ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

«Ονειρεύομαι να σκοράρω στο Καραϊσκάκη»

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος μίλησε στο Panathinaikos24.gr από το Τέχελεν της Ολλανδίας για το μεγάλο στόχο του πρωταθλήματος, επανέλαβε πόσο χαρούμενος είναι που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και εκμυστηρεύτηκε όσα έχει στο μυαλό του για την πρώην του ομάδα.

«Ονειρεύομαι να σκοράρω στο Καραϊσκάκη»

Ένα γκολ στο Καραϊσκάκη. Ένα πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδας. Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος συνεχίζει να ονειρεύεται. Θέλει να πετύχει στον Παναθηναϊκό, να ξεχωρίσει, να εξελιχθεί, να κατακτήσει τίτλους. Και να… τιμωρήσει τον Ολυμπιακό για το λάθος του να τον αφήσει να φύγει.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μίλησε στο panathinaikos24.gr από το Τέχελεν της Ολλανδίας και έδειξε αποφασισμένος να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Στραματσόνι και μία θέση βασικού. Λόγια, θα πείτε. Όχι μόνο. Η καθημερινή του παρουσία αυτό το δεκαήμερο δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει. Αποφασισμένος, συγκεντρωμένος, έτοιμος. Και με το μυαλό του στο πρωτάθλημα.

Πρώτη προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό για σένα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι τώρα;

«Δουλεύουμε σκληρά και στην αρχή δουλεύαμε πολύ σε φυσική κατάσταση για να φτάσουμε σε τέλειο σημείο fitness, αλλά και στο τέλειο σημείο τακτικής για τα ματς του Europa League. Πιστεύω θα είμαστε σε καλό σημείο τότε, κάνουμε πολύ καλή προπόνηση, ακούμε τον προπονητή. Σίγουρα θέλουμε βελτίωση σε ορισμένα σημεία, αλλά τα πάμε καλά».

Έχετε αρχίσει να αντιλαμβάνεστε όλα όσα ζητάει ο προπονητής από εσάς σε θέματα τακτικής; Γιατί βλέπουμε ότι δουλεύετε πολύ στο τακτικό κομμάτι.

«Σίγουρα ξέρουμε τι θέλει ο προπονητής και αυτό προσπαθούμε κι εμείς να το βγάλουμε στο γήπεδο. Έχουμε καλούς παίκτες, θέλουμε να γίνουμε καλή ομάδα και να τα πάμε καλά.

Είναι φανερό πως δουλεύετε για την πρόκριση στους ομίλους. Το πρωτάθλημα βρίσκεται στο μυαλό σας; Ποιος θα είναι ο στόχος εκεί;

«Ξεκάθαρος είναι ο στόχος στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να πάρουμε την πρώτη θέση και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Όπως και το Κύπελλο. Αυτός είναι ο στόχος μας και προσωπικά ο δικός μου. Από παιχνίδι σε παιχνίδι θα κοιτάμε να κερδίζουμε».

Με αυτό το σκεπτικό επέστρεψες στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό;

«Ναι. Πάντα ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και θέλω να ζήσω μεγάλες στιγμές. Είναι μεγάλη η θέλησή μου για να δώσω τα πάντα για την ομάδα προκειμένου να πάμε μπροστά και να τη βοηθήσω».

Είναι αλήθεια πως στην προετοιμασία βλέπουμε κάτι διαφορετικό από σένα. Πιο συγκεντρωμένο, πιο ομαδικό, ακούς πολύ τον προπονητή σου. Τι έχει αλλάξει;

«Πέρσι είχα έρθει μετά από ένα διάστημα που δεν είχα πολλά παιχνίδια. Τώρα είναι διαφορετικά. Εχω μάθει την ομάδα, τον προπονητή, έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλει και τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Αυτά προσπαθώ να κάνω και πιστεύω μέχρι στιγμής τα πάω καλά».

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στη θέση σου. Είστε πολλοί για την άκρη της μεσαίας γραμμής. Σε κάνει αυτό να προσπαθείς περισσότερο;

«Εγώ ξέρω τις δυνατότητές μου και προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Είναι καλό για την ομάδα να έχει λύσεις, να έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και να υπάρχει ανταγωνισμός».

Αριστερά ή δεξιά θέλεις να παίζεις;

«Εντάξει με βολεύει λίγο περισσότερο αριστερά να παίζω, αλλά και δεξιά δεν έχω πρόβλημα. Μπορώ να αγωνιστώ όπου θέλει ο προπονητής».

Πάμε λίγο στο παρελθόν αν θες. Κάτι είχες πει για μια… έκπληξη στον Ολυμπιακό. Είναι ένα γκολ μέσα στο Φάληρο στο μυαλό σου;

«Ονειρεύομαι να σκοράρω μέσα στο Καραϊσκάκη, αλλά έχουμε καιρό μέχρι τότε. Πάντως θα ήταν κάτι καταπληκτικό».

Έχεις πίκρα από τον Ολυμπιακό; Ή απλά καταλαβαίνεις πόσο σημαντικά είναι για τον κόσμο και για εσάς αυτά τα ντέρμπι;

«Εντάξει είναι για όλους σημαντικό. Για εμένα, για τον κόσμο, για τον σύλλογο. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια και πόσο πολύ θέλουν να αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές σε αυτά. Είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο πλέον».

Την Εθνική την έχεις στο μυαλό σου;

«Φυσικά. Ποιος δεν την έχει. Για όλους η Εθνική ομάδα είναι σημαντική και θέλουν να αγωνιστούν σε αυτή. Αλλά βήμα με βήμα. Όλα έρχονται στην ώρα τους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ