ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Τουρκία: Τουλάχιστον 60 οι νεκροί από τις συγκρούσεις

Οι περισσότεροι είναι άμαχοι στους δρόμους - 17 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από τους πραξικοπηματίες- Νεκρός και ένας στρατηγός- Οι τραυματίες υπολογίζονται περίπου στους 150.

Τουρκία: Τουλάχιστον 60 οι νεκροί από τις συγκρούσεις

Στους 60 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί στην Άγκυρα από τις συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των πραξικοπηματιών.

Αυτό αναφέρει η η Εισαγγελία της πρωτεύουσας, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί κατά πολύ.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν στα παραπάνω θύματα συμπεριλαμβάνονται και τα 12 που έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις στο τουρκικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρος της τουρκικής βουλής, Ισμαήλ Καχραμάν, κανένας άνθρωπος δεν έχασε τη ζωή του στις επιθέσεις εναντίον του κτιρίου κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. «Όλα τα μέλη της τουρκικής εθνοσυνέλευσης είναι ασφαλή και μόνο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το κτίριο βομβαρδίστηκε», είπε ο Καχραμάν, σύμφωνα με το Associated Press.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 61.113 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την ίδια ώρα, μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε πριν από λίγο στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο ανταποκριτή του

Αλλά και δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο ανταποκριτές του επί τόπου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μεταδίδει ότι αεροσκάφη έπληξαν την πλατεία Ταξίμ, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Νωρίτερα, η εισαγγελία έκανε λόγο για τουλάχιστον 42 νεκρούς κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στην Άγκυρα και τουλάχιστον 60 συνολικά. Τον αριθμό επιβεβαίωσε ανώτερος Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι άμαχοι, ενώ οι 17 από αυτούς ήταν αστυνομικοί.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι 13 στρατιωτικοί οι οποίο αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο προεδρικό μέγαρο κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ένας στρατηγός έχασε τη ζωή του, χωρίς να δοθούν παραπάνω στοιχεία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία οι τραυματίες υπολογίζονται περίπου στους 150.

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός 130 άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής για το πραξικόπημα.

Πηγή: Protothema.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...