ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Υπόκλιση στον αρχηγό

13 φίλαθλοι, μιλούν για το απόλυτο «13»!

Το panathinaikos24.gr μίλησε με δώδεκα φίλους του Παναθηναϊκού και έναν του Ολυμπιακού, για τον αξεπέραστο Δημήτρη Διαμαντίδη και το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στις οθόνες σας.

13 φίλαθλοι, μιλούν για το απόλυτο «13»!

13 φίλαθλοι ανοίγουν την καρδιά τους και αποτυπώνουν με λέξεις τα συναισθήματά τους για τον τεράστιο παίκτη, αλλά και άνθρωπο Δημήτρη Διαμαντίδη.

Όπως μας είπαν οι περισσότεροι, δύσκολα μπορείς κάποιος να καταγράψει όλα αυτά που ένιωθε όσο ο «3D» αγωνιζόταν όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αλλά και της Εθνικής ομάδας και ευελπιστούν τα επόμενα χρόνια να υπάρξουν ξανά και άλλοι σαν την εμβληματική φυσιογνωμία του Δημήτρη Διαμαντίδη που η παιδεία, το ήθος και η σεμνότητά του, τον έκανε τόσο πολύ αγαπητό στις τάξεις όλων των φιλάθλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των 13 φιλάθλων:

Ευγένης: «Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν για μένα ένας ακόμη λόγος για να πηγαίνω στο γήπεδο να βλέπω τον Παναθηναϊκό, δάσκαλος εντός και εκτός παρκέ. Αρχηγός στις καρδιές μας για πάντα… Για μένα η μεγαλύτερη προσωπικότητα σε όλα τα τμήματα όλων των εποχών… Η ΑΡΧΗΓΑΡΑ ΜΑΣ…»!

Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι!
Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι! 437 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Γιάννης: «Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν είναι και θα είναι ένα πρότυπο ζωής. Η στάση του, το ήθος του, ο ταπεινός χαρακτήρας του παρά τις επιτυχίες του, θα πρέπει να αποτελεί σχολείο για όλους μας, πετυχημένους και μη. Εκτός αυτού, θεωρώ ότι είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής σε όλα τα σπορ και είμαι χαρούμενος που τίμησε τη φανέλα με το «τριφύλλι» όλα αυτά τα χρόνια, καθώς ο σύλλογος αυτός πάντα δίδασκε και θα διδάσκει ήθος»!

Βάγια: «Το δεύτερο «Δ» της οικογένειας του «Εξάστερου» που προσωπικά με γοήτευσε αλλά δεν με απογοήτευσε. Και πιστεύω ότι το ίδιο συναίσθημα δημιούργησε σε όλο το φίλαθλο κόσμο ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων. Ο «βάλτο αγόρι μου», ένας αθλητής με κύρος, ήθος, σεβασμό, σεμνότητα, που «υπηρέτησε» το ελληνικό μπάσκετ με την ταπεινοφροσύνη που τον διακατέχει. Δεν πρόδωσε και δεν προδόθηκε. Αγάπησε και αγαπήθηκε. Σεβάστηκε και τον σεβάστηκαν.

Ο τεράστιος Δημήτρης Διαμαντίδης έδωσε περισσότερα απ’ όσα πήρε. Αυτό τον ικανοποιούσε. Ο γνωστός σε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού «3D» τη Δευτέρα 30 Μαΐου έδωσε την τελευταία του παράσταση μέσα στο «σπίτι» του, το ΟΑΚΑ, απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο και μπροστά στον κόσμο της ομάδας. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε. Σ’ ευχαριστούμε πολύ ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, για όσα μας χάρισες όλα αυτά τα χρόνια»!

Ελένη: «Δεν υπάρχουν λέξεις αυτή τη στιγμή για να περιγράψεις οτιδήποτε… Ήταν το μπάσκετ… Ήταν η σημαία! Παίκτης από τους λίγους, μα πάνω απ’ όλα άνθρωπος…»!

Φίλιππος (φίλος ΟΣΦΠ): «Σήμερα (σ.σ χθες) αποχώρησε ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ. Ένας μεγάλος παίκτης, μια τεράστια προσωπικότητα. Υπήρξε τεράστιος σαν αθλητής ακόμα και στο τέλος του. Μακάρι να τον μιμηθούν και άλλοι συναθλητές του. Κρίμα που τερματίζει μια σπουδαία καριέρα. Θα μας λείψει, αν και εμάς τους φίλους του Ολυμπιακού, μας έχει πληγώσει πολλές φορές»!

Αναστασία: «Νομίζω ότι ο χρόνος δεν πάγωσε στο τελευταίο τρίποντο… Πάγωσε τη στιγμή που είδα τον Διαμαντίδη να χαιρετάει.. Και πέρασαν όλα μπροστά από τα μάτια μου… Ευρωπαϊκά, κύπελλα, πρωταθλήματα, τα τρίποντα της τελευταίας στιγμής που σε έκαναν να παραληρείς και τα λόγια ήταν φτωχά… Νιώθω απίστευτα ευλογημένη που θα ανήκω στη γενιά του κι εγώ πρόλαβα τον Διαμαντίδη…»!

Παναγιώτης: «Ο Θεός του μπάσκετ αν υπήρχε τέτοιος δεν θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Μπορεί να μη μας έμαθες τι είναι μπάσκετ όπως ο Γκάλης, μπορεί να μην ήσουν ο super star όπως ο Ντομινίκ, μπορεί να μην ήθελες να είσαι αυτός για τον οποίο θα μιλάνε όλοι, αλλά το κατάφερες με τον τρόπο σου και πάντα όποτε με ρωτάνε ποιος ήταν ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης που είχε η ομάδα μας και ποιον θα ήθελα να έχω για πάντα στην 5αδα των ονείρων μου, θα λέω ο Διαμαντίδης… Σε ευχαριστώ για τις αναμνήσεις»!

Ηλίας: «Διάνοια μπασκετική… Δύναμη ψυχής και δάσκαλος στο παρκέ. Μακάρι να είναι κάπου εκεί στην άκρη του πάγκου και να μεταδώσει στις νέες γενιές παικτών, το τεράστιο ταλέντο του αλλά και το ήθος του. Διαμαντίδης σημαίνει αναγνωρισιμότητα από φίλους και εχθρούς… Σημαίνει τρία ευρωπαϊκά με τη δική του σφραγίδα… Εννέα πρωταθλήματα, αμέτρητες διακρίσεις και ο λόγος που σε έκανε να αγαπήσεις το μπάσκετ που 15 χρόνια πριν ήταν σε δεύτερη μοίρα… Είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός απέκτησε χρόνο με το χρόνο μπασκετικό κοινό…»!

Μιχάλης: «Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου από τα εφηβικά μου χρόνια, θυμάμαι κι ένα αμούστακο παίκτη που αγωνιζόταν στον Ηρακλή. Πραγματικά όταν κατέβηκε στην Αθήνα για χάρη του Παναθηναϊκού, δεν πήγαινε στο μυαλό μου ότι αυτός ο τεράστιος όπως εξελίχθηκε η ιστορία παίκτης, θα με συγκινούσε τόσο βαθιά και μοναδικά! Με τον τεράστιο Δημήτρη Διαμαντίδη, έζησα δώδεκα χρόνια αμέτρητους τίτλους και κούπες σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όλα αυτά μπορώ να τα περιγράψω με συγκίνηση, τύχη, λατρεία, ευγνωμοσύνη. Ένα απέραντο ευχαριστώ για όσα ζήσαμε, θα είναι πάντα στην καρδιά μας»!

Ιωσήφ: «Δημητράκη σ’ ευχαριστούμε για όσα μας έχεις χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια με την «πράσινη» και τη γαλανόλευκη φανέλα! Τις τίμησες και τις δύο και με το παραπάνω και μας έκανες να πιστεύουμε πάντα στο απρόβλεπτο και στην αλλαγή του σκορ σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα. Όσο και να χάναμε ήμασταν σίγουροι πως θα κάνεις κάτι και θα γυρίσεις το εκάστοτε παιχνίδι.

Πάνω απ’ όλα σ’ ευχαριστούμε για το ήθος και την παιδεία που δίδαξες, το χαμηλό σου προφίλ που σ’ έκανε να ξεχωρίσεις από άλλους συναθλητές σου της πρώτης γραμμής. Ήσουν σίγουρα ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης που έχουμε δει όλα αυτά τα δώδεκα χρόνια. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που σ’ έχουμε ζήσει και ευελπιστώ να σε ξαναδούμε στα «πράσινα» στο μέλλον από κάποιο άλλο πόστο αν το θες και συ βέβαια. Ελπίζω να σ’ έχουν για πρότυπο πολλοί νέοι που θέλουν ν’ ασχοληθούν με το μπάσκετ και ν’ αναμένουν κάποια στιγμή ν’ ακούσουν και αυτοί με τη σειρά τους το γνωστό… «βαλ’ το αγόρι μου»… Πάντα θα τραγουδάμε… «Διαμαντίδης οεοεοεοε»… καθώς είναι γνωστό ότι ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ»!

Βασίλης: «Ό,τι ομάδα κι αν είσαι, δε γίνεται να μη στενοχωριέσαι όταν αποσύρεται ένας τέτοιος. Ηγέτης-Αθλητής-Θρύλος-Αρχηγός. Μα τόσο ταπεινός, παρά το μεγαλείο του. Δημήτρη έκανες όλους τους Έλληνες να σε λατρέψουν και να σε χειροκροτήσουν αναγνωρίζοντας το μεγαλείο σου ακόμα και οι αντίπαλοι! Θα είσαι στις καρδιές όλων μας για πάντα! Σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες! Αντίο ρε Μητσάρα μας»!

Ελίνα: «Ένας μεγάλος ηγέτης, με αθλητική παιδεία υψηλού επιπέδου όπως αποτυπώθηκε όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του από τη σεμνότητα και το ήθος που επέδειξε. Ένας αληθινός μαχητής, δάσκαλος για πολλούς συμπαίκτες του, νέους αθλητές και άριστος μαθητής του μπάσκετ! Ένας ήρωας που άφησε την σφραγίδα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του μπάσκετ εντός και εκτός συνόρων. Μοναδικός και ανεπανάληπτος! Θα μας λείψει…»!

Νταβίντε: «Αυτό είναι σίγουρα το τέλος μιας χρυσής εποχής γεμάτη με δόξα και τρόπαια. Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στο δρόμο της δόξας και πολύ σύντομα θα είναι και πάλι διεκδικητής τίτλων, αλλά απ’ αύριο τίποτα δεν θα είναι το ίδιο χωρίς το θρύλο μας, χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Θα μας λείψει…»!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.