ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blog

Δυναμικό το ξεκίνημα έπεται και συνέχεια

Ο Παναθηναϊκός έκανε… ποδαρικό στις μεταγραφές για τη φετινή σεζόν, αποκτώντας δύο από τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους του και έχει βάλει «πλώρη» και για τους υπόλοιπους με τον Μπουρούση να παραμένει διακαής πόθος, αλλά και τον Οκάρο Γουάιτ να επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Δυναμικό το ξεκίνημα έπεται και συνέχεια

Η απόκτηση των Κρις Σίνγκλετον και Μάικ Τζέιμς, δύο παικτών που… έβγαλαν μάτια τη σεζόν που μας πέρασε με τα κατορθώματά τους στην Ευρωλίγκα και δικαίως αποτέλεσαν μήλον της έριδος για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, δείχνουν αν μη τι άλλο τις προθέσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Οι διοικούντες την ΚΑΕ, κινήθηκαν έξυπνα, έδειξαν επιμονή και υπομονή, τους πρόσφεραν διόλου ευκαταφρόνητα συμβόλαια και απέσπασαν τη θετική τους απάντηση.

Βέβαια, ο Τζέιμς διατηρεί το δικαίωμα έως τις 5 Αυγούστου να φύγει, αν τυχόν βρει ομάδα στο ΝΒΑ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαντάζει και το πιο πιθανό σενάριο και αυτός ήταν και ο λόγος που ο Παναθηναϊκός συμφώνησε να πάρει το ρίσκο και να προσθέσει το σχετικό όρο στο συμβόλαιο συνεργασίας του με τον Αμερικανό γκαρντ.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για δύο ποιοτικές μεταγραφές που με σωστή διαχείριση και τους κατάλληλους παίκτες δίπλα τους, μπορούν να βοηθήσουν το «τριφύλλι» να επανέλθει στις επιτυχίες. Ο Κρις Σίνγκλετον είναι παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στο «4» όσο και στο «5». Είναι εξαιρετικός αμυντικός και ταιριάζει στη φιλοσοφία του Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ στην πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχημένη πορεία της ανεβάζοντας το κασέ του στα ύψη.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 869 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Άκρως επιτυχημένη ήταν η περσινή σεζόν και για τον Μάικ Τζέιμς με τη φανέλα της Κάχα Λαμποράλ. Ένας πολύ ποιοτικός γκαρντ, γρήγορος, αλτικός ο οποίος μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού.

Επομένως το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ντύσει στα «πράσινα» δύο παίκτες που ξεχώρισαν την περσινή σεζόν και οδήγησαν τις ομάδες τους στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας αν μη τι άλλο αποτελεί επιτυχία για την ΚΑΕ που εντείνει τις προσπάθειες για την υλοποίηση και των υπολοίπων μεταγραφικών της στόχων.

Στην υπόθεση του Γιάννη Μπουρούση ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που δεν βρεθεί ομάδα από το ΝΒΑ. Αυτό ουσιαστικά αποτελεί και το μοναδικό «εμπόδιο», όπως έχει επανειλημμένα γραφτεί, για να ντυθεί στα «πράσινα» και όχι οι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες οι οποίες δίνουν… γη και ύδωρ για να αποκτήσουν τον κορυφαίο Έλληνα σέντερ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Όμως ο ίδιος φαίνεται να έχει καταλήξει στο πού θέλει να αγωνιστεί, αν δεν δοκιμάσει την τύχη του στο μαγικό κόσμο το ΝΒΑ, απορρίπτοντας εξαιρετικές προτάσεις από την Ευρώπη. Τυχαίο;

Εκτός από την υπόθεση του Μπουρούση, οι «πράσινοι» βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και με τους υπόλοιπους υποψηφίους να φορέσουν τη φανέλα του «εξάστερου». Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν την κίνησή τους, μιας και παίζουν σε πολλά… μέτωπα προκειμένου να ολοκληρώσουν το ρόστερ τους.

Ένα από αυτά είναι και του Οκάρο Γουάιτ, ο οποίος φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα απομάκρυνσης κάποιου ξένου… Βέβαια, όλα αυτά είναι σκέψεις και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή. Και είναι και λογικό, αφού διαφορετικά θα κινηθεί για παράδειγμα, αν αποκτηθεί ο Γιάννης Μπουρούσης, διαφορετικά αν καταλήξει στον Ίαν Βουγιούκα.

Το βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, δείχνει να έχει δουλέψει περισσότερο στο κομμάτι του σχεδιασμού, κινείται με μεθοδικότητα και «χτυπάει» την κατάλληλη στιγμή τους βασικούς του στόχους, αλλά παράλληλα έχει και εναλλακτικές ώστε να είναι έτοιμος δια παν ενδεχόμενο.

ΥΓ: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο υπάρχει σαν σκέψη ωστόσο, η αδυναμία του στην επίθεση είναι κάτι που προβληματίζει. Πάντως στην πρεμιέρα της εθνικής μας ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά κόντρα στο Ιράν ήταν εντυπωσιακός αμυντικά και πρόσφερε θέαμα με την αλτικότητά και τα εξαιρετικά του κοψίματα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...