ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 77-72

Αυτοχειρία…

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, κέρδιζε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά επέδειξε τάσεις αυτοχειρίας και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, παίζοντας όμως με πέντε παίκτες στο... όριο των φάουλ, από το πρώτο ημίχρονο κιόλας... Τρομερή ατυχία για την ομάδα του Πεδουλάκη, με χαμένες βολές σε κρίσιμο σημείο και το καλάθι να... «ξερνάει» τρίποντα των Καλάθη-Παππά.

Αυτοχειρία...

Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη προσπάθεια να πάρει το ματς, είχε το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο το πρόβλημα των φάουλ, λειτούργησε ανασταλτικά για τον Πεδουλάκη και τους παίκτες του, με πολλά περίεργα… σφυρίγματα, στις άμυνες των φιλοξενούμενων.

Συγκινητική προσπάθεια των Παπαγιάννη και Χαραλαμπόπουλο, ο Καλάθης ήταν και πάλι εξαιρετικός, όπως και ο Φελντέιν, όμως ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός, πως δεν είχε και την καλύτερη αντιμετώπιση από τους διαιτητές, αλλά οι δικές του… τάσεις αυτοχειρίας, του στέρησαν τη νίκη.

Η σειρά έχει δρόμο ακόμα, ο Παναθηναϊκός οφείλει να κερδίσει στο ΟΑΚΑ, στον 4ο τελικό και να πάει τη σειρά σε 5ο ματς.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλο, Χάντερ και Φώτση ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Ολυμπιακός με τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.

Με ρυθμό ο Ολυμπιακός, κακός ο Παναθηναϊκός

Το τζάμπολ κέρδισε ο Παναθηναϊκός, με τον Φελντέιν να κάνει λάθος πάσα, «χαρίζοντας» την κατοχή στους γηπεδούχους. Ο Μιλουτίνοφ, με προσωπική ενέργεια, έκανε το 2-0, ο Χάντερ αστόχησε, με τον Πεδουλάκη να βάζει τον Παπαγιάννη στη θέση του Αμερικάνου.

Ο Καλάθης με jump shoot ισοφάρισε (8:22, 2-2), ο  Μιλουτίνοφ όμως ξανά έδωσε προβάδισμα, με τον Παναθηναϊκό να αστοχεί και τον Σπανούλη να κάνει το 6-2 (7:29).

Πήρε μπρος ο Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός διάβαζε καλύτερα το παιχνίδι, είχε ρυθμό και με τον Σπανούλη να κερδίζει φάουλ και να πηγαίνει στις βολές (8-2, 7:10). Ο Διαμαντίδης με τρίποντο έκανε το 8-5, δίνοντας ανάσα στο «τριφύλλι»,  με τον Παπαγιάννη να μειώνει κι’ άλλο (8-7) με φόλοου, μετά από άστοχο σουτ του Φελντέιν.

Οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν αρκετά, βρήκαν σκορ και με τον Φελντέιν πέρασαν μπροστά (8-10) και τον Παπαγιάννη να κάνει εξαιρετική δουλειά, στα επιθετικά ριμπάουντ. Με 7-0 σερί των «πράσινων», ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 4 πόντων (8-12, 3:26), σε ένα ματς κλειστό, με αρκετά άστοχα σουτ και νευρικότητα εκατέρωθεν.

Σούπερ Καλάθης και +8

Με πέντε αναπάντητους πόντους του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 8 (11-19), λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Σφαιρόπουλο να καλεί τάιμ άουτ. Η ομάδα του Πεδουλάκη, μετά το κακό ξεκίνημα, βρήκε ρυθμό, είχε καλή κυκλοφορία και έμοιαζε πιο συγκεντρωμένη, κάτι που φαινόταν και από το σκορ.

Οι τρεις γκαρντ που χρησιμοποιούσε ο Πεδουλάκης, έδωσε στο «τριφύλλι» τη δυνατότητα να ελέγξει το ρυθμό και να βρίσκει περισσότερα εύκολα καλάθια, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που δυσκολευόταν πολύ σε αυτόν τον τομέα, συν του ότι, έχανε και βολές.

Αρνητικός «Μίρο», επέστρεψε ο Ολυμπιακός

Ο Πεδουλάκης έριξε τον Ραντούλιτσα στο παρκέ, ο οποίος έκανε λάθος (βήματα) δύο φορές και στην άμυνα σημαδεύτηκε, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μειώσει (17-19), 55΄΄ για το τέλος της πρώτης περιόδου.

Με δύο βολές του Ουίλιαμς, ο Παναθηναϊκός έκανε το 17-21, 4΄΄ πριν την ολοκλήρωση της περιόδου, με τον Χάκετ να αστοχεί σε τρίποντο.

Βόμβες Λοτζέσκι…

Με τρίποντο του Λοτζέσκι ξεκίνησε η Β’  περίοδος (20-21), με τον Αμερικάνο να δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους μετά από ώρα (22-21, 8:57), έχοντας φτάσει τους 11 συνεχόμενους πόντους στο ματς.

Χέρι-χέρι…

Ο Παπαγιάννης συνέχισε να δίνει τις μάχες του και στην άμυνα, ενώ με ωραίο τελείωμα, μετά από πάσα του Καλάθη, έκανε το 22-23, ενώ κέρδισε και το φάουλ (22-24, 8:29).

Οι δύο ομάδες πήγαιναν από… κοντά (24-26), ο Λοτζέσκι έκανε λάθος, έχασε το κοντρόλ της μπάλας, αλλά ο Παππάς, πραγματοποίησε μια τραβηγμένη ενέργεια, με τον Στρόμπερι να ισοφαρίζει (26-26, 7:19).

Ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 29-26, οι «πράσινοι» έχασαν το μυαλό τους και με λάθος του Ουίλιαμς, έδωσαν ξανά την κατοχή της μπάλας στους γηπεδούχους.

«Ξέφυγε» ο Ολυμπιακός, επέστρεψε ο Παναθηναϊκός

Ο Νίκος Παππάς έχασε λέι απ, μόνος του απέναντι στο καλάθι, ο Χάκετ στον αιφνιδιασμό έκανε το 32-26, με τον Ολυμπιακό να έχει το μομέντουμ του αγώνα. Ο Καλάθης με προσωπική ενέργεια μείωσε σε 32-28, στα μισά της περιόδου, ο Χάντερ αστόχησε και ο Φώτσης με τρίποντο έκανε το 32-31, (4:36), σε ένα πραγματικό ντέρμπι.

Πρόβλημα με «Batman»

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει ωστόσο το 3ο φάουλ του Φώτση, πολύ νωρίς, δημιούργησε πονοκεφάλους στον Πεδουλάκη, με τις λύσεις να είναι περιορισμένες από τον πάγκο.

Ρεσιτάλ Καλάθη

Ο Καλάθης ήταν η απάντηση του Παναθηναϊκού, στον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως συνέχιζε να έχει το προβάδισμα (37-33), ωστόσο οι «πράσινοι» το πάλευαν με όλες τους τις δυνάμεις, παρά το γεγονός, πως ήταν άστοχοι.

Χαραλαμπόπουλος και Σπανούλης έκαναν το 39-35, ο Καλάθης έκοβε και… έραβε στο παρκέ, κρατώντας την ομάδα του μέσα στο ματς, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Υπόθεση Φελντέιν!

Με τρίποντο του Δομινικαού από το… σπίτι του, ο Παναθηναϊκός έκανε το 39-38, κέρδισε την κατοχή, αλλά ο Γκιστ τα έκανε θάλασσα… χάνοντας καλάθι εξ’ επαφής και κάνοντας φάουλ στον Πρίντεζη (δύο βολές), με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει τρία… πέναλτι σε όλο το πρώτο μέρος.

Ο Φελντέιν με νέα βόμβα… από τα 6,75, έδωσε προβάδισμα ξανά στο «τριφύλλι», μετά από πολύ ώρα (39-40), αναγκάζοντας τον Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ, 2 λεπτά πριν το τέλος.

Ο Χαραλαμπόπουλος με εξαιρετικό καλάθι έκανε το 39-42, ο Χάντερ έκανε το 39-44, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε επιμέρους σκορ 7-18, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό finish στη δεύτερη περίοδο, αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα που είχε στα πρώτα λεπτά αυτής.

Με 11,6΄΄ να απομένουν και σκορ 41-44, ο Πεδουλάκης κάλεσε τάιμ άουτ, προκειμένου να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση της ομάδας του. Ο Καλάθης επιχείρησε μια κακή επίθεση, με τον Καλάθη να σουτάρει από μακριά, με τον Χάκετ «κρεμασμένο» πάνω του, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να ολοκληρωθεί με σκορ 41-44.

Άσχημο ξεκίνημα…

Ο Παναθηναϊκός με την έναρξη του Β΄ μέρους, αστόχησε δις… από τα 6,75 (επιθετικά ριμπάουντ ο Παπαγιάννης), με τον Λοτζέσκι να τιμωρεί… τους «πράσινους» (44-44), ο Παναθηναϊκός συνέχισε να… αυτοτιμωρείται, με τον Διαμαντίδη να χάνει με τη σειρά του λέι απ(!) και τον Καλάθη να χρεώνεται με το 3ο του φάουλ, σε ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα για την ομάδα του Πεδουλάκη.

Προσπέρασμα με Σπανούλη-προσπέρασμα με Καλάθη!

Με καλάθι του αρχηγού του Ολυμπιακού, το σκορ διαμορφώθηκε σε 46-44, αλλά ο Παπαγιάννης συνέχισε να παίζει εκπληκτικά (46-46), σε ένα σούπερ ντέρμπι.

Δια χειρός Καλάθη, ο ΠΑΟ προσπέρασε και πάλι (46-48), ο Χάκετ απάντησε γρήγορα, αλλά ο Παπαγιάννης δεν είχε αντίπαλο (48-48), σε ένα ματς θρίλερ και λεπτομερειών.

Σταθερά μπροστά ο ΠΑΟ

Με συνεχή καλάθια των Καλάθη και Λοτζέσκι, το σκορ ήταν 52-52, με τον Παναθηναϊκό να ρισκάρει πολύ… έχοντας στο παρκέ δύο παίκτες με τρία φάουλ (Φώτσης-Καλάθης) και τον Ολυμπιακό να στοχεύει ξεκάθαρα σε αυτό, ωστόσο καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει και το ζήτημα ήταν, το πόσο θα άντεχε το «τριφύλλι».

Με συνεχόμενες βολές από Γκιστ-Φελντέιν, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +4 (52-56), στα 3:14, ο Παπαπέτρου μείωσε σε 54-56, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως ο Γκιστ είχε τρία φάουλ, αλλά ο Παππάς με μια εξαιρετική ενέργεια έκανε το 54-58, αλλά ο Χάκετ πήρε τη ρεβάνς… με «γκολ-φάουλ» (έχασε τη βολή), απέναντι στον Έλληνα γκαρντ (56-58, 1:54), με τον Φελντέιν να κάνει το 56-60.

Πρόβλημα με φάουλ!

Ο Παναθηναϊκός, λίγο πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου, είχε τους  Γκιστ, Παππά, Καλάθη και Φελντέιν από τρία φάουλ… γεγονός που έκανε πιο δύσκολη τη δουλειά του Πεδουλάκη από το πάγκο.

Με Χαραλαμπόπουλο στο +5

Με τον μικρό Χαραλαμπόπουλο, ο Παναθηναϊκός έκανε το 57-62, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος, με το «τριφύλλι» να δείχνει καλύτερος, να αντέχει και να προηγείται σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Τελευταία περίοδος… για γερά νεύρα

Με καλή άμυνα του τριφυλλιού, άρχισε η τελευταία περίοδος, ο Χαραλαμπόπουλος έπαιρνε κρίσιμες μπάλες… και κέρδιζε φάουλ, δίνοντας ανάσες στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άτυχος, αφού αστοχούσε σε ελεύθερα τρίποντα-ξερνούσε τη μπάλα το καλάθι-ο Ολυμπιακός ήταν και αυτός νευρικός, ο Παναθηναϊκός φαινόταν να ελέγχει το ματς, με το σκορ να έχει κολλήσει στο 57-62 (8:20).

Ο Πρίντεζης έκανε το 59-62 (7:52), ο Χαραλαμπόπουλος με step-back, έκανε το 59-64, ο Ολυμπιακός έκανε λάθος και ο Παναθηναϊκός συνέχιζε με set παιχνίδι,  αλλά έδειχνε τάσεις αυτοχειρίας, αστοχώντας σε εύκολα σουτ. Ο Μάντζαρης κέρδισε το 4ο φάουλ του Γκιστ (6:45 για το τέλος), με τον Πεδουλάκη να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Μάντζαρης αστόχησε δις… ο Διαμαντίδης έσωσε την κατοχή, μετά από άστοχο τρίποντο του Παππά και με δύο βολές, έκανε το 59-65 (6:14), με το ματς να έχει πολύ χρόνο ακόμα, αλλά τον Παναθηναϊκό να είναι πιο συγκεντρωμένος.

Παιδαριώδη λάθη…

Ο Παναθηναϊκός αντί να καθαρίσει το ματς, με τα λάθη που του χάριζε ο Ολυμπιακός, συνέχισε να του δίνει κατοχές, διατηρώντας το ματς αμφίρροπο. Ο Παπαπέτρου με κάρφωμα έκανε το 61-66 (4:53), η στεφάνι για μια φορά ακόμα δεν έκανε το χατίρι στον Νικ, σε ένα  ματς που δεν ήταν για καρδιακούς, με τρομερές μάχες και διεκδικήσεις.

Ο Παπαπέτρου με μεγάλο τρίποντο, έκανε το 64-66, ο Παναθηναϊκός είχε κολλήσει επιθετικά, ο Διαμαντίδης πόσταρε τον Σπανούλη, κέρδισε το φάουλ και εκτέλεσε βολές, αλλά αστόχησε και στις δύο, με τους πράσινους να παρουσιάζουν τάσεις αυτοχειρίας…

Ο Σπανούλης έκανε το 66-66 (3:01), από τα τρία μέτρα, ο Παναθηναϊκός έψαχνε απεγνωσμένα σκορ, ο Καλάθης κόπηκε από τον Λοτζέσκι και ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 69-66, σε μια αρνητική τροπή για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός με ένα τρομερό σερί… βρέθηκε στο +5 (71-66), 1:48 για το τέλος, ο Φελντέιν έκανε το 71-68 (1:32), αλλά ο Σπανούλης με νέο τρίποντο έκανε το 74-68, 1:06 για το τέλος. Ο Διαμαντίδης κέρδισε φάουλ, πήγε στις βολές για το 74-69 (1:06), ο Παναθηναϊκός κέρδισε την κατοχή, ο Πεδουλάκης έβαλε μέσα τον Παππά. ο Διαμαντίδης αστόχησε και ο Ολυμπιακός επί της ουσίας κέρδισε το ματς, ένα παιχνίδι που με βάσει τη γενικότερη εικόνα, άξιζε το τριφύλλι.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 41-44, 57-62, 77-72.

Χωρίς τίτλο
Χωρίς τίτλο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ