ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο Παππάς κάνει ευκολότερη την επιλογή περιφερειακού

Πλάι σ’ ένα τέτοιο διεμβολιστή, ψάχνεις κόμπο γκαρντ με κύριο γνώρισμα το φαρμακερό σουτ.

Ο Παππάς κάνει ευκολότερη την επιλογή περιφερειακού

O Nίκος Παππάς πληρώνει την κακή του σχέση με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Φώτη Κατσικάρη κι έτσι το καλοκαίρι θα ξεκουράζεται αντί να ιδρώνει με τους άλλους διεθνείς. Ο ταλαντούχος γκαρντ έχει την χρυσή ευκαιρία στο καινούργιο πρωτάθλημα να δικαιώσει τη διοίκηση που εντυπωσιασμένη από το ταλέντο του έσπευσε πέρσι να του προσφέρει νέο συμβόλαιο, βλέποντας σ’ αυτόν τον μπροστάρη της μετά Διαμαντίδη εποχής.

Στα 26 του βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία, μετρώντας τρεις σεζόν στο τριφύλλι παρότι οι δύο προηγούμενες ήταν γεμάτες τραυματισμούς, παρεξηγήσεις (με Αλβέρτη, Πεδουλάκη) κι ελάχιστα καλά παιχνίδια που όμως διαφήμισαν τις δυνατότητές του (χαρακτηριστικοί οι 65 πόντοι σε τέσσερα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ, οι 22 στη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, οι 24 στην έδρα των γαύρων της Σερβίας, Νοέμβρη του 2013, «ρούκι» ακόμα στον ΠΑΟ).

Αν παραμείνει υγιής και με τα μυαλά στο…κεφάλι, λύνει τα χέρια του προπονητικού τιμ όσον αφορά τον παίκτη που θα τον πλαισιώσει στο «2». Ο Νικόλας είναι ο μοναδικός Έλληνας που φέρνει σε Σπανούλη, εξαιρετικός στο να φτιάχνει το δικό του σουτ, ταχύς, με συνδυασμό από ντρίμπλες που τον βοηθούν να φτάσει στο σημείο που θέλει μιας κι η διείσδυση είναι το ψωμοτύρι του. Ο πρώην σταρ του Πανιωνίου είναι «μπόμπερ» χωρίς να στηρίζεται μόνο στο τζαμπ σουτ από τα 5-7 μέτρα. Αν έχεις μόνο αυτό στο ρεπερτόριό σου υπάρχουν και βραδιές που θα σε πάρουν από κάτω αν δεις ότι δεν ευστοχείς στις πρώτες προσπάθειες (A.J Σλότερ, Γιάνις Μπλουμς οι πρώτοι που μας έρχονται στο μυαλό).

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 30.273 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Έλληνας άσος ποντάροντας στο γερό του κορμό επιδιώκει την επαφή, κόβει διαρκώς προς το ζωγραφιστό για να επιδιώξει φθορά των αντιπάλων και πιο «σίγουρους» πόντους. Πλάι σ’ ένα τέτοιο διεμβολιστή που μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει ρήγματα, ψάχνεις κόμπο γκαρντ (να βοηθά και τον Καλάθη στο κατέβασμα) με κύριο γνώρισμα το φαρμακερό σουτ (τύπου Ντρέιπερ ας πούμε) που θα εκμεταλλευτεί τους διαθέσιμους χώρους από τις μπούκες του Νικ ώστε να βρεί θέσεις εκτέλεσης.

Μια χαρά είναι σ’ αυτό τον τομέα ο Τζέιμς Φελντέιν αλλά χρειάζεσαι κι άλλον ώστε με Παππά, Καλάθη, Μποχωρίδη να είσαι «γεμάτος» του χρόνου που το καλεντάρι μεγαλώνει. Το πρόβλημα αυτά τα χρόνια στο μπακόρτ ήταν η αδυναμία να «προστατευτεί» ο κινητήριος μοχλός Διαμαντίδης κάτι που οδηγούσε σε έλλειψη λειτουργικότητας, αφού έλειπε ένας γερός αμυντικός και δεύτερος pnr δημιουργός  πέραν του κάπτεν. Με τον Καλάθη έχεις ήσυχο το κεφάλι σου σ’ αυτούς τους τομείς, αν ο κόουτς «ψωνίσει» σκόρερ τύπου Ντιλέινι θα κληθεί ν’ αναδείξει στο rotation και τον Μποχωρίδη που σίγουρα δύναται να προσφέρει αμυντική προσπάθεια.

«Μακρύς» με 1.96 μπόι, ικανοποιητικός αμυντικός, στα 22 του μόλις χρόνια, δούλεψε αρκετά στο σουτ φέτος (10/17 τρίποντα στην Α1) και μετά από τρεις σεζόν καλείται να κάνει step up. Μια χαρά εφόδια διαθέτει, μήπως έχει τίποτα να ζηλέψει απ’ τον βασικότατο στον Ολυμπιακό, Βαγγέλη Μάντζαρη;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.