ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 81-82

Αντίο μεγάλε αρχηγέ!

Ο Παναθηναϊκός τα έδωσε όλα στον 4ο τελικό, βρέθηκε πολλές φορές με πλεονέκτημα, να ανοίξει τη διαφορά, δεν το κατάφερε και ολοκλήρωσε τη σεζόν, μόνο με την κούπα του κυπελλούχου, αφού ηττήθηκε στη δεύτερη παράταση από τον Ολυμπιακό. Αντίο στον μεγάλο Δημήτρη Διαμαντίδη, από 20.000 κόσμο, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρέτησε τον μεγάλο του ηγέτη.

Αντίο μεγάλε αρχηγέ!

Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι, που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, ο Παναθηναϊκός έχασε το πρωτάθλημα, ωστόσο αυτό που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων, είναι το κύκνειο άσμα του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη,  Φελντέιν και Φώτση, άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκό, ενώ ο Ολυμπιακός με τους Σπανούλη, Μιλουτίνοφ, Μάντζαρη, Παπαπέτρου και Παπανικολάου.

Κάκιστο ξεκίνημα

Ο Παπαγιάννης ήταν ο κερδισμένος της πρώτης φάσης, με εκπληκτική άμυνα πάνω στον Μιλουτίνοφ, ο Φελντέιν αστόχησε, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε λάθος, ωστόσο αστόχησε και ο Καλάθης, με τη νευρικότητα να υπερισχύει στα πρώτα δευτερόλεπτα.

Στο +11 ο Ολυμπιακός, «άποντος» ο ΠΑΟ

Ο Σπανούλης με τρίποντο στα 8:15, άνοιξε το σκορ, με τον Παπανικολάου να κάνει το 0-5 (7:41). Ο Παναθηναϊκός ήταν νευρικός στην επίθεση, ο Πεδουλάκης έβαλε τον Γκιστι αντί του Παπαγιάννη, με το «τριφύλλι» να μένει χωρίς σκορ για περισσότερο από τρία λεπτά.

1472422

Ο Παπανικολάου με τρίποντο έκανε το 0-8 και ο Χαραλαμπόπουλος στα 6:25, σημείωσε το πρώτο καλάθι των «πράσινων» στο ματς (2-11).

Με νέο καλάθι του Παπανικολάου ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +11, με τον Πεδουλάκη να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ, προκειμένου να διορθώσει  τα… κακώς κείμενα της ομάδας του, η οποία δεν είχε κατέβει… στο γήπεδο.

Επιστροφή με αρχηγό!

Ο Διαμαντίδης με τρίποντο έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό (5-13), έπαιξε εξαιρετική άμυνα, αλλά ο βιαστικός Φελντέιν, έκανε λάθος πάσα και έδωσε ξανά την κατοχή στους φιλοξενούμενους.

Ο αρχηγός, έκανε τα πάντα, με το που μπήκε στο παρκέ (7-13), το γήπεδο σηκώθηκε στο… πόδι και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε γρήγορα. Ο Γκιστ έχασε… κάρφωμα, σε μια ακόμα ευκαιρία του Παναθηναϊκού να πλησιάσει κι’ άλλο, ο Μάντζαρης με… σπόντα έκανε το 7-15, αλλά ο Καλάθης απάντησε άμεσα (9-15, 2:26).

Ο Γκιστ με φόλοου κάρφωμα, μετά από προσπάθεια του Καλάθη, μείωσε στους 4 (11-15, 2:03), με τον Σφαιρόπουλο να παίρνει με τη σειρά του τάιμ άουτ, με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει ψυχολογία και να πατούν καλύτερα στο παρκέ, μετά το κακό πρώτο πεντάλεπτο.

Ο Ουίλιαμς πραγματοποίησε μια περίτεχνη ενέργεια, πάσαρε στον Γκιστ ο οποίος πέτυχε ένα πολύ δύσκολο καλάθι (13-15), αλλά ξανά από τη βιασύνη τους οι «πράσινοι» δε λειτούργησαν σωστά, με τον Χάντερ να κάνει «γκολ-φάουλ», αστοχώντας όμως στη βολή (13-17, 46΄΄).

Ο Χάντερ έκανε το 14-19 στα 16΄΄, αλλά ο Παππάς με προσωπική ενέργεια, πέτυχε καλάθι και φάουλ για το 16-19, 1,8΄΄ για την ολοκλήρωση της περιόδου, αφού αστόχησε στη βολή, έναν τομέα, που και πάλι… πονούσε το «τριφύλλι» στο πρώτο δεκάλεπτο.

Χάκετ και Διαμαντίδης διαμόρφωσαν το 18-22, στις αρχές της Β΄ περιόδου, ο Παπανικολάου όμως με καλάθι και φάουλ, έκανε το 18-24 (8:27), με τον Ολυμπιακό να προηγείται συνεχώς αλλά με τον Διαμαντίδη καυτό… (10 π.), οι «πράσινοι» έμεναν κοντά (21-24).

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÐÁÐÁÐÅÔÑÏÕ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ (BASKET LEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS

Ο αρχηγός, είχε βαλθεί… να τρελάνει κόσμο, έκανε τα πάντα και κρατούσε τον Παναθηναϊκό, με τον Παπαγιάννη να κερδίζει φάουλ στην προσπάθειά του να καρφώσει (22-24) και το «τριφύλλι» να φτάνει μια ανάσα από τους «ερυθρόλευκους», 7:20, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Χάκετ αστόχησε, η κατοχή επέστρεψε σε «πράσινα» χέρια, ο Παπαγιάννης δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση και να ισοφαρίσει, αλλά σε κάθε περίπτωση, η εικόνα του Παναθηναϊκού ειδικά στην άμυνα, είχε αλλάξει, αποτέλεσμα αυτού… το 24-24 με τον Καλάθη!

Παπαγιάννης show!

Με alley hoop κάρφωμα του Παπαγιάννη, ο Παναθηναϊκός προσπέρασε για πρώτη φορά (26-24, 5:47), με τον νεαρό σέντερ να κάνει θαυμάσια δουλειά, με ριμπάουντ, καλές άμυνες και μεγάλη «ζημιά» στην επίθεση.

«Πλήγμα» οι βολές

Ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι κακό ποσοστό από τις βολές, ο Ολυμπιακός είχε ισχνό προβάδισμα (27-28, 4:18), ο Φελντέιν όμως με μεγάλο τρίποντο, έκανε το 30-28 και το ντέρμπι καλά κρατούσε.

Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να χάνουν τα άχαστα…, το σκορ είχε κολλήσει στο 30-28 (2:44), οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες, οι άμυνες είχαν σφίξει για τα καλά, ωστόσο η μπάλα δεν… έμπαινε στο δυχτάκι.

Ο Φώτσης, μετά από τρεις απέλπιδες προσπάθειες των συμπαικτών του(!), έκανε το 32-28, αλλά ο Μάντζαρης, που προηγουμένως είχε αστόχησε σε δύο βολές, ευστόχησε σε τρίποντο για το 32-31, 43,3΄΄ για το τέλος του ημιχρόνου.

ÐÁÐÁÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ (BASKET LEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS

Ο Παναθηναϊκός έβαζε καλάθι με το… στανιό, η μπάλα πολλές φορές έμπαινε και έβγαινε από το καλάθι, σπαταλώντας πολλές ευκαιρίες να βρεθεί μπροστά με διαφορά, την ίδια στιγμή, που ο Ολυμπιακός έμοιαζε βραχυκυκλωμένος επιθετικά, αλλά με μεγάλα σουτ, στο τέλος των επιθέσεων, έμεναν κοντά.

Ο Φώτσης με τρίποντο έκανε το 35-31, ο Ολυμπιακός είχε την τελευταία επίθεση αλλά ο Παπαπέτρου αστόχησε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 35-31, με τον Παναθηναϊκό, πέραν του πρώτου πενταλέπτου, να είναι καλύτερος και θα μπορούσε αν ήταν πιο ψύχραιμος να προηγείται με μεγαλύτερη διαφορά.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, με τον Παπανικολάου να αστοχεί σε τρίποντο και τον Φελντέιν να τον… μιμείται στη συνέχεια.

Βραχυκύκλωμα και -11…

Ο Μιλουτίνοφ έκανε το 35-33, στο πρώτο καλάθι του Β΄ μέρους, ο Διαμαντίδης έκανε λάθος και ο Μάντζαρης με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με ένα σερί 5-0, που έσπασε ο Παπαγιάννης (37-36, 8:05).

Ο Σπανούλης με νέο τρίποντο έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στον Ολυμπιακό (37-39), οι «πράσινοι» ήταν και πάλι νευρικοί επιθετικά και με αμυντική αδράνεια, βρέθηκαν πίσω στο σκορ, πολύ γρήγορα, αφού οι φιλοξενούμενοι, είχαν μπει πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός είχε βραχυκυκλώσει, ο Ολυμπιακός με συνεχόμενα τρίποντα βρέθηκε στο +7 (37-44), ο Διαμαντίδης μείωσε σε 39-44 (5:25), αλλά η άμυνα των «πράσινων» είχε ανοίξει, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βρίσκει εύκολα καλάθια σε αντίθεση με το «τριφύλλι» που καλά-καλά δεν μπορούσε να πλησιάσει στο καλάθι. Με αυτά και μ’ αυτά, ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 19-4, προηγήθηκε με 11 πόντους στο 26ο λεπτό (39-50).

Ένα καλάθι του Γκιστ, έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Καλάθης αστόχησε μόνος του, κάτω από το καλάθι(!), δείγμα της κακής ψυχολογίας των «πράσινων» στο ματς, σε ένα κομβικό σημείο.

Απάντηση του Παναθηναϊκού με Παππά!

Με προσωπική ενέργεια του Νίκου Παππά, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 44-50, (2:45), ο Ολυμπιακός αστόχησε και ο Παππάς με «τρίποντη»… βόμβα και προσωπικό σερί πόντων (6), έφερε το ματς στους τρεις (47-50), 2:13 πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού με δύο βολές, έφερε το ματς στον πόντο (8 σερί δικοί του), το ματς έγινε ροντέο με τον Έλληνα άσο να συνεχίζει ακάθεκτος και να ισοφαρίζει για την  ομάδα του (50-50, 48,2΄΄).

ÐÁÐÐÁÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ (BASKET LEAGUE 2015-2016)PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS

Με buzzer beater κάρφωμα του Χάντερ, ο Ολυμπιακός έκανε το 50-52, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος.

Ροντέο!

Ο Χαραλαμπόπουλος με καλάθι ισοφάρισε στην αρχή της 4ης περιόδου, ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος, με τον Παναθηναϊκό να τον… ακολουθεί στην αστοχία, με το ντέρμπι να είναι στην κόψη του ξυραφιού. Ο Αγραβάνης με τρίποντο-μαχαιριά. έκανε το 52-55, ο Γκιστ αστόχησε αλλά ο Καλάθης με μεγάλο τρίποντο, ισοφάρισε το ματς (55-55, 6:31).

Ο Παππάς το είχε πάρει… προσωπικά, με νέο έμμεσο τρίποντο, έκανε το 58-55, ο Φελντέιν με νέα… βόμβα, έφερε τον Παναθηναϊκό στο +5 (60-55, 5:50), με το ΟΑΚΑ να… φλέγεται και τους πράσινους να έχουν το μομέντουμ του αγώνα, μετά το άσχημο τρίτο δεκάλεπτο.

Με ένα 5-0 σερί, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε (60-60, 3:26), η κούραση και σωματική και ψυχολογική έκανε την εμφάνισή της και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Γκιστ μετά από τρεις άστοχες προσπάθειες, έκανε το 62-60, ο Αγραβάνης με ένα απίστευτο τρίποντο, στο τέλος της επίθεσης του Ολυμπιακού, έκναε το 62-63 (1:58), με το ματς να είναι ένα πραγματικό θρίλερ.

Ο Γκιστ κέρδισε φάουλ από τον Χάντερ, ευστόχησε σε μία βολή 63-63, ο Σπανούλης αστόχησε, στα 29΄΄ ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, ο Διαμαντίδης έκανε βήματα στα 18,1΄΄, με την τελευταία επίθεση να ανήκει στον Ολυμπιακό και όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομά του. Ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Απίστευτα πράγματα…

Ο Αγραβάνης αστόχησε σε τρίποντο, ο Φώτσης το ίδιο, ο Παππάς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, ωστόσο έκανε βήματα (4:13). Ο Παππάς έκανε τα… πάντα, ο Γκιστ όμως κλωτσούσε τις ευκαιρίες που είχε, αλλά ο Έλληνας γκαρντ, κέρδισε αντιαθλητικό από τον Χάκετ, 3:15 πριν το τέλος! Μια εύστοχη βολή για το 64-63, αλλά και πάλι ο Γκιστ έκανε λάθος (βήματα), ο Χάντερ αστόχησε, ο Καλάθης το ίδιο, αλλά ο Χάντερ με εντυπωσιακό κάρφωμα, έκανε το 64-65 (2:02) πριν το τέλος.

1472474

Ο Διαμαντίδης με μεγάλο τρίποντο, έκανε το 67-65, ο Σπανούλης απάντησε άμεσα (67-68, 1:18), με τις δύο ομάδες να αρνούνται να χάσουν, με τον Καλάθη να βάζει… δυναμίτη στο ΟΑΚΑ με νέο τρίποντο! (70-68). Ο Γκιστ με τάπα στον Σπανούλη έδωσε κατοχή στο τριφύλλι, αλλά΄ο Γκιστ έκανε πάλι… λάθος με επιθετικό φάουλ στον Παπανικολάου… στα 32΄΄.

Ο Σπανούλης αστόχησε, ο Φώτσης πήρε το ριμπάουντ και πήγε στις βολές, στα 8,4΄΄. Ο batman αστόχησε στην πρώτη,ο Παππάς έκανε φάουλ στον Χάκετ, ο Ιταλός οδηγήθηκε στις βολές, αστόχησε δις, ο Ολυμπιακός πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ο Μάντζαρης με τρίποντο πάγωσε το ΟΑΚΑ (71-71) στο 1,1΄΄! και το ματς οδηγήθηκε σε δεύτερη παράταση.

Το πήρε προσωπικά ο Γκιστ

Ο Γκιστ με καλάθι, έκανε το 73-71, στην αρχή της δεύτερης παράτασης, ο Χάντερ ισοφάρισε άμεσα (73-73, 4:10), η μπάλα πήγαινε συνεχώς στον Αμερικάνο, ο οποίος είχε miss match με τον Χάκετ (75-73) και στη συνέχεια, ο Γκιστ με καλάθι έκανε το 77-73(!) εν μέσω χαλασμού στο ΟΑΚΑ.

Ο Σπανούλης με βολές (ο Στρόμπερι έπρεπε να εκτελέσει, αλλά βγήκε εκτός λόγω… ζαλάδας), ο Παπαγιάννης με προσωπικό καλάθι, έκανε το 79-75 (2:57), ο αρχηγός του Ολυμπιακού σημάδεψε τον νεαρό σέντερ των πράσινων και οδηγήθηκε ξανά στις βολές για το 79-78 (καλάθι του Αγραβάνη με φόλλοου), αλλά ο Καλάθης έκανε άμεσα το 81-78 (2:10).

1472811 (1)

Ο Χάκετ κέρδισε φάουλ από τον Καλάθη, ευστόχησε στη μία (81-79, 2:02), ο Καλάθης σε προσπάθεια του, δέχτηκε τάπα από τον Αγραβάνη, ο οποίος κάτι του είπε και ενεπλάκησαν σε μια κοκορομαχία… με αποτέλεσμα να αποβληθεί, 1:42 πριν το τέλος ενός συγκλονιστικού αγώνα.

Ο Γκιστ έπαιξε εξαιρετική άμυνα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε την κατοχή, αλλά αστόχησε, στα 55΄΄, ο Μάντζαρης αστόχησε σε τρίποντο στα 26΄΄, ομοίως και ο Φελντέιν, αλλά ο Σπανούλης με νέο buzer beater, εκτέλεσε τον Παναθηναϊκό (81-82).

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-31, 50-52, 63-63 (κ.α.), 71-71 (1η πρτ.), 81-82.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE