ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μέστο: «Μπορούμε να διακριθούμε σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Ο Τζιαντομένικο Μέστο σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει όλους τους στόχους του φέτος.

Μέστο: «Μπορούμε να διακριθούμε σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζιαντομένικο Μέστο στην εφημερίδα «Livesport»: Η προετοιμασία «τρέχει» αρκετές ημέρες και θα ήθελα τις εντυπώσεις σου, αφού πλέον δεν είσαι νέος στην ομάδα…

«Αισθάνομαι πολύ καλά και ευτυχισμένος που έμεινα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και θέλω να το τονίσω, δεν μιλάω ως μονάδα αλλά ως σύνολο. Υπάρχει καλό κλίμα και όλοι μαζί προπονούμαστε εντατικά. Νομίζω ότι υπάρχουν οι προοπτικές να διακριθούμε σε όλους τους στόχους μας, σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Όταν επέστρεψες στην Ιταλία το καλοκαίρι, τι είπες στους φίλους που σε ρώτησαν για το τελευταίο εξάμηνο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τι δεν δούλεψε σωστά;

«Ήξερα από την αρχή τους στόχους και την προοπτική της ομάδας. Απλώς δεν είναι εύκολο όλα να πάνε καλά όπως τα σχεδιάζεις κάθε φορά. Είναι μια διαρκής μάχη αποδείξεων και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για το νέο στοίχημά μας. Θα προσπαθήσουμε να επανορθώσουμε και να αποδώσουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι. Πιστεύω ότι θα τους πετύχουμε αυτήν τη φορά».

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 76.894 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο αποκλεισμός από την Γκαμπάλα «πλήγωσε» αρκετά τον σύλλογο την περσινή σεζόν. Πώς δεν θα επαναληφθεί το ίδιο σφάλμα;

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση είναι να τα δίνουμε όλα στις προπονήσεις. Διδαχθήκαμε από τα λάθη μας τη σεζόν που έφυγε ο καθένας ξεχωριστά. Οφείλουμε, λοιπόν, να επικεντρωθούμε στις προπονήσεις, να κάνουμε focus στον στόχο. Κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση και το εννοώ! Ιδιαίτερα θα τονίσω ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να κάνει τη διαφορά και όλοι το γνωρίζουν αυτό».

Από το ελληνικό ποδόσφαιρο τι κρατάς ως καλό και τι σε ενοχλεί;

«Υπάρχουν κάποια θέματα με τους διαιτητές ή το ότι δώσαμε αρκετά παιχνίδια χωρίς τους οπαδούς μας. Βέβαια, αυτό είναι πρόβλημα που συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Κρατάω το ότι υπάρχουν κάποιοι καλοί παίκτες και το πρωτάθλημα διαθέτει μια σχετικά καλή ποιότητα. Επίσης, δεν υπάρχουν εύκολα ματς και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε».

Πώς αισθάνεσαι που προπονείσαι με τον Λεντέσμα, παλιό σου γνώριμο από το Καμπιονάτο; Μπορεί να προσφέρει;

«Παίξαμε αντίπαλοι αρκετές φορές στην Ιταλία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, που έκανε τη διαφορά στη Λάτσιο. Μεγάλη προσωπικότητα, εξαιρετικός πλέι μέικερ, τον διακρίνει η ποιότητα. Εάν προσφέρει τελικά τις υπηρεσίες του στον σύλλογο, θα είναι ακόμη μία σημαντική βοήθεια για εμάς».

Ποιες είναι οι προσδοκίες του Μέστο για τα επόμενα χρόνια;

«Τώρα για εμάς υπάρχουν μόνο τα ματς των προκριματικών. Μετά, φυσιολογικά, θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, βήμα – βήμα, με προσδοκία να διακριθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Τουλάχιστον απολαμβάνεις τη διαμονή στην Ελλάδα; Πώς περνάς τον καιρό σου;

«Είναι μια πανέμορφη χώρα. Έχει πολλές ομοιότητες με τη Νότια Ιταλία, από όπου κατάγομαι και μου βγάζει θετική ενέργεια. Πολλά όμορφα μέρη και αρκετές επιλογές σε όλα τα επίπεδα. Καλή ποιότητα ζωής. Νιώθω όμορφα και αισθάνομαι αυτοπεποίθηση που βρίσκομαι εδώ. Συν τοις άλλοις, αρέσει πολύ στη γυναίκα μου, που είναι εδώ μαζί με το μωρό μας. Περνάμε υπέροχα. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είμαι αρκετά καλά εδώ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...