ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δερμιτζάκης: «Η ομάδα θα μπορεί να κοιτάξει κάθε αντίπαλο στα μάτια!»

Ο Δήμος Δερμιτζάκης μιλάει στο panathinaikos24.gr, για τον Παναθηναϊκό που χτίζεται, τις μεταγραφές που γίνονται και θα γίνουν, τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και τον κόσμο της ομάδας, που στέκεται πάντα δίπλα στο τμήμα.

Δερμιτζάκης: «Η ομάδα θα μπορεί να κοιτάξει κάθε αντίπαλο στα μάτια!»

Ο πολίστας του Παναθηναϊκού, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε και το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι», μίλησε αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr, για τη σεζόν που έρχεται και τους στόχους του τμήματος.

Αναλυτικά όσα είπε στο panathinaikos24.gr, o Δήμος Δερμιτζάκης:

Συγχαρητήρια για την ανανέωση του συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να μείνεις στην ομάδα και φέτος;

«Δεν ήταν καθόλου δύσκολη η απόφασή μου να ανανεώσω. Ο Παναθηναϊκός είναι μέσα στην καρδιά μου και δύσκολα θα μπορούσα να πω όχι!».

Αν βλέπεις διαφορές σε σχέση με τον περσινό προγραμματισμό της ομάδας και αν πιστεύεις πως αλλάζει επίπεδο το τμήμα.

«Όσον αφορά τον προγραμματισμό της ομάδας, πιστεύω πως έχουμε κάνει κάποιες πολύ καλές κινήσεις με στόχο να γίνουμε σαφώς καλύτεροι, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για να τις αξιολογήσουμε. Εντούτοις πιστεύω πως θα πάμε πολύ καλά».

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.104 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να πάρει έναν τίτλο στο πόλο. Είναι τα χρήματα, είναι να έρθουν καλύτεροι αθλητές, και τα δύο μαζί;

«Δε θεωρώ πως χρειάζονται τόσα πολλά χρήματα, ούτε άλλοι ξένοι αθλητές. Αυτό που χρειάζεται είναι σωστός προγραμματισμός! Είναι κάποια πράγματα, που στο μυαλό κάθε αθλητή υψηλού επιπέδου, είναι αυτονόητα. Και αναφέρομαι σε κάποια στοιχεία που κάνουν μια ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Είναι απλά, αλλά ταυτόχρονα… σύνθετα.

Πρέπει να έχουμε δικό μας κολυμβητήριο, ή έστω μια πισίνα που θα ανήκει στον Παναθηναϊκό που θα κάνουμε προπόνηση και θα παίζουμε και τα ματς. Δεν μπορεί να κάνουμε προπόνηση σε μια πισίνα τις ίδιες ώρες που την ίδια στιγμή, αποτελεί έδρα των αντιπάλων μας!

Τα Ιλίσια είναι μια δυνατή έδρα, αλλά δυστυχώς εκεί πάμε μόνο για τους αγώνες, δεν προπονούμαστε εκεί!».

Ποια είναι η λογική της διοίκησης φέτος; Ανεβαίνει το μπατζετ προκειμένου να χτιστεί μια πιο ανταγωνιστική ομάδα ή προχωρά σε ένα οργανωτικό πλάνο, προκειμένου να βελτιωθεί η ομάδα μέσα από αυτό;

«Μέσα από την προπόνηση μπορείς να καταφέρεις πολλά και να κοιτάξεις τον κάθε αντίπαλο στα μάτια. Μόνο με τη σκληρή δουλειά και την ομοιογένεια. Δεν πιστεύω ότι θα ανέβει το μπάτζετ από πλευράς διοίκησης, αλλά γίνονται κάποιες σωστές κινήσεις ώστε να μπορούμε να είμαστε σωστά δομημένοι και να καλύψουμε τα κενά που έχουμε σε όλες τις θέσεις. Το μπάτζετ που έχει μια ομάδα, δεν καθορίζει πάντα την ποιότητά της, αλλά οι ανάσες που έχει κάθε ομάδα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά!».

Τα συναισθήματα σου από την περσινή χρονιά. Σας άφησε κάποια πικρία, πιστεύατε πως μπορούσατε παραπάνω;

«Δε νιώθω πικρία, ούτε στεναχώρια. Έχω μάθει στα δύσκολα και πάντα κοιτάω την επόμενη μέρα, είτε ήταν καλή είτε κακή η προηγούμενη. Αν δεν το κάνεις δε θα πας παρακάτω, μόνο έτσι θα φτάσεις στη νίκη! Ακόμα και από τις ήττες μαθαίνεις πολλά, καμιά φορά, πιο πολλά απ’ όταν κερδίζεις!».

Ο κόσμος λαχταρά για νίκες απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Τι φταίει κατά τη γνώμη σου και παρά το γεγονός πως σε αρκετά ματς ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, δεν μπόρεσε να μείνει μέσα στο ματς μέχρι τέλους.

«Το βάθος του ρόστερ του Ολυμπιακού δεν το έχει καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό που πιστεύω αποτέλεσε την αιτία που χάσαμε τα παιχνίδια φέτος, ήταν το γεγονός, πως παρά μέχρι το ημίχρονο κάθε αγώνα, είμασταν ίσα και το ματς ήταν ντέρμπι, μετά όπως και να το κάνεις, χωρίς να το θέλεις επέρχεται κούραση και σωματική και πνευματική, που εν τέλει σε κάνει να χάσεις τη συγκέντρωσή σου. Σε αυτό δουλεύουμε με τον κόουτς. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Η νίκη και η κορυφή!».

Πως βλέπεις τις μέχρι στιγμές μεταγραφές της ομάδας και ποιοι οι στόχοι της επόμενης χρονιάς.

«Πιστεύω πως είναι πολύ καλές κινήσεις και θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα. Οι στόχοι μας δεν είναι άλλοι, από την κορυφή. Δεν μπορείς να παίζεις στον Παναθηναϊκό, αν δεν έχεις στόχο το πρωτάθλημα».

Σε έναν κόσμο που έχει πικραθεί από το συγκεκριμένο τμήμα αλλά στηρίζει, τι μήνυμα θα έστελνες.

«Δεν πιστεύω πως έχει πικραθεί από το τμήμα, ίσα ίσα θεωρώ πως βρισκόμαστε αρκετά ψηλά, κόντρα σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία κρατάμε σφαλιστά, μέσα στην ομάδα. Ο κόσμος το έχω ξαναπεί, είναι η δύναμή μας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για μένα να τους βλέπω ευτυχισμένους. Η υπόσχεσή μου είναι πως θα κάνω τα πάντα, όπως και όλη η ομάδα, για το τριφύλλι. Τους περιμένουμε δίπλα μας και φέτος!».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...