ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0

Γκο…Λέτο!

Ο Σεμπάστιαν Λέτο, με το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του στα play off και 3ο μέχρι στιγμής, λύτρωσε τον Παναθηναϊκό στο 78΄, σε ένα ματς που έμοιαζε να... στραβώνει. Κορυφαίος ο Μολέντο, κάκιστοι για μια ακόμη φορά οι «πράσινοι», που ωστόσο παρέμειναν μέσα στο παιχνίδι της πρώτης θέσης.

Γκο...Λέτο!

Το ματς

Με σχηματισμό4-4-2 σε ρόμβο, ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έπαιξε με πολλές αλλαγές στο βασικό του σχήμα, ενώ ο Πανιώνιος και αυτός με τη σειρά του, «κατέβηκε» με ανάλογο σχήμα.

Παραλίγο το 0-1

Μόλις στο 3ο λεπτό, μετά από λάθος πάσα του Χουχούμη, ο Μασούρας έκλεψε και έδωσε κάθετα στον Χαλκιαδάκη, ο οποίος «βγήκε» απέναντι στον Στιλ, σούταρε, αλλά ο Μολέντο έδιωξε την μπάλα πριν αυτή καταλήξει εντός εστίας.

Άμεση απάντηση

Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» άμεσα, με τον Λέτο να συνδυάζεται με τον Αμπεντ, ο γαλλοαλγερινός, εκτέλεσε, ο Γιαννιώτης απέκρουσε, ο Λέτο πήρε το «ριμπάουντ», ωστόσο το σουτ που επιχείρησε, κόντραρε σε σώματα, σε ένα ματς, που άρχισε με ρυθμό και παιχνίδι πάνω-κάτω.

ÁÌÐÅÉÍÔ ×ÁËÊÉÁÄÁÊÇÓ ÆÅÊÁ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - PANIONIOS

Ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε κυρίως από αριστερά, με τον Χουχούμη, σε μια τέτοια στιγμή, στο 8΄, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Λέτο, κοντά στο ημικύκλιο, ο Αργεντινός, γύρισε σχεδόν 360ο  και εκτέλεσε πέφτοντας, αλλά η μπάλα, πέρασε ελάχιστα μακριά, από το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.

Ο Πανιώνιος δεν κλεινόταν πίσω, έτρεχε όποτε μπορούσε και προσπαθούσε να «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό στην κόντρα, δείχνοντας τις προθέσεις του, με την άμυνά του να βρίσκεται ψηλά, στο ύψος της σέντρας.

Έπεσε ο ρυθμός

Το δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν νωχελικό, με τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί  την μπάλα, χωρίς να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά και τον Πανιώνιο να έχει μαζευτεί περισσότερο, με το παιχνίδι να παίζεται στο μισό γήπεδο, αυτό που αμύνονταν οι φιλοξενούμενοι.

1471023

Στο 20΄ο Αμπεντ δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, όταν ο Πέτριτς υποδέχτηκε τη διαγώνια μπαλιά από τον Χουχούμη, ο Κροάτης με το κεφάλι έστρωσε στο συμπαίκτη του, εκείνος σούταρε με δύναμη, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιώνιου, έδιωξε.

Ο Εβαντζελίστα έδωσε κάθετα στον Λέτο το 24΄, μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Αργεντινός με την κλασική… πλέον κίνηση περιστροφής, γύρω από τον εαυτό του, ελευθερώθηκε, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός, είχε ως κύριο εκφραστή, στην επίθεση τον Λέτο, ο οποίος έπαιζε πιο κεντρικά-ο Πέτριτς τραβιόταν δεξιά-ωστόσο όσο περνούσε ο χρόνος, ο Αργεντινός όλο και κουραζόταν παραπάνω με την ομάδα του Στραματσόνι, να μην έχει φτάσει πολλές φορές, με αξιώσεις στην περιοχή των «κυανέρυθρων».

Οι μπαλιές που επιχειρούσαν οι «πράσινοι» στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου, με στόχο τον Πέτριτς, δεν είχαν τύχη, καθώς ο αργός Κροάτης δεν μπορούσε να φτάσει κοντά στην μπάλα, παρότι τακτικά το «τριφύλλι» είχε συγκεκριμένη στόχευση.

Σαν αγγαρεία…

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, δεν υπήρχε σκορ στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να έχει κάποιες καλές στιγμές, κυρίως λόγω της κλάσης κάποιων παικτών, με τον Πανιώνιο να αμύνεται εξαιρετικά, παίζοντας ωστόσο ανοικτά, αλλά ο εξαιρετικός Μολέντο, «καθάριζε» όλες τις φάσεις.

ÊÏÕÔÑÏÕÌÐÇÓ ÌÐÁÑÃÊÁÍ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - PANIONIOS

Τα δύο «κολλητά» κόρνερ που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο 33΄, πέρασαν ανεκμετάλλευτα, με το παιχνίδι του «τριφυλλιού» να έχει γυρίσει… δεξιά, με πλαγιοκοπήσεις κυρίως από τον Μαρινάκη και τον Αμπεντ.

Όσο ο Παναθηναϊκός είχε κακά-εκτελεσμένα στημένα και δεν έβρισκε παιχνίδι από τον άξονα, ο Πανιώνιος δεν απειλούνταν, αφού ο Λέτο δεν αρκούσε, με τις προσωπικές του ενέργειες να κάνει τη διαφορά. Τα άκρα του «τριφυλλιού» ήταν άφαντα, δεν υπήρχε δημιουργία και ως εκ τούτου, το ματς κυλούσε ήρεμα και χωρίς… συγκινήσεις, με έναν Παναθηναϊκό άοσμο και άχρωμο.

Ένα σουτ του Βλαχοδήμου στο 44΄, μετά από προσωπική ενέργεια, «έσπασε» τη μονοτονία και τη… βαρεμάρα του αγώνα, ο οποίος σε καμία περίπτωση δε διεκδικούσε δάφνες… ποιότητας.

Ο Κουτρουμπής έκανε ένα τραγικό λάθος στο 45΄, όταν επί της ουσίας, δώρισε την μπάλα στον Μπαρκάν, εκείνος βγήκε απέναντι στον Στιλ, ο οποίος είχε βγει σαν… λίμπερο, άνοιξε το κοντρόλ της μπάλας, αλλά ο Μολέντο ήταν και πάλι εκεί, διώχνοντας μακριά και γλιτώνοντας για δεύτερη φορά στο ματς, την ομάδα του, από βέβαιο γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο, ολοκληρώθηκε αβρόχοις ποσίν, για τον Πανιώνιο, ο οποίος κινδύνευσε ελάχιστα, ενώ είχε δύο στιγμές, μια στην αρχή και μια στο τέλος του ημιχρόνου, για να σκοράρει, σε ένα ματς βαρετό, χωρίς σπουδαίες φάσεις, με τους «πράσινους» να έχουν κορυφαίο τον Ροντρίγκο Μολέντο, ο οποίος αποσόβησε τις δύο καλές φάσεις του Πανιώνιου.

1470990

Χωρίς αλλαγές μπήκαν στο χορτάρι της Λεωφόρου οι δύο ομάδες (πλην της αναγκαστικής του Πανιώνιου στο Α΄ μέρος), με τον Παναθηναϊκό να είναι στη σέντρα και να προσπαθεί να επιτεθεί από δεξιά με τον Αμπεντ.

Οι «πράσινοι» είχαν και πάλι την κατοχή, προσπάθησαν-πάλι από αριστερά με τον Πέτριτς και τον Λέτο, χωρίς να μπορέσουν στα πρώτα δευτερόλεπτα να απειλήσουν τους φιλοξενούμενους.

Παραλίγο γκολ για τον Πανιώνιο

Μετά από λάθος διώξιμο του Κουτρουμπή-και πάλι-ο Καθάριος συνεργάστηκε με τον Χαλκιαδάκη, δημιούργησαν μια αναμπουμπούλα στην περιοχή του Στιλ, με τον Άγγλο τελικά να μπλοκάρει και στην αμέσως επόμενη φάση-και πάλι ο Μολέντο-έσωσε την ομάδα του, κόβοντας τον Καθάριος, σε μια κόντρα των «κυανέρυθρων», κερδίζοντας και το χειροκρότημα του κόσμου.

Τεράστια φάση με τον Λέτο!

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ελίχθηκε από αριστερά στο 50΄, έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Λέτο σηκώθηκε για την κεφαλιά, ολομόναχος στα όρια της μικρής περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ, στην πιο μεγάλη φάση των «πράσινων» στο ματς.

ËÅÔÏ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - PANIONIOS

Ακίνδυνος Παναθηναϊκός, «κρατούσε» εύκολα ο Πανιώνιος

Με τους Λέτο-Πέτριτς μέσα στην περιοχή και τον Βλαχοδήμο από αριστερά, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους, ο Πανιώνιος αμυνόταν σωστά και απέκρουσε τις επιθέσεις του «τριφυλλιού», το οποίο είχε μπει πιο ζεστά στο Β΄ μέρος, με τον Λέτο να παλεύει σαν… σκύλος μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου και να αποτελεί, τον μοναδικό κίνδυνο.

Οι «εκτελέσεις» του Βλαχοδήμου από αριστερά δεν ήταν καλές, ο Παναθηναϊκός γυρνούσε την μπάλα και από τις δύο πλευρές, αλλά αδυνατούσε να φτιάξει παιχνίδι, παρά μόνο όταν ο Λέτο έπαιρνε την μπάλα στα πόδια. Ο Στραματσόνι έβαλε στο ματς τον Κλωναρίδη (58΄ αντί του Βλαχοδήμου), στην προσπάθειά του να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Οι «πράσινοι» δεν έπαιρναν βοήθειες από τα άκρα (Χουχούμη-Μαρινάκη), ο Αμπεντ ήταν εκτός παιχνιδιού, ο Πέτριτς επίσης κακός, με κάποιες στιγμές, συνεπώς ο Παναθηναϊκός ήταν ακίνδυνος και ο Πανιώνιος εύκολα κρατούσε το «μηδέν».

Ο Στραματσόνι, άλλαξε τον αρνητικό Μαρινάκη (έβαλε τον Μέστο), αφού δεν πήρε τίποτα από τον νεαρό μπακ, ελπίζοντας πως οι πλαγιοκοπήσεις του Ιταλού, θα ήταν πιο αποδοτικές.

Ο Ιταλός ήταν αυτός που δημιούργησε μια καλή φάση για τον Παναθηναϊκό στο 70΄, όταν κινούμενος από δεξιά, συνδυάστηκε με τον Κλωναρίδη, αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε την προβολή που έκανε ο εξτρέμ του «τριφυλλιού», σε μια καλή στιγμή, μετά από ώρα.

Ο Στραματσόνι έβαλε στο γήπεδο τον Μπουμάλ (Αμπεντ), στην ύστατη προσπάθεια να βρει ένα γκολ, με το ματς να πηγαίνει… σβηστά στο 0-0, σε ένα κακό απόγευμα για τον Παναθηναϊκό.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - PANIONIOS

Σωτήρας Λέτο!

Στο 78΄ο Παναθηναϊκός, μετά από προσπάθεια του Κλωναρίδη από αριστερά, ο οποίος βρήκε τον Πέτριτς, εκείνος σούταρε αδύναμα, η μπάλα όμως έφτασε στο… πεδίο του Λέτο, με τον Αργεντινό να τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-0, λυτρώνοντας την ομάδα του, σε ένα ματς, που έμοιαζε να στραβώνει.

Ο Παναθηναϊκός με το σκορ υπέρ του, επέλεξε να παίξει πιο συντηρητικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, είχε την κατοχή, ο Πανιώνιος προσπάθησε να πιέσει μήπως έβρισκε ένα γκολ, με το μομέντουμ να είναι υπέρ των γηπεδούχων. Οι πράσινοι συνέχιζαν να κυκλοφορούν την μπάλα, την είχαν στα πόδια τους δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να βρουν χώρους και διατήρησαν το εύθραυστο μεν, 1-0, χωρίς ιδιαίτερο κόπο δε.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Μαρινάκης (63΄Μέστο), Χουχούμης, Ζέκα, Εβαντζελίστα, Λέτο, Πέτριτς, Βλαχοδήμος (58΄Κλωναρίδης), Αμπέντ (73΄Μπουμάλ).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Κλωναρίδης, Μέστο, Μπουμάλ, Καλτσάς, Στάϊκος, Μαμούτε.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν (74΄Αργυρόπουλος), Μασούρας, Σιώπης (81΄Βιγιάλμπα), Βλάχος, Ρισβάνης (40΄Πατσατζόγλου), Καθάριος.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπλέτσας, Αργυρόπουλος, Ποζατζίδης, Πινιώτης, Βιγιάλμπα.

Διαιτητής: Κύζας, βοηθοί: Σταυρουλάκης-Βλάσσης, 4ος: Βάτσιος.

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE