ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δύο F-16 των πραξικοπηματιών προσπάθησαν να καταρρίψουν τον Ερντογάν στον αέρα

Το Reuters αποκαλύπτει μία άλλη πτυχή του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Δύο F-16 των πραξικοπηματιών προσπάθησαν να καταρρίψουν τον Ερντογάν στον αέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου δύο μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες προσπάθησαν να καταρρίψουν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το Reuters επικαλείται μαρτυρίες των όσων συνέβησαν στην πτήση του Ταγίπ Ερντογάν από το Μαρμαρίς στην Κωνσταντινούπολη. «Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο» είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ… αυτό είναι ένα μυστήριο».

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν με τα δύο F-16, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν έμπλεξε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα». «Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» είπε ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 58.227 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τέλος, οι πραξικοπηματίες, γνωρίζοντας ότι ο Ερντογάν παραθέρισε στο Μαρμαρίς, βομβάρδισαν το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε όμως ο Τούρκος πρόεδρος είχε προλάβει να φύγει με το προεδρικό αεροσκάφος.

Επίθεση στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Ερντογάν Το τουρκικό πρακτορείο Αnadolu έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη ένα βίντεο, το οποίο όπως λέει αποτελεί ντοκουμέντο για την επίθεση των πραξικοπηματιών στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε κατά την επίσκεψή του στην Μαρμαρίδα, βομβαρδίστηκε.

Πηγή: Iefimerida.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...