Μηχανή του χρόνου

Τεσσάρα και Κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό (vid)

Στις 28 Μαΐου του 1986, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα με 4-0 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, για 9η φορά στην ιστορία του.

Στο γεμάτο από οπαδούς και των δύο ομάδων, Ολυμπιακό Στάδιο, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πριν από 30 χρόνια ακριβώς, τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό, στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Οι «πράσινοι», έχοντας ένα πολύ δυνατό ρόστερ εκείνη τη σεζόν, με παίκτες όπως ο Κυράστας, ο Ζάετς, ο Ρότσα και ο Σαραβάκος, μετέτρεψαν το ντέρμπι σε παράσταση για έναν ρόλο και πανηγύρισαν μία μεγάλη νίκη με 4-0, που έδωσε στο «τριφύλλι» το 9ο Κύπελλο της ιστορίας του.

Ο Παναθηναϊκός, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και με σκόρερ τους Σαραβάκο (57′ και 72′), Βλάχο (24′) και Δημόπουλο (52′) έκανε τον κόσμο της ομάδας στις κερκίδες, να πανηγυρίζει από νωρίς την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Παναθηναϊκός (Πιετρ Πάκερτ): Μήνου, Ταράσης, Πατσιαβούρας, Μαυρίδης, Κυράστας, Ζάετς, Βλάχος, Γεροθόδωρος (62′ Ρότσα), Σαραβάκος, Mπατσινίλας, Χρήστος ∆ηµόπουλος (84′ Αντωνίου)

Ολυμπιακός: Αρβανίτης – Ξανθόπoυλoς, Κοκολάκης, Μίχος, Τόγιας, Παπαχρήστου, Μητρόπουλος, Σεµερτζίδης, Σέστιτς, Αναστόπουλος, Βαΐτσης (46′ Παπαγγέλης)

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός 4-0 από YiannisTinos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version