ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Stand by o Μαρκοϊσβίλι, εξετάζονται και άλλες λύσεις

Η «απώλεια» του Βικτόρ Κλαβέρ… πόνεσε, ωστόσο στον Παναθηναϊκό δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και ετοιμάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους με τον Μαρκοϊσβίλι να είναι σε προχωρημένες συζητήσεις, αλλά να εξετάζονται και άλλες λύσεις. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Stand by o Μαρκοϊσβίλι,  εξετάζονται και άλλες λύσεις

Το τέταρτο μεγάλο «μπαμ» δεν έσκασε στον Παναθηναϊκό, μετά την απώλεια του Βικτόρ Κλαβέρ την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, αλλά έτσι είναι αυτά. Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία μεταγραφή είναι που χαλάει. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες που λέμε. Από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα έσκασε δύο εκατομμύρια στη Βαλένθια για να τον κάνει δικό της, το θέμα είχε τελειώσει. Άλλωστε η απόφαση να προσπαθήσει να ντύσει στα «πράσινα» και τον Ισπανό μετά τις ήδη ηχηρές μεταγραφές των Μπουρούση, Σίνγκλετον και Τζέιμς προέκυψε στην πορεία και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πολυτέλεια στην εποχή της κρίσης.

Αν ερχόταν θα ήταν μια ακόμη τεράστια μεταγραφική επιτυχία για τους «πράσινους», θα προσέδιδε ακόμη μεγαλύτερο πρεστίζ στην ομάδα και θα μετέτρεπε τη φροντ λάιν της σε μια από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη, αν όχι την ισχυρότερη. Δεν έγινε, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Ούτε αυτή η «απώλεια» είναι ικανή να μειώσει όλη την προσπάθεια και την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει και γίνεται φέτος στο κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Πώς έχουν τώρα τα πράγματα. Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Κλαβέρ μετακομίζει στην Μπαρτσελόνα, επανήλθε στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό το πλάνο με την ενίσχυση της περιφέρειας με τον Μαρκοϊσβίλι. Ο Γεωργιανός φόργουορντ αποτελεί στην παρούσα φάση τον επικρατέστερο να καλύψει τη θέση «3» και αν αποκτηθεί, ο Παναθηναϊκός θα προσθέσει στο έμψυχο δυναμικό του έναν παίκτη, ο οποίος δεν θα είναι σε καμία περίπτωση βεληνεκούς Κλαβέρ, αλλά θα αποτελέσει μια σημαντική λύση στην περιφέρεια. Είναι πολύ καλός σουτέρ και εξαιρετικός αμυντικός. Και μη μου πείτε ότι δεν χρειάζεται έναν παίκτη που να έχει καλή σχέση με το καλάθι, κυρίως από τη γραμμή των 6.75; Ο Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι είναι λοιπόν ένας παίκτης που συγκεντρώνει στοιχεία που θέλει ο Αργύρης Πεδουλάκης και γι αυτόν τον έχει ξεχωρίσει.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.350 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι «πράσινοι» δεν ψάχνονται και αλλού σε περίπτωση που βρουν κάτι καλύτερο. Με τον Γεωργιανό οι διαπραγματεύσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο, το συμβόλαιο που έχει με την Νταρουσάφακα δεν αποτελεί τροχοπέδη, ωστόσο στον Παναθηναϊκό δείχνουν να μην βιάζονται να οριστικοποιήσουν τη μεταγραφή, μήπως βρεθεί κάποια καλύτερη λύση.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τι θα γίνει με την πρόταση που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός στον ΕΣΑΚΕ για τη συμμετοχή έξι ξένων στο πρωτάθλημα και όχι 4 και δύο κοινοτικών που ισχύει τώρα. Ευνόητο είναι λοιπόν ότι αν ανοίξει ο δρόμος και επιτραπεί η συμμετοχή έξι ξένων στο πρωτάθλημα, είναι πολύ πιθανόν να ανατραπούν και πάλι τα πλάνα και να στραφούν στην αμερικάνικη αγορά για τη θέση «3». Κάτι που μπορεί ήδη να έχουν κάνει.

Αυτός είναι και ο λόγος που τηρούν στάση αναμονής στο θέμα του Μαρκοϊσβίλι. Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες και φυσικά από το τι απόφαση θα παρθεί στη γενική συνέλευση του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. για το θέμα των ξένων.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.