ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Επικράτησε η λογική

Ο Παναθηναϊκός μία ημέρα μετά το συγκλονιστικό φινάλε του δεύτερου τελικού και τα όσα επακολούθησαν, αποφασίζει με επίσημη ανακοίνωσή του να βάλει τέλος και να αφοσιωθεί στην πραγματική ουσία και το μοναδικό στόχο του που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Επικράτησε η λογική

Τα τελευταία εννέα δευτερόλεπτα του δεύτερου τελικού, συζητιούνται από χθες το βράδυ και θα συζητιούνται για πολλά χρόνια ακόμη. Διότι το τεράστιο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη και η άμεση απάντηση του Βασίλη Σπανούλη που «πάγωσε» το Ο.Α.Κ.Α. και έφερε τη σειρά στα ίσα, δεν γίνονται κάθε μέρα. Και δικαίως η πλειοψηφία μίλησε για διαφήμιση του μπάσκετ και πόσο τυχεροί πρέπει να νιώθουμε που έχουμε στο ελληνικό μπάσκετ παίκτες με τέτοια προσωπικότητα που μας προσφέρουν αυτό το θέαμα. Συμφωνώ και επαυξάνω.

Από την άλλη όμως δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι κακώς ασχολήθηκαν στον Παναθηναϊκό με την τελευταία φάση και το αν έκανε ή δεν έκανε βήματα ο αρχηγός του Ολυμπιακού στο τρίποντο «μαχαιριά» που έμελε να κρίνει και το αποτέλεσμα του αγώνα. Θεωρώ λογική και αναμενόμενη την αντίδραση της ΚΑΕ όταν συνειδητοποιεί ότι ο Σπανούλης στην τελευταία φάση κάνει βήματα. Διότι βήματα έκανε.

Η αρχική σκέψη των «πρασίνων» να διεκδικήσουν το δίκιο τους με κάθε νόμιμο τρόπο, καταθέτοντας ένσταση, από τη στιγμή που έχασαν ένα παιχνίδι με ξεκάθαρη παράβαση στο φινάλε (για την οποία ωστόσο δεν υπήρχε πρόθεση) και το οποίο μπορεί να ισοδυναμούσε και με το πρωτάθλημα, ήταν αναμενόμενη. Το ίδιο εκτιμώ ότι θα σκεφτόταν και ο Ολυμπιακός σε ανάλογη περίπτωση.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.228 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ανεξάρτητα λοιπόν αν ο Παναθηναϊκός είχε πιθανότητες να δικαιωθεί ή όχι, είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει. Διαφωνώ ωστόσο κάθετα με τα όσα άφησαν να διαρρέουν από το πράσινο στρατόπεδο περί σκέψης να μην κατέβει η ομάδα καν στον τρίτο τελικό, αν δεν δικαιωθεί. Θεωρώ ότι ήταν της στιγμής και τίποτα περισσότερο.

Όπως και αποδείχθηκε. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν έκανε πράξη την… απειλή να μην κατέβει στον τρίτο τελικό, αλλά αποφάσισε να μην καταθέσει και ένσταση. Προφανώς επικράτησε η λογική και στη ζυγαριά μέτρησε περισσότερο ότι έχει μια δουλειά να τελειώσει από το να μπει στη διαδικασία των ενστάσεων.

Η όλη διαδικασία ενδεχομένως να αποπροσανατόλιζε παίκτες και τεχνικό τιμ, άλλωστε πάντα οι εξωαγωνιστικοί παράγοντες επηρεάζουν ως ένα βαθμό την απόδοση της ομάδας. Και ίσως και αυτό να μέτρησε στην απόφαση της ΚΑΕ να προχωρήσει μπροστά.

Οι τελικοί λοιπόν ξεκινούν και πάλι από το μηδέν με τον Oλυμπιακό να έχει ελαφρύ προβάδισμα για τον τίτλο, αλλά σε τελείως θεωρητικό επίπεδο. Διότι η φετινή σειρά είναι από τις συναρπαστικότερες που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια από τις πλέον αμφίρροπες και από εκείνες που ο παράγοντας έδρα, έχει πάει περίπατο…

Οπότε ποια… φαβορί;;;; Ποια έδρα;;;;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.