ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ

Χαλαρό 2-0…

Με γκολ των Βιγιαφάνιες και Λέτο, ο Παναθηναϊκός έκανε μια δυνατή προπόνηση, απέναντι στη Σιλφόλντε, επικρατώντας 2-0 στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους. Επαιξαν οι Ιμπάρμπο, Χουλτ.

Χαλαρό 2-0...

Με τους Βίκτορ Ιμπάρμπο και Νίκλας Χουλτ στο βασικό σχήμα, ξεκίνησε τη δεύτερη φιλική αναμέτρηση επί ολλανδικού εδάφους ο Παναθηναϊκός, καθώς ο Αντρέα Στραματσόνι έκρινε πως ήταν έτοιμοι από τις λίγες έστω προπονήσεις που έχουν κάνει ως τώρα.

Ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε τους «πράσινους» με σχηματισμό 4-2-3-1 και στην κορυφή της επίθεση τον νεοαποκτηθέντα Κολομβιανό. Την πρώτη καλή στιγμή ωστόσο την είχε η Σιλφόλντε, με τον Τέμπελς να αστοχεί από απόσταση μόλις στο 4ο λεπτό.

1487628

Οι «πράσινοι» είχαν αρκετά προβλήματα στο αμυντικό τους κομμάτι και αυτό έδωσε το δικαίωμα στη Σιλφόλντε να απειλήσει εκ νέου με διπλή ενέργεια των Τεμπλς και Τέλοχ, αλλά ο Στιλ ήταν σε ετοιμότητα και αποσόβησε τον κίνδυνο. Ο Παναθηναϊκός τρία λεπτά αργότερα (7’), έγινε για πρώτη φορά απειλητικός, με τον Λέτο να πιάνει την κεφαλιά αλλά να μην ανησυχεί τον κιπερ της Σιλφόλντε.

Στο 10’ λεπτό μάλιστα, οι «πράσινοι» μετά από άψογη συνεργασία των Λέτο και Βιγιαφάνιες κατάφεραν ν’ ανοίξουν και το σκορ, με τον «Βίγια» να δέχεται τη μπάλα και να την στέλνει στα δίχτυα μετά από άποψη μεταβίβαση του Λέτο. Τρία λεπτά αργότερα (13’) οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν ωραία τα κενά και τους χώρους που βρήκαν, άλλαξαν 4-5 πάσες, αλλά ο τελικός αποδέκτης Ρόμπιν Λουντ δεν πλάσαρε εύστοχα.

ÉÌÐÁÑÌÐÏ ÓÉËÖÏÍÔÅ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÖÉËÉÊÏ)

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ματς με τη συμπλήρωση του 20λέπτου και συνεχώς με εναλλαγές στα άκρα αλλά και με κάθετες πάσες έψαχναν για να βάλουμε περισσότερα τέρματα. Μάλιστα ο Ιμπάρμπο θα μπορούσε να έχει ανοίξει και λογαριασμό έστω και σε φιλικό επίπεδο με τη φανέλα του «τριφυλλιού» αλλά το σουτ που δοκίμασε από μέση απόσταση της περιοχής, απομακρύνθηκε εντυπωσιακά από τον τερματοφύλακα της Σιλφόλντε. Τρία λεπτά αργότερα ο Βερκ είπε ακόμα ένα εντυπωσιακό «όχι» σε προσπάθεια του Βλαχοδήμου μετά από ασιστ του Λέτο.

Οι «πράσινοι» ήταν κλάσης ανώτεροι από τους ερασιτέχνες Ολλανδούς και έλεγχαν απόλυτα το ματς, αλλά ότι φάσεις δημιουργούσαν, δεν έκαναν καλές τελικές πάσες. Όταν το πραγματοποίησαν ο Λέτο μετά από συνεργασία με τον θηριώδη Ιμπάρμπο, σκόραρε αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ με το γκολ να μη μετράει στο 29’.

ËÅÔÏ ÓÉËÖÏÍÔÅ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÖÉËÉÊÏ)

Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε, με τον Παναθηναϊκό να έχει μεν την κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με την κεφαλιά του Λέτο από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα του Βλαχοδήμου στο 41’, να είναι η τελευταία αξιόλογη φάση για το α’ μέρος.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε μια αλλαγή στο βασικό του σχήμα, με τον Μεχντί Αμπέντ να μπαίνει στη θέση του Βιγιαφάνιες. Αντίθετα οι Ολλανδοί συνέχισαν ως είχαν χωρίς κάποια αλλαγή. Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν ίδιος μ’ αυτόν που τελειώσε το α’ μέρος, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει κυρίαρχος και να χάνει άλλη μια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 50ο λεπτό με τον Μολέδο, μετά από πάσα του Βλαχοδήμου από τη δεξιά πτέρυγα.

×ÏÕËÔ ÓÉËÖÏÍÔÅ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÖÉËÉÊÏ)

Από κει και μετά, ο Αντρέα Στραματσόνι έδωσε λεπτά συμμετοχής και στον Ευαγγέλου, ο οποίος πήρε τη θέση του Μολέδο στο 57’. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Σεμπάστιαν Λέτο είχε την ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 64’ ο Παναθηναϊκός απείλησε εκ νέου, αλλά αυτή τη φορά ο Αμπέντ σημάδεψε το δοκάρι μετά τη σέντρα του Βλαχοδήμου. Ένα λεπτό αργότερα (65’) στον αγωνιστικό χώρο πέρασε και ο Νίκος Μαρινάκης με τον Λουντ ν’ αποχωρεί και το νεαρό μπακ να πηγαίνει στα άκρα, στη θέση του Μέστο που ανέλαβε οργανωτικό ρόλο.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ νωχελικός, με τους «πράσινους» ν’ αλλάζουν πάσες συνεχώς έξω από την περιοχή των Ολλανδών, χωρίς να δημιουργούν τελική προσπάθεια. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Αντρέα Στραματσόνι να προχωρήσει σε αλλαγές, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους μικρούς της Κ20, Σταϊκο, Χατζηγιοβάννη και Χουχούμη στη θέση των Ιμπάρμπο, Χουλτ και Μέστο.

ÉÌÐÁÑÌÐÏ ÓÉËÖÏÍÔÅ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÖÉËÉÊÏ)

Στο 79’ ο Παναθηναϊκό από το σημείο του πέναλτι, διπλασίασε τα τέρματά του, με τον Σεμπάστιαν Λέτο ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση και να «γράφει» το 2-0. Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» έκαναν ακόμα δύο αλλαγές με τους Αγγελόπουλο και Μπουζούκη να μπαίνουν στη θέση των Ζέκα και Λέτο. Ενώ στο 85ο λεπτό, το ντεμπούτο έστω και σε ανεπίσημο αγώνα, έκανε και ο νεαρός τερματοφύλακας  Βασίλης Ξενόπουλος.

Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να κάνει μια δυνατή προπόνηση στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ