ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Διπλάσια δουλειά από τους άλλους

Φέτος ο Αργύρης Πεδουλάκης εκτός από το να μπάσει τους καινούργιους στο rotation θα χρειαστεί ν’ αλλάξει ρόλους και μυαλά σε κάμποσους παλιούς. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Διπλάσια δουλειά από τους άλλους

Την ώρα που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πρέπει να εντάξει Μπιρτς, Γκάμπριελ (;), Γκριν στα αγωνιστικά του πλάνα (ουσιαστικά μόνο ο τελευταίος προαλείφεται για ηγετικό ρόλο ενώ ο Γιανγκ μετρά ήδη ένα χρόνο στο λιμάνι και δεν θεωρείται «νέος»), στο Μαρούσι ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει περισσότερα να κάνει.

Εκτός από το να μπάσει τους καινούργιους στο rotation θα χρειαστεί ν’ αλλάξει ρόλους και μυαλά σε κάμποσους παλιούς. Αν δεν τα καταφέρει τα ενθουσιώδη πρωτοσέλιδα του θέρους θα πάρουν παράταση για την μεθεπόμενη σεζόν. Το πράσινο προπονητικό τιμ θα έχει διπλάσια δουλειά από το «απέναντι». Καταρχάς ο Γιάννης Μπουρούσης θα πρέπει ν’ αποδεχθεί ότι στον ΠΑΟ δεν θα κάνει τα πάντα όπως στη Λαμποράλ. Ο Καρδιτσιώτης «ψήθηκε» στο εξωτερικό, φόρεσε την φανέλα του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού κλαμπ (Ρεάλ), ηγήθηκε στους Βάσκους, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχει καμιά σχέση με τον αθλητή που στην Ελλάδα δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω με αποτέλεσμα κάθε τρεις και λίγο να βάζει φουρνέλο στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια. Φέτος η μόνη έγνοια του ψηλού πρέπει να είναι το μπάσκετ, άμα «χαλάσει» το μυαλό του (σε συνθήκες πίεσης δεν τον θυμόμαστε να είναι ο πιο ψύχραιμος άνθρωπος του κόσμου) ο Εξάστερος θα έχει θέματα.

Μια από τα ίδια ισχύουν για τον Μάικ Τζέιμς που πρώτη φορά στην καριέρα του θα παίξει σε ομάδα που το «πρέπει» ακολουθεί κάθε αγωνιστική της δραστηριότητα. Ο Αμερικανός είναι ίδιας κοψιάς αθλητής με Παππά, Φελντέιν, θυμόμαστε όλοι πως ο τελευταίος βραχυκύκλωσε όταν ήρθε στο τριφύλλι ο Ουίλιαμς. Αν ο κόουτς μοιράσει σωστά τους ρόλους ο Παναθηναϊκός θα έχει το πάνω χέρι.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.118 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά την αποχώρηση Παπαγιάννη (τον οποίο σε μερικά χρόνια –θέλουμε να πιστεύουμε-θα ξαναδούμε στο ΟΑΚΑ πιο έμπειρο και γραμμωμένο) ένα ακόμα ενδιαφέρον στοίχημα είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο μικρός ανασύρθηκε από τη ναφθαλίνη με την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, έκανε  εξαιρετικά παιχνίδια στο ΣΕΦ και βρίσκει μπροστά του τον προπονητή που επέμενε για την απόκτησή του όταν ήταν ακόμα 15 ετών. Μετά την αποχώρηση (;) Γιάνκοβιτς και τη μεταγραφή (;) του ρολίστα Μαρκοϊσβίλι ο πιτσιρικάς βλέπει ότι ξημερώνει επιτέλους η δική του στιγμή. Ο κόουτς τον πιστεύει, η διοίκηση ορκίζεται σ΄ αυτόν, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αποκτήσει ρόλο και χρόνο.

Παρόμοια περίπτωση ο Νίκος Παππάς, δεν υπάρχει άλλος αθλητής στον Εξάστερο που να έχει κερδίσει το κοινό χωρίς να έχει προσφέρει τίποτα ακόμα! Στον προικισμένο αθλητή δίνεται η ύστατη ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να σταθεί με αξιώσεις σε συλλόγους με πίεση. Λέει ωραίες ατάκες στις συνεντεύξεις, διαθέτει «αλητεία» που η εξέδρα γουστάρει αλλά σε τέτοια σωματεία πας μπροστά μονάχα αν δείξεις σύνεση όταν όλα στρέφονται εναντίον σου (ντεφορμάρισμα, «χλιαρές» σχέσεις με προπονητές). Η δημόσια έκθεσή του είναι μεγάλη κρίνοντας ότι στο τριφύλλι έχει προσφέρει ελάχιστα όμως επειδή δε φοβάται να πει τη γνώμη του οι περισσότεροι βλέπουν στο πρόσωπό του τον επόμενο ηγέτη.

Τέτοιος έχει αποδείξει ότι είναι ο Γκιστ που πέρσι συγκίνησε παίζοντας για δύο στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Ο άνθρωπος φορτώθηκε υπερβολικά, κόντεψε ν’ αφήσει τα πνευμόνια του στο παρκέ στους τελικούς, παρεξηγήθηκε με το ξενύχτι στη Θεσσαλονίκη μα φέτος ο κόουτς δημιούργησε τις συνθήκες (με Σίνγκλετον, Μπουρούση κι άλλο ένα ψηλό που είναι καθ΄ οδόν) για να μας θυμήσει τις μέρες δόξας του.

Για το τέλος ο Νικ Καλάθης. Την άνοιξη δεν πετύχαινε όχι διχτάκι μα ούτε βαλσαμωμένο ελέφαντα, ο κόουτς τον απελευθέρωσε ψυχολογικά και στους τελικούς ήταν θετικός. Στη σειρά με τη Λαμποράλ η αμφισβήτηση έφτασε στο απώγειό της όμως είτε μας αρέσει, είτε όχι, αυτός θα καθοδηγήσει την ομάδα στη μετά Διαμαντίδη εποχή. Σαν τον Δημήτρη δεν θα γίνει ποτέ ασχέτως αν ο μεγαλομέτοχος τον χρύσωσε πέρσι επειδή είδε πως ο Νικ είναι ότι κοντινότερο στον Καστοριανό.

Το κλίμα είναι καλό, ο προπονητής είναι δοκιμασμένος και …ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ (όχι μαθητευόμενος όπως ο Σάλε που διαθέτει προοπτικές αλλά στην Αθήνα δεν τον σήκωσε το κλίμα) γι αυτό πρώτο του μέλημα ήταν να φέρει παίκτες που θα διατηρούν φρέσκους Γκιστ, Καλάθη οι οποίοι και του χρόνου θα είναι το βαρύ σασί του Κυπελλούχου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.