ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Akin Ozturk: Είναι αυτός ο ηγέτης του πραξικοπήματος;

«Είναι αυτός ο ηγέτης των πραξικοπηματιών;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Βild, «δείχνοντας» τον Akin Ozturk, πρώην αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας.

Akin Ozturk: Είναι αυτός ο ηγέτης του πραξικοπήματος;

Το σχετικό δημοσίευμα ενοχοποιεί όμως και δεύτερο άτομο: εκτός από τον Αkin Ozturk, στρέφει τις υποψίες του και στον πτέραρχο Metin Iyidil.

Οι δύο άνδρες θα έπρεπε να έχουν κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία, γράφει η εφημερίδα.

O Τούρκος αρθρογράφος Ερτουγκρού Οζκόκ δήλωσε πως δεν είναι σαφές ότι πρόκειται για αμιγώς στρατιωτικό πραξικόπημα. «Μόνο μία ομάδα μέσα στο στρατό έχει πάρει την εξουσία» επισημαίνει.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.150 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο “Europe 1”, επικαλούμενο το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, που πρόσκειται στην κυβέρνηση της Άγκυρας, 37 αξιωματικοί της χωροφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας πιθανότατα βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Θα μπορούσαν να είναι αξιωματούχοι, ένθερμοι υποστηρικτές της κεμαλικής Τουρκίας και του κοσμικού κράτους, σε αντίθεση με το κοινωνικό μοντέλο που στηρίζει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν.

Αφότου ανήλθε στην εξουσία το 2002, ο Ερντογάν έχει προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να να αντικαταστήσει την στρατιωτική ελίτ με αξιωματικούς που τον υποστηρίζουν.

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της Τουρκίας «δείχνει» τον πολιτικό του αντίπαλο, Φετουλάχ Γκιουλέν. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, αυτός είναι ο εμπνευστής της «προδοσίας».

Εξάλλου, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι θέλει να αποσταθεροποιήσει το καθεστώς. Το 2007 και το 2010 ο Γκιουλέν είχε κατηγορηθεί και πάλι για συνωμοσία σε βάρος του Ερντογάν.

Πηγή: protothema

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.