ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Εις το επανιδείν, Μλάντεν…

Ο Μλάντεν Πέτριτς, αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό, με δάκρυα στα μάτια, προσφέροντας ποδοσφαιρικές στιγμές συγκίνησης, στον κόσμο, που τον χειροκρότησε ζεστά. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Εις το επανιδείν, Μλάντεν…

Ο Κροάτης φορ, ήρθε στον Παναθηναϊκό, στη δύση της καριέρας του, δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ωστόσο άφησε πίσω του, μερικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις, που θα έχουν να θυμούνται οι φίλοι του Παναθηναϊκού.

Ο Πέτριτς πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν το 2014-2015, ήταν ο «δήμιος» του Ολυμπιακού, στο ντέρμπι της 22ης Φεβρουαρίου 2015, στη Λεωφόρο, ενώ με σερί δικών του τερμάτων, το «τριφύλλι» έμεινε μια ανάσα από την κορυφή, απ’ όπου απομακρύνθηκε, μετά τα όσα συνέβησαν, εκείνο το βροχερό βράδυ στο «Απ. Νικολαΐδης».

Χωρίς φανφάρες, δηλώσεις και …παιχνίδι με τα social media, ο Πέτριτς επέδειξε επαγγελματισμό, αγωνίστηκε όποτε του ζητήθηκε, σε όποια θέση και αν του ζητήθηκε, προσέφερε αυτό που μπορούσε, χωρίς να μιλάει, να παραπονιέται και να «παρεμποδίζει» τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας, ακόμα και σε στιγμές, όπου είχε… λόγο να το κάνει.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 869 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα δάκρυα στα μάτια του απόψε, ήταν μια αληθινή κατάθεση ψυχής, όχι μόνο διότι αποτέλεσε το κύκνειο άσμα μιας μεγάλης καριέρας, αλλά ειδικότερα, διότι στον Παναθηναϊκό αναγνώρισε, πως του προσέφεραν μια ευκαιρία, όταν κανείς άλλος δε θα το έκανε, για να «σηκώσει» την καριέρα του, να «αναστηθεί», να μπορέσει να παίξει και πάλι σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και αυτό ο Κροάτης το εκτίμησε.

Δυστυχώς, η τελευταία τριετία, δεν ήταν και η καλύτερη για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Μέσα σε όλα τα προβλήματα όμως, ο Πέτριτς, έμεινε προσηλωμένος στο πλάνο της ομάδας, είτε έπαιζε συνεχόμενα ματς, είτε τον ξεχνούσε ο προπονητής του στον πάγκο.

«Μάγος» της μπάλας, τον οποίο έτυχε να παρακολουθήσω δια ζώσης, στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Πολωνία το καλοκαίρι του 2014, ο Πέτριτς, ξέρει… καντάρια μπάλας και αν ερχόταν σε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή, στην Ελλάδα, θα ήταν αυτό που λέμε, μεταγραφή αεροδρομίου.

Η κακή-σε πολλές στιγμές-διαχείριση του από τον Γιάννη Αναστασίου (χρησιμοποίηση του στην κορυφή του ρόμβου), αλλά και ο ανασταλτικός παράγοντας που λέγεται «ηλικία» αλλά και οι σοβαροί τραυματισμοί που κουβαλούσε, δεν του επέτρεψαν να κάνει αυτά που θα ήθελε και ο ίδιος, εντούτοις ο Πέτριτς, άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις, φορώντας την πράσινη φανέλα.

Εξαιρετικός χαρακτήρας, σοβαρός επαγγελματίας. Σαν έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή θα τον θυμόμαστε όλοι στον Παναθηναϊκό. Μπορεί αυτό που ενδιαφέρει τον πολύ κόσμο, είναι οι επιδόσεις, δε χωρά καμία αμφιβολία, πως το ποιόν και ο ήθος του κάθε αθλητή, έχει και αυτό τη σημασία του.

Δεν γνωρίζω αν θα ήθελε ή τον ενδιέφερε, θεωρώ όμως, πως μια προσωπικότητα σαν τον Πέτριτς, έχει θέση στον Παναθηναϊκό, από άλλο πόστο. Κανείς δε ξέρει αν θα συμβεί ποτέ αυτό, σε κάθε περίπτωση όμως, εμείς λέμε, εις το επανιδείν Μλάντεν και θα βάζουμε αυτό το βίντεο, για να σε θυμόμαστε…

https://www.youtube.com/watch?v=sLMeZetNz5A

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...