ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Αγαπούν τον Παναθηναϊκό και σώζουν ζωές! (pics)

Γνωρίστε μέσω του panathinaikos24.gr το «Green med club» και τους... αθεράπευτα ρομαντικούς Παναθηναϊκούς γιατρούς που είναι πάντα στη Λεωφόρο και έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Αγαπούν τον Παναθηναϊκό και σώζουν ζωές! (pics)

Πολλοί δεν έχουν την τύχη να τους γνωρίζουν, αλλά αποτελούν εδώ και περίπου δέκα χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι του Παναθηναϊκού.

Ο λόγος για το «Green med club» που έχει την τύχη να έχει στη διάθεσή του ο σύλλογος από το 2006, οι οποίοι είναι στη διάθεση των θεατών για οποιοδήποτε περιστατικό προκύψει πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη των ποδοσφαιρικών αγώνων της ομάδας.

Πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τους συναντήσαμε στο φυσικό τους χώρο, στη θύρα 9 του ιστορικού γηπέδου και δέχθηκαν να μας μιλήσουν με ιδιαίτερη χαρά για τον σύλλογό τους, τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αλλά και την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό που πολλές φορές είναι μεγαλύτερη και από τις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι!
Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι! 432 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πότε ιδρύθηκε το σωματείο και πόσα μέλη απαριθμεί;

«Ο σύλλογος μας ιδρύθηκε το 2007 με πρωτοβουλία του Βασίλη Ταταρίδα και στο αρχικό του στάδιο απαριθμούσε 100 μέλη, δημιουργήθηκε κατόπιν εγκρίσεως και του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου και είναι αναγνωρισμένος πλήρως από το πρωτοδικείο Αθηνών».

Πόσοι ιατροί βρίσκονται σε κάθε ματς στο γήπεδο και τι περιστατικά έχετε κληθεί ν’ αντιμετωπίσετε;

«Στο γήπεδο βρίσκονται 1-2 μέλη μας σε κάθε θύρα του με πλήρη εξοπλισμό και σε συνεργασία με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Τα περαστικά που έχουμε κληθεί ν’ αντιμετωπίσουμε σχεδόν δέκα χρόνια τώρα που υπάρχει ο σύλλογος μας, είναι πολλά και ενίοτε σοβαρά.

Έχουμε κληθεί ν’ αντιμετωπίσουμε από απλά κατάγματα μέχρι και έμφραγμα παλιότερα όταν αγωνιζόταν η ομάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο, συγκεκριμένα σ’ ένα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ίντερ. Επίσης πολλά περιστατικά έχουμε αντιμετωπίσει και στα ματς με τον Ολυμπιακό, είτε παλιότερα στο ΟΑΚΑ, είτε και τώρα που η ομάδα αγωνίζεται στη Λεωφόρο».

Σε ποιο σημείο του γηπέδου βρίσκεται το ιατρείο σας και αν υπάρχει σχέδιο να δημιουργηθεί χώρος και στο νέο γήπεδο;

«Παλιότερα στο ΟΑΚΑ, είχαμε δύο εξωτερικά ιατρεία στις θύρες 4 και 29, τώρα στη φυσική μας έδρα, το ιατρείο είναι κάτω από τη θύρα 7, δίπλα από το PAO Shop. Είναι μία αίθουσα που μας έχει παραχωρήσει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, με την πολύτιμη βοήθεια του προέδρου του, Ηλία Μιχαλαριά.

Φυσικά έχει γίνει ανάλογη μελέτη από όλα τα μέλη του συλλόγου μας και για το νέο γήπεδο και σε λίγο καιρό, θα τη μεταφέρουμε στον πρόεδρο και στελέχη της ΠΑΕ. Ελπίζουμε όλοι πως στο νέο γήπεδο, θα υπάρχουν ιδανικότερες συνθήκες, ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας.

Ξέρετε όλοι τις δυσκολίες που υπάρχουν με την υπάρχουσα εικόνα του γηπέδου και έχει καταστεί πολλές φορές δύσκολη η αντιμετώπιση περιστατικών, ειδικά σε υψηλής επικινδυνότητας αγώνες, όπως τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κλπ…».

Τι σας έκανε να δημιουργήσετε αυτόν το σύλλογο;

«Πάνω απ’ όλα αυτός ο σύλλογος δημιουργήθηκε από την αμέριστη αγάπη που έχουμε για τον Παναθηναϊκό. Όλοι σχεδόν έχουμε τις οικογένειες μας και πάντα βρίσκουμε χρόνο να είμαστε κοντά στο σύλλογο ανεξαρτήτως τμήματος. Επίσης αυτός ο σύλλογος δημιουργήθηκε και για να προάγουμε το πνεύμα του εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός έχει συναντηθεί με τον επαγγελματισμό μας για να προσφέρουμε άμεσα τις πρώτες βοήθειες σε όλους τους συνανθρώπους μας.

Ξέρετε κάτι, εμείς θεωρούμε προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή, γι’ αυτό και είμαστε στη διάθεση όλων των ανθρώπων, είτε έχουν σχέση με ένα ποδοσφαιρικό αγώνα είτε όχι. Πρόσφατα είχαμε ένα περιστατικό ενός φιλάθλου που είχε ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του την ώρα που ερχόταν στο γήπεδο. Ήρθε περιθάλψαμε το τραύμα του και μετά έκατσε να παρακολουθήσει το ματς».

Τι ειδικότητες έχουν τα μέλη-ιατροί που βρίσκονται στο σύλλογό σας;

«Έχουμε όλες τις ειδικότητες, χειρουργούς, καρδιολόγο, ΩΡΛ, παιδίατρο, γναθοχειρούργους, χειρούργους-οδοντίατρους ακόμα και φαρμακοποιούς».

Τι δραστηριότητες εκτός αγώνων, παρακολουθείται;

«Είμαστε σχεδόν σε όλες τις δραστηριότητες του Παναθηναϊκού. Τα τελευταία τρία χρόνια μέλη από εμάς, καλύπτουν ακόμα και τα trials που κάνει η ακαδημία του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο. Παλιότερα ήμασταν κοντά και σε τμήματα του Ερασιτέχνη όπως το βόλεϊ ανδρών και γυναικών».

13214707_1244125745617821_282874353_o

Για το αν υπάρχει κάποια συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

«Η συνεργασία μας με την ΠΑΕ είναι άψογη και η βοήθειες τους μεγάλες και πολύτιμες. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γι’ αυτό, ειδικά τον πρόεδρο Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και τα στελέχη της, όπως τον Σπύρο Βλάχο που μας συμπαρίστανται και μας έδωσαν τις δυνατότητες να προσφέρουμε με τον τρόπο μας στην ομάδα».

Αν έχετε βραβευτεί από κάποια ομάδα του εξωτερικού για τις υπηρεσίες που έχετε προσφέρει;

«Τα παραδείγματα είναι πολλά, όπως σας είπαμε και παραπάνω, είτε όταν η ομάδα έπαιζε στο ΟΑΚΑ, είτε στη Λεωφόρο είμαστε πάντα εκεί. Στο ΟΑΚΑ παλιότερα σε αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα είχε ρωτήσει ο επιχειρησιακός διευθυντής της «πράσινης» ΠΑΕ τη διοίκηση των Καταλανών αν θα έχουν φιλάθλους μαζί τους και αφού πήρε θετική απάντηση τους πρότεινε να έχουν κάποιο γιατρό από το σύλλογο μας στην κερκίδα τους. Εκείνοι με τη σειρά τους απόρησαν και ρωτούσαν τι και πως, όταν δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, μας έστειλαν μέσω της ΠΑΕ, συγχαρητήρια επιστολή και μας ευχαρίστησαν για τις βοήθειες που προσφέραμε.

Κάτι ανάλογο έγινε και σε αγώνα για το Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, όταν κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε λιποθυμικό επεισόδιο δύο φίλων της ομάδας από το Ισραήλ. Αφού έγινε η άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών, η διοίκηση τους μέσα από την ΠΑΕ, έδωσε συγχαρητήρια και σε μας και στον Παναθηναϊκό, μαζί με το επικεφαλής του αγώνα από την UEFA.

Επίσης θα πρέπει ν’ αναφέρουμε και τα δύο πρόσφατα ματς για την Ευρώπη, ένα με την Αιντχόφεν και ένα με την Μπριζ, όταν μέλη μας άριστοι γνώστες της γαλλικής και της ολλανδικής γλώσσας, βρέθηκαν στις εξέδρες όπου και φιλοξενήθηκαν οι οπαδοί των ομάδων τους για παν ενδεχόμενο, αλλά ευτυχώς δεν χρειαστήκαμε να επέμβουμε. Και αυτοί με τη σειρά τους μας έδωσαν συγχαρητήρια για τη δουλειά και το επίπεδό μας».

13282721_1244124815617914_1423282224_o

Τι θα θέλατε εσείς από την πλευρά σας να προσθέσετε για την προσφορά σας στο σύλλογο;

«Εμείς δεν θέλουμε ατομική προβολή στον καθέναν μας, αλλά να προβληθεί συνολικά η προσπάθεια που έχουμε κάνει τόσα χρόνια και συνεχίζουμε να κάνουμε. Αυτή η προσπάθεια προβάλλει το μεγαλείο και το ήθος του Παναθηναϊκού μας.

Να ξέρετε πως ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του, πρεσβεύουν πολλά ακόμα και στο κοινωνικό σύνολο και αυτά πρέπει να προβάλλονται. Είναι κάτι που κάνει τον Παναθηναϊκό ξεχωριστό και μοναδικό σύλλογο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.