ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ

Ένας tactic… maniac

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επικεντρώθηκε για άλλη μία φορά στην τακτική και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους

Ένας tactic… maniac | panathinaikos24.gr

Αν θέλουμε να περιγράψουμε τις πρώτες τέσσερις μέρες του Αντρέα Στραματσόνι στο Τέχελεν της Ολλανδίας μπορούμε να το κάνουμε με τις λέξεις που βλέπετε στον τίτλο. «Μανιακός με την τακτική». Αυτό ακριβώς είναι ο Ιταλός προπονητής, που και στην απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου έριξε σχεδόν όλο το βάρος στην τακτική και κυρίως στην επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Τούτη τη φορά έβαλε τους παίκτες του σε σχήμα 4-2-3-1. Ίσως το φιλικό με την Άαχεν να αποτέλεσε ένα μάθημα για τον Ιταλό σχετικά με το 4-1-3-2 και τα κενά που παρουσιάστηκαν κυρίως στη μεσοαμυντική γραμμή. Ανάπτυξη με τη μία, με τη μπάλα να περνάει σχεδόν απ’ όλους τους παίκτες και να καταλήγει μέσα στην περιοχή με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Ο Στραματσόνι σταμάτησε πολλές φορές την άσκηση ώστε να δείξει στους παίκτες του τι ακριβώς θέλει απ’ αυτούς. Έτρεχε μαζί τους για να τους δείξει τους χώρους που πρέπει να κινούνται, εξηγούσε στον Αμπέντ πως ακριβώς θέλει να συμπεριφέρεται σε κάθε στιγμή, μιλούσε στα ιταλικά στον Ιμπάρμπο για να καταλάβει, ενθάρρυνε τους παίκτες στα καλά τελειώματα και στις καλές πάσες. Όλα με λεπτομέρεια. Κι όταν διαπίστωσε πως οι παίκτες έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς θέλει απ’ αυτούς, τους άφησε ελεύθερους να εκτελούν την άσκηση, επιβραβεύοντάς τους συνεχώς.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close