ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Να προστατευτεί το DNA…

Πέρα απ’ τους ίδιους τους αθλητές, τους προπονητές, ακόμα και τους διοικούντες, ένας σύλλογος είναι η ιστορία και η φανέλα του. Αυτό που λέμε ειδικό βάρος. Το DNA. Ο επόμενος τραυματισμός του, θα επιφέρει τον θάνατο. Γράφει, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Να προστατευτεί το DNA…

Η ιστορία ενός συλλόγου, ως γνωστόν, δεν γράφεται μόνο από τις επιτυχίες, τους τίτλους και τις διακρίσεις του αλλά κυρίως από τις θλιβερότερες αποτυχίες του και πως τις διαχειρίζεται.

Τι θα ήταν η Γιουβέντους για παράδειγμα, αν μετά το ιστορικό κάζο του υποβιβασμού πριν μερικά χρόνια εξαιτίας των σκανδάλων διαφθοράς που είχαν ξεσπάσει στη γείτονα χώρα, δεν είχε σταθεί στα πόδια της; Κι όμως επέστρεψε στους εγχώριους τίτλους, έφτασε ως και σε τελικό Champions League και απέδειξε περίτρανα το σπάνιο μέγεθος της.

Τι θα ήταν η Μπενφίκα, η Ντόρτμουντ, η Μίλαν, η Μαρσέϊγ, ο Άγιαξ, η Τότεναμ, η Γιουνάϊντετ, η Φέγενορντ, η Ατλέτικο, η Πόρτο, αν δεν ήταν τόσο σπουδαία κλαμπ, με τόσο σπουδαία ιστορία και με μεγαλειώδη λαό από πίσω τους; Εύκολη απάντηση: Θα ήταν μύθοι του παρελθόντος, ιστορίες για μικρά παιδιά και συλλεκτικά αυτοκόλλητα της Panini.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 830 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Φυσικά ο Παναθηναϊκός, δεν έχει την ίδια ιστορία και τους ίδιους τίτλους με την Γιούβε, περνά τα πιο «πέτρινα» χρόνια της ιστορίας του όμως, έχοντας χάσει κάθε μάχη εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Τίποτα δεν θυμίζει τη λάμψη των παλαιών ετών, τις σπουδαίες πορείες, τη λαμπρή δόξα, τις επιτυχίες, τους τίτλους.

Ο Κλωναρίδης δεν είναι Βαζέχα, o Εβαντζελίστα δεν είναι Καραγκούνης, ο Κουτρουμπής δεν είναι Πάουλο Σόουζα και σίγουρα ο Τελάντερ δεν είναι Χένρικσεν.

Πέρα από τους ίδιους τους αθλητές όμως, τους προπονητές ακόμα και τους διοικούντες, ένας σύλλογος είναι η ιστορία και το όνομα του. Αυτό που λέμε ειδικό βάρος. Η φανέλα. Το DNA. Αν μη τι άλλο, στη χώρα μας, το «ειδικό βάρος» του «τριφυλλιού» ζυγίζει παραπάνω από κάθε άλλο.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, φίλοι και οπαδοί, έχουν απόλυτο δίκιο να νιώθουν ξενερωμένοι και πως το μεγαλειώδες DNA του συλλόγου  τραυματίζεται θανάσιμα. Ακόμα μια χρονιά πήγε στράφι, κάζο στο κάζο, κακό ποδόσφαιρο, οι «Αρετόπουλοι» ασελγούν εις βάρος μας και η ταπείνωση είναι διαρκείας.

Σε λίγες εβδομάδες αρχίζει η νέα σεζόν, αθλητές και προπονητές επιστρέφουν στη δουλειά κι είναι χρέος όλων, να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατηφόρα. Το «ειδικό βάρος» του Παναθηναϊκού πρέπει να προστατευτεί από ΟΛΟΥΣ όσους εμπλέκονται με τον σύλλογο και πρωτίστως από την διοίκηση, που πρέπει πια να αρχίσει να κρίνεται για τα αποτελέσματα και όχι για τις καλές προθέσεις της.

Η διακύβευση για τη νέα σεζόν είναι κολοσσιαία. Να το καταλάβουν άπαντες  και να είναι προετοιμασμένοι να κριθούν με αυτό ως δεδομένο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...