ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παρουσιάστηκε και ο Ζιλμπέρτο

Ζιλμπέρτο: «Οικογένειά μου ο Παναθηναϊκός»

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, στην επίσημη παρουσίασή του, ως ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση της καριέρας του, με μοναδικό στόχο την ανταπόκρισή του στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του κόσμου της ομάδας.

Ζιλμπέρτο: «Οικογένειά μου ο Παναθηναϊκός»

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, αφού χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό, οικογένειά του, μίλησε για τη σεζόν που έρχεται, τους στόχους που έχει και τη δίψα του, για να τους πετύχει, αλλά και για τις ακαδημίες του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που επέστρεψα στον σύλλογο γιατί είναι κομμάτι της οικογένειας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόκληση και για την πρόσκληση. Το τελευταίο διάστημα με ελάχιστο ύπνο προσπαθώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του κόσμου του Παναθηναϊκού. Μερικοί παίκτες μόλις ήρθανε όμως ξέρουνε να κάνουν το καθήκον τους. Για μένα η σεζόν ξεκινάει από τον πρώτο αγώνα».

Για τα έργα που γίνονται στο «Γ.Καλαφάτης»:

«Αφού έφυγα από τον Παναθηναϊκό τα πράγματα έχουν αλλάξει, όλοι το γνωρίζουν. Αυτό που προσπαθώ είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό όχι μόνο σε πράγματα αλλά και στους ανθρώπους. Δουλεύω στην ακαδημία θέλοντας να τους δώσω την υποστήριξη που μπορώ. Μίλησα και με τον πρόεδρο και με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και θέλουμε να φέρουμε την αρμονία. Μέρα με τη μέρα προσπαθούμε να φτιάξουμε κάποια πράγματα που χρειάζεται αλλά και να δώσουμε. Θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.365 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το γεγονός της επιστροφής του στην ομάδα:

«Σας είχα πει ότι θα γυρίσω και πιστεύω ότι τα λόγια έχουν μεγάλη αξία. Για αυτό και γύρισα. Ό,τι βλέπετε είναι αυτό πάνω στο οποίο πιστεύουμε. Αν χρειάζεται κάτι περισσότερο το συζητάω με τον κ. Στραματσόνι και τον πρόεδρο. Υπάρχει δίψα μεγάλη για να κάνουμε κάτι καλό και να πάμε ψηλά την ομάδα».

Για την ανάπτυξη των ακαδημιών:

«Φυσικά αυτός είναι σημαντικός στόχος για εμάς. Σκοπός μας είναι να δουλεύουμε κάθε μέρα και να αντιμετωπίζουμε τις προσδοκίες που υπάρχουν. Θα δουλεύουμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε και έχουμε το κίνητρο για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Για μένα όλα είναι θέμα δουλειάς και αν δουλέψουμε θα καταφέρουμε και πάλι να βγάλουμε μεγάλους παίκτες που είναι πολύ βασικό για την ομάδα. Για μένα το θέμα είναι να δουλέψω με τον κ. Στραματσόνι και τον κ. Σαμαρά».

Για το γεγονός πως στην ομάδα δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι έλληνες παίκτες και αν τον απασχολεί αυτή η κατάσταση:

«Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Άσχετα από Έλληνες παίκτες και μη. Σημασία έχει να έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα. Κοιτάμε και τους Έλληνες αλλά πρώτα από όλα παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν».

Για τη νοοτροπία του και αν μπορεί να τη μεταδώσει στην ομάδα, ώστε να μην απασχολούνται με αυτά που γίνονται εκτός αγωνιστικών χώρων:

«Αυτή είναι μια πρόκληση από την πρώτη μέρα που βρέθηκα εδώ. Ρώτησα ποιος είναι ο στόχος μας και τι θέλουμε να κάνουμε. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω το καλύτερο και εγώ προσωπικά κοιτάω τους στόχους μας.

Όταν είσαι μέσα στην ομάδα δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός στο εξωτερικό. Όταν πιστέψεις στις δυνατότητες σου μπορείς να τις μεταφέρεις σε όλο τον κόσμο. Με όλο τον σεβασμό στους αντιπάλους σημασία έχει να δούμε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε με την υποστήριξη των φιλάθλων μας. Τους έχουμε ανάγκη και τους θέλουμε δίπλα μας».

Για το αν θεωρεί το τριφύλλι φαβορί για το πρωτάθλημα:

«Φυσικά πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα όμως είναι ακόμα πολύ νωρίς. Μπορούμε να τα καταφέρουμε σε όλους τους στόχους. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.