ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

«Στοίχημα» η αμυντική συνοχή

Ο Παναθηναϊκός δείχνει-επιθετικά τουλάχιστον-να διαθέτει αρκετές λύσεις, με πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές. Με την άμυνα τι γίνεται;

«Στοίχημα» η αμυντική συνοχή

Η αμυντική «γραμμή» του Παναθηναϊκού, θα αποτελείται από τους Στιλ, Μολέντο, Κουτρουμπή, Τελάντερ, Ρέις, Ιβανόφ και Ευαγγέλου. Και αν για τον πιτσιρικά, δεν τίθεται θέμα, καθώς ναι μεν θα πάρει κάποιες ευκαιρίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα του αναλογούν και οι ίδιες ευθύνες.

Ροντρίγκο Μολέντο: «Ογκόλιθος»

Ο Μολέντο αποτελεί την… αιχμή του δόρατος, αφού ο Βραζιλιάνος προερχόμενος από μεγάλη αποχή, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Πλέον και με προετοιμασία στην… πλάτη του, αν είναι υγιής, μπορεί να ηγηθεί της «πράσινης άμυνας» και να σκορπίσει από τους φίλους της ομάδας τις όποιες σκέψεις για τον Γκόρντον Σίλντενφελντ.

panathinaikos24.gr-Μολέντο

Ράσμους Τελάντερ: «Το μεγάλο στοίχημα»

Ο Τελάντερ αποτελεί, δυστυχώς, ιδιάζουσα περίπτωση. Το ταλέντο του περισσεύει. Βοήθησε σημαντικά τον Παναθηναϊκό σε όσα ματς έπαιξε, ταίριαξε με τον Μολέντο, ενώ γενικά δεν έδειξε να έχει πρόβλημα στο να προσαρμοστεί, με οποιονδήποτε παρτενέρ.

Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι!
Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι! 442 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
panathinaikos24.gr-Τελάντερ

Μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά τον Δανό, η διάρκεια και η σταθερότητα. Και δε μιλάμε η αγωνιστική. Ο Δανός όποτε έπαιξε, σπάνια έπεσε κάτω του μετρίου. Το ζήτημα είναι να παίξει πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια και να αφήσει πίσω τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν.

Ο Τελάντερ είναι ένα μεγάλο στοίχημα και θα είναι κρίμα να χαθεί, ωστόσο οι πληροφορίες που έρχονται κάνουν λόγο για πλήρη αποθεραπεία του ποδοσφαιριστή, κάτι που θα του επιτρέψει να επανέρθει στο 100%.

Τα ερωτηματικά Ιβανόφ και Ρέις

Ίβαν Ιβανόφ και Νούνο Ρέις, αποτελούν τα δύο… φρέσκα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού, για το κέντρο της άμυνας.

Ο 28χρονος Βούλγαρος δεν έχει καταφέρει ακόμα να πείσει, αλλά σε καμία περίπτωση σε σημαίνει αυτό, πως δεν αξίζει. Πως άλλωστε θα μπορούσε να κριθεί, όταν το «τριφύλλι» δεν έχει παίξει ούτε ένα επίσημο ματς. Θα ήταν τουλάχιστον άδικο.

panathinaikos24.gr-Ιβανόφ

Ο Ιβανόφ δεν αποκτήθηκε για να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής των «πράσινων», αλλά για να τη συμπληρώσει. Ο αριστεροπόδαρος άσος, δείχνει ακόμα βαρύς, δεν έχει βρει χημεία με τους υπόλοιπους, ωστόσο ο χρόνος μόνο υπέρ του μπορεί να λειτουργήσει.

Ο Πορτογάλος αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση από τον Ιβανόφ. Δεν είναι ο κλασικός στόπερ, αλλά όπως είχε δηλώσει και ίδιος για τον εαυτό του σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Vavel», «είμαι πολυχρηστικός».

Κεντρικός αμυντικός, δεξιός οπιασθοφύλακας αλλά και αμυντικό χαφ, ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα… πολυεργαλείο, που αρέσκεται να παίζει με το μυαλό, κάτι σαν τον… Ζιλμπέρτο.

Η αναφορά στο νέο τεχνικό διευθυντή των «πράσινων» δεν έγινε τυχαία. Ο Ρέις, αποτελεί τη μοναδική επιλογή-καθαρά δική του-μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό (παλεύει και τον Ρινάλντι).

panathinaikos24.gr-Ρέις

Συνεπώς, το νόμισμα, έχει δύο όψεις. Αφενός άπαντες θέλουν να… πιάσει ο Πορτογάλος, διότι αυτό θα αποτελέσει όφελος για την ομάδα, αλλά και επικοινωνιακά, μια επιτυχία του Ζιλμπέρτο θα δώσει και στον ίδιο, αλλά και στην ομάδα, άλλη ώθηση ή το ανάποδο…

Αν στην περίπτωση του Ιβανόφ δεν μπορούσαμε να πούμε δύο κουβέντες, καθώς είναι ακόμα νωρίς, στον Νούνο Ρέις, ας μην πούμε ούτε μία.

Συνεπώς, για τους δύο προαναφερθέντες, το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς, είναι υπομονή, όλα θα φανούν στο χορτάρι. Μπορεί οι πρώτες εικόνες να μην είναι θετικές ή αρνητικές για κάποιον ποδοσφαιριστή, αλλά αφού τους δούμε πρώτα…

Κουτρουμπής: Αυξάνει συνεχώς τις μετοχές του

Ο Γιώργος Κουτρουμπής αποτελεί μάλλον και αυτός, ξεχωριστή περίπτωση. Σαν ένα roller coaster, που τη μία ανεβαίνει και την άλλη κατεβαίνει με φόρα, ο Γιώργος Κουτρουμπής πολλές φορές έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» φίλων της ομάδας για επιπόλαιες εμφανίσεις και άλλοτε στα… ουράνια, λόγω των επιβλητικών του εμφανίσεων.

panathinaikos24.gr-Κουτρουμπής

Μάλιστα, προσφάτως γράφτηκε πως ο Αντρέα Στραματσόνι τον προορίζει για 4ο αρχηγό, πίσω από τους Ζέκα, Μπεργκ και Κοτσόλη, δείγμα της πίστης που του δείχνουν στον Παναθηναϊκό.

Στέφανος Ευαγγέλου: Το νέο αίμα

Ο πιτσιρικάς σύμφωνα με όλους όσους τον παρακολούθησαν στην προετοιμασία αλλά και τα reports που τον ακολουθούν, αποτελεί ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο στοίχημα για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως δαπανήθηκε ένα αρκετά μεγάλο ποσό πέρσι, προκειμένου να ντυθεί στα πράσινα ο μικρός.

panathinaikos24.gr-Ευαγγέλου

Ευκαιρίες, ευκαιρίες ευκαιρίες… τίποτα άλλο, μόνο με παιχνίδια θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο ίδιος ο Ευαγγέλου να καταλάβουν, αν ο ένας κάνει για τον άλλον…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.