ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Μπάλα μιας άλλης εποχής

Στα μισά του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει από την Ολλανδία για την απίστευτη συνεργασία του Λέτο με τον Βιγιαφάνιες και τα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορεί να φέρει στον Παναθηναϊκό.

Μπάλα μιας άλλης εποχής

Μηδαμινή θα πρέπει να είναι η κρίση μας σχετικά με το δεύτερο φιλικό που παρακολουθήσαμε στην Ολλανδία. Αρκούσε μία ματιά στην προθέρμανση των παικτών της Σιλφόλντε για να καταλάβεις πως ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα από παιδαρέλια που υπό φυσιολογικές συνθήκες και αν την έβρισκε μια εβδομάδα μετά, μπορεί το σκορ να έφτανε σε δυσθεώρητα ύψη.

Περισσότερα πράγματα μπορείς να καταλάβεις βλέποντας τα διπλά των προπονήσεων, παρά τέτοιου είδους παιχνίδια. Στα διπλά, επαγγελματίες αντιμετωπίζουν επαγγελματίες. Η ολλανδική ομάδα αποτελούταν από ερασιτέχνες. Δεν χρειάζεσαι παρά λίγα λεπτά προπόνησης όμως για να διαπιστώσεις πως Λέτο και Βιγιαφάνιες μπορούν μαζί να κάνουν πολλά όμορφα και αποτελεσματικά πράγματα. Δύο παίκτες που ήρθαν τον περασμένο Ιανουάριο στον Παναθηναϊκό και πλέον αρχίζουν σιγά σιγά να βγάζουν στο γήπεδο όλη την ποιότητα που γνωρίζαμε πως έχουν.

Ήταν θέμα χρόνου και για τους δύο. Ο Βιγιαφάνιες έμαθε πολλά στο εξάμηνο που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό. Έμαθε πως είναι να έχεις να σηκώσεις το βάρος του ηγέτη σε έναν σύλλογο πολύ μεγαλύτερο από εκείνον που ήσουν και δείχνει ικανός να ανταπεξέλθει και με το παραπάνω. Έχει πάρει τον ρόλο του ηγέτη στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, ο οποίος μοιάζει να είναι άλλη ομάδα με αυτόν και άλλη χωρίς αυτόν στο γήπεδο. Από τον «Βίγια» περνάει και δημιουργείται καθετί ωραίο που κάνει η ομάδα μεσοεπιθετικά. Ο Λέτο βρίσκεται στο κομβικό σημείο που όλοι περιμέναμε. Τρίβαμε λιγάκι τα μάτια μας όταν τον είδαμε να κάνει πολλά περισσότερα απ’ αυτά που περιμέναμε όταν επέστρεψε. Αναρωτιόμασταν ως που μπορεί να φτάσει όταν θα κάνει προετοιμασία.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.228 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και τώρα που έφτασε αυτή η ώρα, ο Αργεντινός αρχίζει να πλησιάζει στα στάνταρ της πρώτης του θητείας στους «πράσινους». Η ατομική αξία των δύο έρχεται να δέσει αρμονικά και να κάνει εντυπωσιακή τη συνύπαρξή τους εντός αγωνιστικού χώρου. Ψάχνουν συνεχώς τη μεταξύ τους συνεργασία γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ξέρουν πως μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την ομάδα.

Στο πρώτο γκολ κόντρα στη Σιλφόλντε αποδείχτηκε περίτρανα. Ο Λέτο γύρισε για να πάρει τη μπάλα, ο Βιγιαφάνιες έκανε κίνηση φορ στην πλάτη του, με τον Σέμπα να τον βρίσκει με συστημένη μπαλιά ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς και τον «Βίγια» να τελειώνει τη φάση. Ηταν το δεύτερο γκολ του Βιγιαφάνιες σε δύο φιλικά. Ας το κρατήσουμε αυτό το τελευταίο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.