ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο «εργάτης» Μαρκοϊσβίλι και ο ανοικτός δρόμος του Χαραλαμπόπουλου

Ο Μαρκοϊσβίλι δεν είναι ο παίκτης που θα αλλάξει επίπεδο τον Παναθηναϊκό, ωστόσο μπορεί να κάνει δουλειές μέσα στο παρκέ, που μπορούν να βοηθήσουν τους υπόλοιπους και να αλλάξουν τη ροή ενός παιχνιδιού. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Ο «εργάτης» Μαρκοϊσβίλι και ο ανοικτός δρόμος του Χαραλαμπόπουλου

Σαν όνομα δε θα λέγαμε ότι ενθουσίασε το κοινό του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι. Αν το συνδυάσει κανείς με το «σίριαλ» Κλαβέρ και την αρνητική εξέλιξη που είχε αυτό, ήταν εκ προοιμίου δεδομένο, πως δε θα σκορπούσε και πολλά χαμόγελα.

Αλλά στην ουσία, στην πραγματικότητα, είναι έτσι; Μάλλον όχι. Μπορεί σαν όνομα να μην πλησιάζει αυτό του Ισπανού, αλλά εδώ μιλάμε για έναν παίκτη που αφενός παίζει σε άλλη θέση και αφετέρου έρχεται να δώσει στοιχεία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, που ο προκάτοχός του δεν έκανε (Γιάνκοβιτς). Άρα μιλάμε για δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο Μαρκοϊσβίλι-γι’ αυτό και επιλέχθηκε-είναι ένας πολύτιμος «εργάτης», που διαθέτει δύο εξαιρετικά χαρακτηριστικά. «Σκυλίσια» και σκληρή-πολύ σκληρή σε κάποιες περιπτώσεις-άμυνα και πολύ καλό, έως εξαιρετικό τρίποντο.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.325 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η αδυναμία του Παναθηναϊκού σε αυτά τα δύο σημεία, τις προηγούμενες σεζόν, ήταν κάτι παραπάνω από φανερή. Από εποχή Χατζηβρέττα και μετέπειτα Περπέρογλου είχε ο Παναθηναϊκός να βρει αξιόπιστο τρίποντο από το σμολ φόργουορντ. Αυτό είναι ένα στοιχείο, το οποίο δίνει στον Αργύρη Πεδουλάκη, ένα ακόμα όπλο, στο σχεδιασμό της ομάδας και τον τρόπο παιχνιδιού της.

Μαζί με τον ταλαντούχο Χαραλαμπόπουλο, ο «Άρτζι» θεωρεί πως μπορεί να δημιουργήσει μια δυνατή «πλάγια γραμμή», με δύο παίκτες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ο μεν Γεωργιανός, θα βοηθήσει με το εξαιρετικό του σουτ και τη δυναμική του άμυνα, ο δε Χαραλαμπόπουλος με το παιχνίδι από το low post, αλλά και με τον πολυδιάστατο τρόπο, με τον οποίο μπορεί να σκοράρει. Το σημαντικότερο δε, είναι το γεγονός πως ο Μαρκοϊσβίλι, δε θα «καταχραστεί» καθόλου το χρόνο του νεαρού, ο οποίος αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ.

Η ομάδα θέλει δουλειά και πολύ μάλιστα. Ο Πεδουλάκης το γνωρίζει αυτό και έχει σκύψει πάνω σε αυτόν τον τομέα. Οι πολλές και απαιτητικές υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα, θα δώσουν την ευκαιρία στον Έλληνα τεχνικό, να ρίξει στα βαθιά τον Χαραλαμπόπουλο. Μπορεί να υπάρξουν πολλά δύσκολα βράδια, μπορεί πολλές φορές να έρθουν και… χαστούκια. Έτσι όμως θα γίνεις πιο δυνατός, έτσι θα βρεις το σθένος να δουλέψεις παραπάνω και να γίνεις καλύτερος.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μποχωρίδη. Επιλέγει ο Παναθηναϊκός να μην πάρει άλλο κοντό και να στηρίξει τον 22χρονο και καλά κάνει. Ο Παναθηναϊκός, έχει ελληνικό κορμό και εξαιρετικό μάλιστα. Αρκεί να του δοθεί η ευκαιρία να παίξει στο υψηλό επίπεδο και να αδράξει τις ευκαιρίες.

Στη λογική αυτή, ο Μαρκοϊσβίλι «κουμπώνει» και με το παραπάνω στη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού και πλέον είναι στο χέρι το δικό του και στου προπονητή, να προσφέρει το 100% των δυνατοτήτων του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.