ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Όταν οι φορ… φτιάχνουν το παιχνίδι

Στην πρωινή τακτική της προπόνησης του Παναθηναϊκού ο Στραματσόνι έδειξε στους παίκτες του τον τρόπο που θέλει να ανοίγουν οι αντίπαλες άμυνες. Οι παρατηρήσεις του Ιταλού όταν δεν έβλεπε αυτά που ήθελε.

Όταν οι φορ… φτιάχνουν το παιχνίδι

Πολλή τακτική περιελάμβανε το πρωινό πρόγραμμα της Πέμπτη στο Τέχελεν. Ο Αντρέα Στραματσόνι χώρισε τους παίκτες σε δύο γκρουπ, ένα με τους αμυντικούς που δούλεψαν με Μούτσι και Ντανέζι και ένα με τους μεσοεπιθετικούς, στο οποίο είχε ο ίδιος ο Ιταλός την επίβλεψη.

Ο Στράμα είχε τους Ζέκα, Κουτρουμπή, Αμπέντ, Λουντ, Βλαχοδήμο, Λέτο, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ, Στάικο, Μίγγο, Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη. Η ανάπτυξη ξεκινούσε από τον αμυντικό μέσο που έπαιρνε την πρώτη πάσα και την έδινε στους επιθετικούς. Εκείνοι είτε την έδιναν στο «δεκάρι», που την μοίραζε στα άκρα, είτε την «έσπαγαν» στους πλάγιους, οι οποίοι με τη σειρά τους στο πρώτο «κομμάτι» της τακτικής έπρεπε να τελειώσουν τη φάση, ενώ στο δεύτερο να ψάξουν με συρτή και δυνατή σέντρα τους παίκτες που «γέμιζαν» την περιοχή, ώστε να γίνει με τη μία το τελείωμα.

Ο Στραματσόνι ζητούσε συνεχώς η μπάλα να πηγαίνει στους επιθετικούς, διαφορετικά θα έδιναν την ευκαιρία στην άμυνα να κλείσει και να μην υπάρχουν χώροι. «Αν δεν την δίνουμε στον στράικερ δεν ανοίγει η άμυνα. Πέφτουμε σε τοίχο», φώναζε και έκανε δύο φορές παρατήρηση στον Κουτρουμπή που προτίμησε να παίξει με τον επιθετικό χαφ και όχι με τον σέντερ φορ. «Κούτρου, είναι πολύ σημαντικό να τη δίνεις στον στράικερ, ώστε εκείνος να τη γυρίσει προς τα πίσω». Στο άλλο γκρουπ οι δύο αμυντικές τετράδες ήταν οι Μέστο, Μολέδο, Ιβανόφ, Χουχούμης απ’ τη μία και οι Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Μαυρομμάτης, Αγγελόπουλος από την άλλη. Οι συνεργάτες του Στραματσόνι ζητούσαν να πηγαίνουν οι αμυντικοί όλοι μαζί σαν ένα… σώμα μπροστά και πίσω, ανάλογα τι απαιτούσε η κάθε φάση και στάθηκαν πολύ στην τακτική που θα πρέπει να ακολουθείται ανάλογα τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ