ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ένας πολεμιστής που δεν τα παρατάει (Vids, Pics)

Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει το μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού, Τόρνικε Σενγκέλια. Το ξεκίνημα του στην Ισπανία, το πέρασμα του από την Αμερική αλλά και ο ... τσακωμός που στιγμάτισε την καριέρα του.

Ένας πολεμιστής που δεν τα παρατάει (Vids, Pics)

Ο Παναθηναϊκός μετά την απόκτηση του Κέι Σι Ρίβερς ενδιαφέρεται να ενισχύσει κι άλλο το ρόστερ του, με τον 25χρονο φόργουορντ, Τόρνικε Σενγκέλια. Ο πρώην φόργουορντ της Λαμπροράλ αγωνίζεται στην θέση «3» και καλύπτει τις ανάγκες του Αργύρη Πεδουλάκη ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσες εξελίξεις. Αν τελικά ο Παναθηναϊκός αποκτήσει τον συγκεκριμένο μπασκετμπολίστα θα είναι ο τρίτος από την Λαμποράλ, μετά τους Μάικ Τζέιμς και Γιάννη Μπουρούση.

463074695

Το ξεκίνημα από την Βαλένθια

Ο Γεωργιανός μπασκετμπολίστας ξεκίνησε την καριέρα του στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Βαλένθια, μόλις σε ηλικία 17 ετών. Αυτό φυσικά βοήθησε στο να βγάλει δελτίο ως «γηγενής»  στο ισπανικό πρωτάθλημα, βάσει της ισχύουσας αθλητικής νομοθεσίας. Στην ισπανική ομάδα αγωνίστηκε μέχρι το 2010 από που και πήρε μεταγραφή για το βελγικό πρωτάθλημα. Εκεί έπαιξε σε δύο ομάδες, στην Σαρλερουά και στην Πέπινστερ, πριν κάνει το μεγάλο άλμα για το ΝΒΑ.

maxresdefault

Το αποτυχημένο πέρασμα από την Αμερική

Μόλις στα 20 του χρόνια λοιπόν πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για λογαριασμό των Μπρούκλιν Νετς. Ο Γεωργιανός πέρα από τους Μπρούκλιν Νετς αγωνίστηκε και  με τους Σικάγο Μπουλς αλλά σε καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Κάτι τέτοιο φυσικά γίνεται φανερό από τα… νούμερα του, καθώς σε 45 αγώνες, είχε μέσο όρο μόλις 1.3 πόντους. Το αποτυχημένο πέρασμα του από την Αμερική τον ώθησε να επιστρέψει στην Ισπανία, από όπου και ξεκίνησε την καριέρα του.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 920 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η επιστροφή στα «πάτρια» εδάφη και ο τσακωμός!

Πιο συγκεκριμένα, ο Σενγκέλια επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Λαμποράλ Κούτσα, με την οποία το 2014 υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνων. Σε 31 παιχνίδια με την Λαμποράλ μετράει 10.6 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασσίστ και 4 μπλοκ ανά παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη σεζόν δεν κατάφερε να βοηθήσει αρκετά την ομάδα του μιας και ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στην μέση.

Αυτό που δεν θα ξεχάσει κανείς ήταν η συμμετοχή του σ ένα αρνητικό περιστατικό. Ήταν στο παιχνίδι της Λαμποράλ Κούτσα με την Μπιλμπάο, όταν τα πράγματα ξέφυγαν με τον Ντέγιαν Τοντόροβιτς. Κι ακολούθως έδωσε αρκετές… ψιλές στους παίκτες της Μπιλμπάο, μεταξύ των οποίων κι ο Ντάιρις Μπέρτανς.

https://www.youtube.com/watch?v=ENCmKi_Px-U

Το κεφάλαιο Εθνική

Με την Εθνική ομάδα της Γεωργίας αγωνίστηκε στο Eurobasket του 2011 έχοντας μέσο όρο 8,8 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 1,1 ασσίστ ανά αγώνα Κατά τ’ άλλα δεν έχει άλλη συμμετοχή με την χώρα του σ’ άλλη μεγάλη διοργάνωση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.