ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Με… άγριες διαθέσεις τα «Πάντσερ»

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Euro 2016 σημειώθηκε χθες με την Αγγλία να ισοφαρίζεται στο τελευταίο… δευτερόλεπτο από τη Ρωσία και να συνεχίζει την παράδοση που τη θέλει να μη νικά σε πρεμιέρα τελικής φάσης.

Με... άγριες διαθέσεις τα «Πάντσερ»

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Euro 2016 σημειώθηκε χθες με την Αγγλία να ισοφαρίζεται στο τελευταίο… δευτερόλεπτο από τη Ρωσία και να συνεχίζει την παράδοση που τη θέλει να μη νικά σε πρεμιέρα τελικής φάσης. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις αναμετρήσεις με τον αγώνα Γερμανία – Ουκρανία να ξεχωρίζει στις 22:00. Η αυλαία ανοίγει στις 16:00 με την αναμέτρηση Τουρκία – Κροατία, ενώ στις 19:00 η Πολωνία αντιμετωπίζει την «σταχτοπούτα» Β. Ιρλανδία. Πάμε Στοίχημα λοιπόν με τα σημερινά προγνωστικά από το Betarades.gr για το Euro 2016 και όχι μόνο.

Σκληρό καρύδι η Τουρκία

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τον αγώνα των 16:00, την αναμέτρηση της Τουρκίας κόντρα στην Κροατία και κρατάμε το 1Χ σε απόδοση 1.95. Το εναρκτήριο ματς του 4ου ομίλου είναι το σημερινό στο Παρίσι μεταξύ της Τουρκίας και της Κροατίας, καθώς Ισπανία και Τσεχία τίθενται αντιμέτωπες αύριο. Με πρώτιστο στόχο την πρόκριση στους «16» ταξίδεψαν οι γείτονες στα γήπεδα της Γαλλίας, έχοντας πάρει απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση ως καλύτεροι 3οι στα προκριματικά. Εκεί «έτρεξαν» σερί 5-3-2, τερματίζοντας στο -4 από την πρωτοπόρο Τσεχία και στο -2 από τη 2η Ισλανδία (τον όμιλο συναπάρτιζαν οι Ολλανδία, Καζακστάν και Λετονία). Σημειώστε, δε, ότι η Τουρκία πέτυχε τρεις «καθαρές» νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της για τα προκριματικά.

Θετικές οι επιδόσεις της στα επτά φιλικά που ακολούθησαν, όπου μέτρησε πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Για τέταρτη φορά στην ιστορία της δίνει η Τουρκία το «παρών» σε τελική φάση EURO (μετά το 1996, το 2000 και το 2008), με τη μεγαλύτερη της διάκριση να είναι η παρουσία στα ημιτελικά στη διοργάνωση του 2008, έχοντας αποκλείσει στα προημιτελικά τη σημερινή αντίπαλο. Χωρίς τρανταχτές απουσίες η 23άδα που έχει στα χέρια του ο Φατίχ Τερίμ, που άφησε πίσω (μεταξύ άλλων) τον τραυματία αμυντικό Σερντάρ Αζίζ και τον μέσο Γκογκάν Τορέ (ο οποίος θα έχανε τα δύο πρώτα ματς των ομίλων λόγω τιμωρίας). Στον αντίποδα, κυριαρχεί η μορφή του Αρντά Τουράν, ενώ… ακολουθεί ο εξαιρετικός επιτελικός μέσος Χακάν Τσαλχάνογλου. Ο Τερίμ σκέφτεται να ξεκινήσει από την αρχή στην κορυφή της επίθεσης τον Μπουράκ Γιλμάζ στο σημερινό ματς, παρά το γεγονός ότι ο επιθετικός της… κινεζικής Γκουοάν επέστρεψε πρόσφατα από τραυματισμό.

Φυσικά, η παρουσία του έμπειρου Τερίμ στην άκρη του πάγκου προσδίδει εξαρχής τη σιγουριά ότι οι Τούρκοι θα αποτελέσουν ένα σύνολο που θα «φτύνει αίμα» εντός των τεσσάρων γραμμών. «Είναι σημαντικό για εμάς να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Αν το πετύχουμε, θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Σεβόμαστε τους Κροάτες, που διαθέτουν μία πολύ σημαντική ομάδα. Θα ήθελα ο Αρντά Τουράν να αγωνίζεται περισσότερο στην Μπαρτσελόνα, όμως συνεχίζει να αποτελεί τον πιο σημαντικό μας παίκτη», τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο 62χρονος κόουτς.

Επίδειξη δύναμης για Γερμανία

Περνάμε στο βραδινό παιχνίδι (22:00) αυτό ανάμεσα σε Γερμανία και Ουκρανία όπου κρατάμε το Ασιατικό Χάντικαπ -1 της Γερμανίας σε απόδοση 2.09. Αυτό σημαίνει πως το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης των «πάντσερ» με δύο γκολ διαφορά. Αν η Γερμανία επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. Πάνε 20 χρόνια απ’ την τελευταία κατάκτηση Euro για τη Γερμανία (1996), που έκτοτε κατάφερε την παρουσία στον τελικό της διοργάνωσης του 2008 και την τρίτη θέση το 2012. Τα «πάντσερ» έρχονται με την αύρα του πρωταθλητή κόσμου απ’ τα γήπεδα της Βραζιλίας, ωστόσο στη διάρκεια των προκριματικών έδειξαν να έχουν «αδειάσει». Αγχώθηκαν πολύ για να τερματίσουν πρώτοι σε έναν φαινομενικά εύκολο όμιλο, τελείωσαν με ρεκόρ 7-1-2 και γκολ 24-9. Απ’ το Μουντιάλ και έπειτα ακολούθησαν 19 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και δεν είναι τυχαίο ότι οι Γερμανοί σ’ αυτή τη σειρά αγώνων υπέστησαν 7 ήττες!

Πηγαίνουν στα γήπεδα της Γαλλίας ως ένα απ’ τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, καθότι παρά τα προβλήματα, είναι γνωστό ότι τα «πάντσερ» πάντα βρίσκουν τις λύσεις. Προέκυψε αμυντικό ζήτημα λόγω του τραυματισμού του στόπερ Ρούντιγκερ, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, αλλά και της ενδεχόμενης απουσίας του Χούμελς στο σημερινό ματς, αλλά ίσως και στο επόμενο. Αν τελικά δεν παίξει, ο πιθανότερος αντικαταστάτης είναι ο Μουστάφι. Ερωτηματικό αποτελεί και η γραμμή κρούσης, καθώς εκεί εκτός του Μάριο Γκόμεζ, δεν υπάρχει άλλος «καθαρόαιμος» στράικερ. Βέβαια, λύσεις μπορούν να προσφέρουν ως «ψευτοεννιάρα» οι Μίλερ, Γκέτσε και Ποντόλσκι.

«Μέχρι το 2014 συνήθως παίζαμε με τον ίδιο σχηματισμό. Στα τελευταία δύο χρόνια όμως έχουμε αναπτυχθεί και δεν είναι πρόβλημα να αλλάξουμε σχήμα ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Αυτό είναι σημαντικό. Η Ουκρανία είναι μια πολύ καλή ομάδα στο κομμάτι της δύναμης και της φυσικής κατάστασης, έχει γρήγορους εξτρέμ και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά», είπε ο Γιοακίμ Λεβ. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Μάρκο Ρόις απ’ την τελική 23αδα, την ίδια στιγμή που στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες όπως οι Σβαϊνστάιγκερ και Γκέτσε, που τη σεζόν που πέρασε ήταν «αόρατοι». Αισιόδοξος ο Μίλερ, εξήγησε ότι η Γερμανία είναι καλύτερη συγκριτικά με το Μουντιάλ του 2014: «Έχουμε πιο βαθύ ρόστερ και περισσότερες ποιοτικές επιλογές».

Goal/Goal στη Φινλανδία

Τέλος από τη Φινλανδία και την αναμέτρηση Ελσίνκι – Ροβανιέρμι επιλέγουμε το Goal/Gaol σε απόδοση 2.10. Την άμεση επιστροφή της στα θετικά αποτελέσματα θέλει να πετύχει η Ελσίνκι, η οποία προέρχεται από την πρώτη της ήττα, μετά από το αήττητο σερί των έξι αγώνων που »έτρεχε». Την περασμένη Πέμπτη, η ομάδα του Μίκα Λεχκοσούο φιλοξενήθηκε από την Βάασα, στην έδρα της οποίας γνώρισε »βαριά» ήττα με 3-0, καθώς πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνισή της στο φετινό πρωτάθλημα. Παρά τη ήττα της αυτή, παρέμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία, είδε όμως την δεύτερη Μάριεχαμν να μειώνει στους δυο βαθμούς τη μεταξύ τους απόσταση, μετά και τη δική της ισοπαλία. Δεν έχει χάσει κανένα βαθμό στα έξι εντός έδρας παιχνίδια της στο φετινό πρωτάθλημα, όπου και μετράει ισάριθμες ήττες.

Χωρίς νίκη παραμένει εδώ και έξι σερί αγωνιστικές η Ροβανιέμι, η οποία μετράει τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες σε αυτό το αρνητικό της σερί πρωταθλήματος. Την περασμένη Πέμπτη, και παρότι προερχόταν από τρεις διαδοχικές ήττες, η ομάδα του Γιούχα Μάλινεν φιλοξένησε τη δεύτερη της βαθμολογίας, Μάριεχαμν, με την οποία και αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα, με ελάχιστες ευκαιρίες να δημιουργούνται και από τις δυο πλευρές. Μετά από αυτή την ισοπαλία της, η Ροβανιέμι εξακολουθεί να παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ούσα δυο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Δυο νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες ο μέχρι τώρα εκτός έδρας απολογισμός της στο φετινό πρωτάθλημα.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE