ομάδα έδειξε να θέλει και κυρίως να μπορεί… Μένει να αποδειχθεί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.