ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Δεν κάλεσε τον Παππά ο Κατσικάρης. Ε και;

Ο Νίκος Παππάς δε χρειάζεται την «επιβεβαίωση» του Φώτη Κατσικάρη, για να αποδείξει ότι είναι καλός παίκτης. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Δεν κάλεσε τον Παππά ο Κατσικάρης. Ε και;

Ο Νίκος Παππάς δε βρίσκεται στην προεπιλογή του ομοσπονδιακού προπονητή, Φώτη Κατσικάρη, για το προολυμπιακό τουρνουά, που θα διεξαχθεί στο Τορίνο, μια απόφαση που δημιούργησε αρκετό «θόρυβο», αφού ο άσος του Παναθηναϊκού, προέρχεται από μια συγκλονιστική σειρά τελικών, απέναντι στον Ολυμπιακό.

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε, πως πέραν των όποιων οπαδικών προτιμήσεων, τα σχόλια και οι κρίσεις για την Εθνική ομάδα, δεν πρέπει να περιορίζονται από οπαδικά «γυαλιά». Αυτό είναι το βασικό στοιχείο-μετά το τεράστιο ταλέντο των ελλήνων παικτών-που «χάρισε» στην Εθνική, τόσες και τόσες επιτυχίες. Αγωνιστική κρίση και σχόλιο όμως, μπορεί να έχει/κάνει οποιοσδήποτε.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, λοιπόν, αποφάσισε, παρότι δεν έχει Ζήση/Σπανούλη, να μην πάρει τον Νίκο Παππά στην προεπιλογή, επειδή προφανώς δεν τον γουστάρει. Δικαίωμά του, τον να μη θέλει/συμπαθεί κάποιον αθλητή, ωστόσο, ο ρόλος του είναι να επιλέγει τους καλύτερους, με γνώμονα το καλό της ομάδας. Η Εθνική δεν είναι σύλλογος, όπου ο εκάστοτε προπονητής, χτίζει μια ομάδα, όπως την θέλει, με βάσει τα «θέλω» της διοίκησης.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.198 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην προκειμένη περίπτωση, η διοίκηση, είναι η ΕΟΚ, η οποία (πρέπει) λειτουργεί, με μοναδικό συμφέρον το ελληνικό μπάσκετ, με την Εθνική ομάδα, να αποτελεί την κορυφή της πυραμίδας.

Αυτό δε σημαίνει, πως ο προπονητής δεν έχει ή δεν θα πρέπει να έχει κρίση, αλλά σε τούτη την περίπτωση, το προσωπικό μπαίνει πάνω από το καλό της ομάδας. Αυτή είναι η αλήθεια. Το επιχείρημα που αναπτύχθηκε, πως ο Κατσικάρης δεν τα πάει καλά με τον Παππά, λόγω των δηλώσεών του σε αθλητική ιστοσελίδα, τον περασμένο Ιανουάριο, μόνο έωλο μπορεί να θεωρηθεί. Και αυτό γιατί, ο έλληνας αθλητής, απλά αποτύπωσε την πραγματικότητα. Ούτε προσέβαλε κανέναν, ούτε μίλησε άσχημα για κανέναν. Τι είπε; Απλά, ότι ο προπονητής δεν τον θέλει. Αυτή είναι η αλήθεια. Πέραν τούτου, οτιδήποτε και να συζητάμε, δεν έχει κανένα νόημα.

Με αξιόπιστους γκαρντ, μόνο τους Καλάθη, Σλούκα και Μάντζαρη, ο Παππάς, όχι μόνο χωράει, παραχωράει… Εντούτοις ο ομοσπονδιακός τεχνικός επιλέγει να «ξεχάσει» τον παίκτη του Παναθηναϊκού, για δικό του… καπρίτσιο. ΟΚ, αν τον δικαιώσει το αποτέλεσμα, θα είναι μάγκας (μακάρι να τον δικαιώσει, όλοι θέλουν την επιτυχία της Εθνικής).

Εν πάσει περιπτώσει, ο Παππάς δε χρειάζεται την επιβεβάιωση ότι είναι καλός παίκτης, από τον Κατσικάρη, ούτε τίποτε άλλο, ίσα-ίσα, που τέτοια περιστατικά, τον πεισμώνουν ακο΄μα περισσότερο, κάτι που θα το δείξει στα παρκέ, από τον Σεπτέμβρη και μετά.

ΥΓ.1: Δε γίνεται προσπάθεια «αγιοποίησης» του Παππά. Δε γίνεται κουβέντα, για το αν είναι καλό ή κακό παιδί, ή οτιδήποτε άλλο. Καθαρά αγωνιστικά, έπρεπε να αποτελέσει βασική επιλογή για την Εθνική, ειδικά με τη «λειψανδρία» που υπάρχει.

ΥΓ.2: Δηλαδή για να καταλάβω, ο Μάντζαρης και ο Παπανικολάου, έκαναν καλύτερη σεζόν από τον Παππά;

ΥΓ.3: Επανήλθε από σοβαρό τραυματισμό, πάνω που βρήκε ρυθμό, έμεινε εκτός ομάδας από τον «Σάλε», ο Πεδουλάκης τον ενεργοποίησε και μέσα σε ένα μήνα, έκανε «παπάδες». Τι άλλο πρέπει να κάνει ένας αθλητής, για να φορέσει το εθνόσημο;

ΥΓ.4: Κανείς δε θέλει να αποτύχει η Εθνική, για να «κουνάει» το δάκτυλό μετά στον Κατσικάρη. Είτε πετύχει είτε όχι, η απόφαση αυτή, είναι πέρα για πέρα άδικη.

Γιάννης Μιχαλάκης
Γιάννης Μιχαλάκης Στην περίπτωση του Γιάννη Μιχαλάκη, ισχύει η σοφή ρήση που λέει “κάλιο αργά παρά ποτέ”, όσον αφορά στην αθλητική δημοσιογραφία, στο μονοπάτι της οποίας εισήρθε στις αρχές του 2012, παρότι αποτελούσε όνειρο από πολύ μικρή ηλικία. Αρχικά ενασχόληση με τα ερασιτεχνικά αθλήματα μέσω του volleynews.gr και του insidesports.gr και σιγά-σιγά, μέσω της οικογένειάς του panathinaikos24.gr, προσπαθεί να κάνει το χόμπι του… επάγγελμα, σε ένα «πράσινο» μεν μέσο, αλλά χωρίς παρωπίδες και πάντα με σεβασμό στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.