ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1

Αυτά δε γίνονται…

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια φτηνή ήττα από την ΑΕΚ (3-1) πληρώνοντας την άσχημη αμυντικά βραδιά του αν και με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο, λόγω της αποβολής του Βιγιαφάνιες (45'). Το γκολ του «τριφυλλιού» ο Σεμπάστιαν Λέτο (54').

Αυτά δε γίνονται...

Με μία αλλαγή σε σχέση με το αντίστοιχο ματς της Λεωφόρου, παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι, καθώς κράτησε στον πάγκο τον Σεμπάστιαν Λέτο και στη θέση του έβαλε τον Ολιβιέ Μπουμάλ.

Έτσι η ενδεκάδα που προτίμησε να ξεκινήσει το ματς με την Ένωση ήταν οι: Στιλ, Νάνο, Μέστο, Μολέντο, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Κουτρουμπής, Λουντ, Μπουμάλ, Βιγιαφάνιες και Μπεργκ.

ÁÅÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016) AEK - PANATHINAIKOS

Το ματς

Αναγνωριστικό ποδόσφαιρο έπαιξαν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας κυριώς με μεταβιβάσεις στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής.

 Πρώτη επίθεση και γκολ για την ΑΕΚ

Εκείνη όμως που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση ήταν η γηπεδούχος ΑΕΚ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στο 5ο λεπτό, ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει μέσα από σώματα και να αιφνιδιάζει τον Στιλ, γράφοντας το 1-0.

ÁÅÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016) AEK - PANATHINAIKOS

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, έγινε απειλητικός συμπληρώνοντας δέκα λεπτά στην αναμέτρηση, όταν ο Μπουμάλ εκτέλεσε το φάουλ, με τη μπάλα να πηγαίνει στην καρδιά της μικρής περιοχής και τον Γιόχανσον να διώχνει σε κόρνερ.

Η αμυντική γραμμή των «πρασίνων» αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με τις επελάσεις του Γκάλο, με τους Ταυλαρίδη και Μολέντο να απομακρύνουν κάθε κίνδυνο υπο πίεση των επιθετικών της Ένωσης. Αντίθετα ο Αντρέα Στραματσόνι, ήθελε να εκμεταλλευτεί τα όποια κενά υπήρχαν στα μετόπισθεν της Ένωσης με την ταχύτητα των Μπουμάλ και Βιγιαφάνιες. Στο 19ο λεπτό, ο Μπεργκ αφού πέρασε δύο αντιπάλους, έδωσε αριστερά του στον Νάνο, αλλά το γύρισμά του για τον Μπουμάλ στο σημείο του πέναλτι δεν ήταν ιδανικό, με τη φάση να περνάει ανεκμετάλλευτη.

Ο μόνιμος κίνδυνος για την εστία της ΑΕΚ, Μάρκους Μπεργκ στο 27ο σημείωσε ένα γκολ, αλλά όπως φάνηκε και από το ριπλέι στην προσωπική μονομαχία με τους αμυντικούς της ΑΕΚ, έχει σπρώξει με το χέρι του τον Κολοβέτσιο. Οι «πράσινοι» είχαν πάρει τη μάχη του κέντρου είχαν κατοχή μπάλας σε σημείο που οι φίλοι της Ένωσης άρχισαν να αποδοκιμάζουν αυτό που έβλεπαν.

Απίστευτο χαμένο τετ α τετ ο Λούντ

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να μετουσιώσει την κατοχή του και σε γκολ, αν ο Λουντ πλάσαρε πιο εύστοχα τον Ανέστη που έδιωξε με το σώμα μετά την πάσα του Μπεργκ στο 37′.

ÔÏ 2-0 ÌÐÁÑÌÐÏÓÁ ÁÅÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016) AEK - PANATHINAIKOS

Γκολ η ΑΕΚ στην αντεπίθεση

Εκείνη όμως που ήταν πιο τυχερή, ήταν η Ένωση που εκμεταλλευτηκε ιδανικά την αντεπίθεση στο 40′ και μετά από πάσα του Μάνταλου, ο Μπαρμπόσα έφυγε μόνος του προς τον Στιλ, πλασάροντας ιδανικά τον Άγγλο τερματοφύλακα για το 2-0.

ÔÆÉÌÐÏÕÑ ÁÅÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016) AEK - PANATHINAIKOS

 Δοκάρι η ΑΕΚ, με 10 ο Παναθηναϊκός

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά ο Γιόχανσον σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από το κόρνερ του Μάνταλου στο 41′. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έμεινε και με παίκτη λιγότερο, αφού ο Βιγιαφάνιες κλώτσησε εκτός φάσης τον Μάνταλο. Αυτές ήταν και οι τελευταίες φάσεις για το πρώτο μέρος, αφού δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση και των τριών επιπλέον λεπτών, ο διαιτητής της αναμέτρησης Μιχάλης Κουκουλάκης, έστειλε τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

1469798

Στην επανάληψη ο Αντρέα Στραματσόνι πραγματοποίησε γρήγορα γρήγορα και τη δεύτερη αλλαγή του, καθώς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μεχντί Αμπέντ στη θέση του Ολιβιέ Μπουμάλ. Η εικόνα στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους, είχε την ΑΕΚ να κρατάει μπάλα και να τρέχει στο γήπεδο, θέλοντας να αιφνιδιάσει το «τριφύλλι» που έπαιζε και με ποδοσφαιριστή λιγότερο.

Ανέβηκε ο Παναθηναϊκός, μείωσε ο Λέτο

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν άφησε το παιχνίδι στην τύχη του και αφού ανέκτησε τα ηνία του ματς, εκμεταλλεύτηκε το καλό διάστημα και με σκόρερ τον Σεμπάστιαν Λέτο με κεφαλιά μετά την άψογη σέντρα του Νάνο, μείωσε στο 54ο λεπτό σε 2-1. Ο Αργεντίνος μάλιστα στο 57′ σκόραρε εκ νέου από κοντά, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ κάτι που δικαίωσε τον επόπτη, αφού και από το ριπλέι φάνηκε πως ήταν εκτεθειμένος. Οι «πράσινοι» αν και με παίκτη λιγότερο πατούσαν καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο και έδειχναν καλύτερα σημάδια σχετικά με το πρώτο μέρος.

ËÅÔÏ ÁÅÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016) AEK - PANATHINAIKOS

Χαμένο τετ α τετ ο Τζεμπούρ

Η ΑΕΚ αντέδρασε στο καλό διάστημα του Παναθηναϊκού και με τον Ράφικ Τζεμπούρ, απείλησε και για τρίτο τέρμα τον Στιλ, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ σε απίστευτο τετ α τετ με τον Αλγερινό επιθετικό της Ένωσης στο 66ο λεπτό. Ότι δεν κατάφερε ο Τζεμπούρ, το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα (69′) ο Μπαρμπόσα μετά από εκτέλεση κόρνερ, έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ στην κίνηση, νίκησε για τρίτη φορά τον Στιλ, γράφοντας στο φωτεινό πίνακα το 3-1.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, η Ένωση με το 3-1 υπέρ της, έπαιζε όπως ήθελε τον Παναθηναϊκό και σε 2-3 περιπτώσεις απείλησε να πετύχει και τέταρτο τέρμα, αλλά είτε οι επιθετικοί της δεν τελείωναν ομαλά τις φάσεις (Πέκχαρτ-Μπακάκης) είτε απομάκρυνε η άμυνα των «πρασίνων».

ÁÅÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016) AEK - PANATHINAIKOS

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ξαναβγήκε μπροστά και με τον Μάρκους Μπεργκ, προσπάθησε να μειώσει, αλλά η ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Σουηδού επιθετικού δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ανέστη. Από κει και πέρα, τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το φινάλε εξελίχθηκαν στο ίδιο τέμπο, με την ΑΕΚ να έχει ακόμα μια καλή περίπτωση αλλά χωρίς κίνδυνο για τα καρέ του Στιλ.

Έτσι ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στην τρίτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των play off και πάει για δύο νίκες στα εναπομείναντα ματς με Πανιώνιο (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός) για να πάρει την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ