ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Ψυχίατρος

Αλλεργία σε ό,τι δεν… τους αρέσει

Οι 4+2 που έγιναν 6, οι έξι που γνώριζε ο Ολυμπιακός προ καιρού, πως θα γίνουν… έξι, τα «παπαγαλάκια» και οι «εγγυητές» του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο μετά και από αυτήν την αλλαγή, θα βρεθεί στα τάρταρα… Γράφει ο Ψυχίατρος.

Αλλεργία σε ό,τι δεν… τους αρέσει

Είναι να έχεις την αλλεργία. Άμα την έχεις, δεν υπάρχει γιατρειά. Και τι δεν ακούσαμε (και διαβάσαμε) τις τελευταίες μέρες. Καταστροφή του ελληνικού μπάσκετ, θα εκδιωχθούν οι έλληνες μπασκετμπολίστες, σκάνδαλα και άλλα πολλά.

Τελικά είναι μεγάλο το πρόβλημα. Ποιο; Να είσαι πρωταθλητής (για δεύτερη συνεχόμενη φορά μάλιστα) και παρόλα αυτά να συνεχίζεις να μιλάς για φαντάσματα, κατεστημένα, αντιδημοκρατικές διαδικασίες και άλλα πολλά. Εσύ που αν σε σφύριζαν κανονικά πέρσι, όχι πλεονέκτημα έδρας δε θα είχες, αλλά ας μην το ανοίξουμε αυτό το θέμα…

Πάμε λοιπόν να κάνουμε μαθηματικά. Ανοίξτε τετράδια και πάρτε στυλό ανά χείρας.

4+2 =6. 6+0=6. Όλα καλά μέχρι εδώ; Ας το πάμε παρακάτω. Είτε 4+2, είτε 6 το ίδιο πράγμα, έτσι δεν είναι; Άραγε αν οι έξι αυτοί, είναι Κινέζοι, Αλβανοί, Πακιστανοί, Αμερικανοί, Βούλγαροι, Σκοπιανοί, Ισπανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, ποια η διαφορά; Για ποιο σκάνδαλο μιλάμε δηλαδή, γιατί θα μας τρελάνουν. Εδώ θα μου πείτε, ο Σπανούλης πέρσι περπάτησε σαν το Χριστό… και έβαλε νικητήριο καλάθι και δεν ήταν… σκάνδαλο. Είπαμε αλλεργία σε ό,τι δεν μας αρέσει.

Πάμε τώρα, στον επικείμενο… Αρμαγεδδώνα για τους Έλληνες παίκτες και το άθλημα. Τοποθετήθηκε μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, κ. Παπαμακάριος. Μίλησε σε γνωστή ιστοσελίδα.

Και τι είπε. Είπε πως αυτή η απόφαση θα αλλάξει το ελληνικό μπάσκετ και πως θα βάλει… φρένο στην εξέλιξη των ελλήνων παικτών που δε θα παίζουν… την ίδια στιγμή, που αναφέρει δύο αράδες πιο πάνω, πως δεν υπάρχει καμία διαφορά, αφού το… 6 θα παραμείνει 6. Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

Παράλληλα μίλησε για μη ενημέρωση. «Εμείς δεν ξέραμε τίποτα», ανέφερε. Η ψηφοφορία έγινε όμως. 12-2, οι ψήφοι. Ας δεχθούμε λοιπόν πως ο ΠΣΑΚ δε γνώριζε τίποτα. Οι ομάδες τότε τι ψήφισαν; Άντε ο Παναθηναϊκός ψήφισε τη δική του πρόταση. Οι υπόλοιποι; Εκτός αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ή ο Μάνος Παπαδόπουλος, πήραν σβάρνα τα… τηλέφωνα και έπεισαν άπαντες να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής.

Πάμε παρακάτω. Το πόσο πόνεσε το γεγονός πως ο Κλαβέρ ήταν τόσο κοντά δε λέγεται. Και τι ανακούφιση προκάλεσε μετά ε; Που δεν ήρθε τελικά εννοώ.

Βγήκαν κάποιοι γνωστοί «δημοσιογράφοι» και διερώτονταν, αν είχε έρθει ο Κλαβέρ, θα είχε καταθέσει την πρόταση ο Παναθηναϊκός;

Μα στις 19 Ιουλίου το ρεπορτάζ του «Γαύρου» αναφέρει την πρόθεση αυτή (που εν τέλει κατατέθηκε και έγινε η αλλαγή), τονίζοντας μάλιστα, πως για αυτό το ρεπορτάζ, η εφημερίδα (και η ιστοσελίδα της), είχαν ενημερώσει προ πολλού!

Επειδή λοιπόν γνωρίζουμε πως ούτε την οποιαδήποτε σύμπραξη θέλετε, ούτε να προχωρήσετε μαζί ενωμένοι και με τον Παναθηναϊκό σε κάποια θέματα τουλάχιστον, για το καλό του μπάσκετ, βγείτε να το πείτε ανοιχτά, βγάλτε μια ανακοίνωση στην τελική. Το γνωρίζετε άριστα το σπορ. Μην αφήνετε διαρροές από δω και από κει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ