ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ

Ένας tactic… maniac

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επικεντρώθηκε για άλλη μία φορά στην τακτική και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους

Ένας tactic… maniac

Αν θέλουμε να περιγράψουμε τις πρώτες τέσσερις μέρες του Αντρέα Στραματσόνι στο Τέχελεν της Ολλανδίας μπορούμε να το κάνουμε με τις λέξεις που βλέπετε στον τίτλο. «Μανιακός με την τακτική». Αυτό ακριβώς είναι ο Ιταλός προπονητής, που και στην απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου έριξε σχεδόν όλο το βάρος στην τακτική και κυρίως στην επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Τούτη τη φορά έβαλε τους παίκτες του σε σχήμα 4-2-3-1. Ίσως το φιλικό με την Άαχεν να αποτέλεσε ένα μάθημα για τον Ιταλό σχετικά με το 4-1-3-2 και τα κενά που παρουσιάστηκαν κυρίως στη μεσοαμυντική γραμμή. Ανάπτυξη με τη μία, με τη μπάλα να περνάει σχεδόν απ’ όλους τους παίκτες και να καταλήγει μέσα στην περιοχή με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Ο Στραματσόνι σταμάτησε πολλές φορές την άσκηση ώστε να δείξει στους παίκτες του τι ακριβώς θέλει απ’ αυτούς. Έτρεχε μαζί τους για να τους δείξει τους χώρους που πρέπει να κινούνται, εξηγούσε στον Αμπέντ πως ακριβώς θέλει να συμπεριφέρεται σε κάθε στιγμή, μιλούσε στα ιταλικά στον Ιμπάρμπο για να καταλάβει, ενθάρρυνε τους παίκτες στα καλά τελειώματα και στις καλές πάσες. Όλα με λεπτομέρεια. Κι όταν διαπίστωσε πως οι παίκτες έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς θέλει απ’ αυτούς, τους άφησε ελεύθερους να εκτελούν την άσκηση, επιβραβεύοντάς τους συνεχώς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ