ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blog

Σκληρότερος, ανθεκτικότερος, αθλητικότερος

Ο Ρίβερς παίρνει τη θέση του φαντεζί Ουίλιαμς, που όμως είδαμε ότι στα δύσκολα ακόμα και 20 πόντους να έβαζε δεν βοηθούσε με τον τρόπο παιχνιδιού την ομάδα να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει σωστά. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Σκληρότερος, ανθεκτικότερος, αθλητικότερος

Ο Παναθηναϊκός εγκατέλειψε (;) την περίπτωση Γιάνκοβιτς επιλέγοντας τον K.C Ρίβερς ως παρτενέρ του Χαραλαμπόπουλου, ο καινούργιος είναι αθλητής με μικρότερο επίπεδο εξέλιξης από τον Βλάντο (29 ετών ο Αμερικανός), όμως πιο «ψημένος», καλύτερος αμυντικός, πιο έμπειρος από τον Έλληνα. Προ ημερών ο Μάνος Παπαδόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι ίσως η ΚΑΕ διατρηρήσει και τον Γιάνκοβιτς στο ρόστερ, άλλωστε η σεζόν που έρχεται είναι μεγάλη (χώρια που οι άλλοι έχουν Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Παπανικολάου) κι όλοι οι καλοί χωράνε, ειδικά αν δεν γκρινιάζουν όταν μένουν πάγκο.

Ο νέος παίκτης του Κυπελλούχου έδειξε στοιχεία σταρ όσο ήταν στην Ιταλία (φεύγοντας από τη Ροάν για την Βίρτους επέδειξε αξιοζήλευτη σταθερότητα όντας ο πρώτος σκόρερ της Μπολόνια -17.2π (3ος στο calcio), 5 8%!! στα 3π.-43.2% 2π-81.1% 1π, συν 4.4ριμπ, 1.6ασ, 1.9κλεψ), αλλά στη Μαδρίτη δεν είχε πρόβλημα ν’ αναλάβει το «χαμαλίκι».

Ο Ρίβερς παίρνει τη θέση του φαντεζί Ουίλιαμς, καταπληκτικού αθλητή που όμως είδαμε ότι στα δύσκολα ακόμα και 20 πόντους να έβαζε δεν βοηθούσε με τον τρόπο παιχνιδιού την ομάδα να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει σωστά. Ο Πεδουλάκης είδε τα βίντεο των αγώνων με τους Βάσκους και τον πάρκαρε στον πάγκο στους τελικούς ενώ ο τραυματισμός του Βλάντο στέρησε παίκτες από το rotation που σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να έφερναν ακόμα ένα πρωτάθλημα στο Μαρούσι.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.316 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα όργια του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου για δεύτερο σερί καλοκαίρι με την εθνική Νέων δικαιολογούν πλήρως την απόφαση ν΄ «αγκαλιάσει» η ομάδα το νεαρό, αυξάνοντάς του τον χρόνο συμμετοχής. Ο Ρίβερς που θα τον ντουμπλάρει έχει καλύτερο βιογραφικό από τον Μαρκοϊσβίλι, τον Αντετοκούνμπο και τον Μπράμο, παιδιά που ακούστηκαν ως υποψήφιοι παρτενέρ του Βασιλάκη. Με την αμυντική προσήλωση του πρώην παίκτη της Ρεάλ, την έφεσή του να μαρκάρει ακόμα και κοντά γκαρντ, ο ΠΑΟ θα είναι πιο σφιχτός, ενώ 5αδα με Καλάθη-Τζέιμς-Ρίβερς-Γκιστ-Σίνγκλετον μπορεί να παράξει σπουδαίο αμυντικό αποτέλεσμα.

Αν του χρόνου το τριφύλλι με τόσο σβέλτους αθλητές κυνηγήσει το ανοιχτό γήπεδο ο Αμερικανός έχει τα εξισορροπιστικά στοιχεία που δένουν το σύνολο. Φανερά ο K.C είναι επιλογή χημείας, ο Πεδουλάκης περιμένει από αυτόν να πάρει περισσότερα από τα νούμερα του, ευελπιστώντας στο τέλος της σεζόν η εικόνα που θα έχει αφήσει να είναι δυσανάλογη με τους μη φανταχτερούς αριθμούς του. Στη Ρεάλ των «μπόμπερ» (Γιουλ, Σέρχιο, Ρούντι) ο κόουτς Λάσο με τον λεγάμενο είχε βρει τον ιδανικό «σύρτη» που ένωνε τις γραμμές. Με τον Ρίβερς να σκοράρει με 40% από το τρίποντο, η «βασίλισσα» διέθετε γραμμή περιφερειακών που έσπερνε τρόμο αφού είχε γκαρντ που έκοβαν στη ρακέτα κι όταν αποφάσιζαν να πασάρουν προς τα έξω ο Αμερικανός ήταν μονίμως «οπλισμένος».

Η πλούσια ευρωπαϊκή του εμπειρία συνεπάγεται ότι ο κόουτς έχει καλή τύχη να τον εντάξει στο επιθετικό πλαίσιο του ΠΑΟ γρήγορα, κάνοντας focus στα καλά του στοιχεία, καμιά σχέση μ’ αυτά που τράβηξε πέρσι ο «Σάλε» με τους αθλητές που προέκυψαν από το NBDL. Με αυτόν στο ρόστερ οι πράσινοι αφήνουν χώρο στον Χαραλαμπόπουλο ν’ αναπτυχθεί ενώ έχουν στο νου τους και τις περιπτώσεις Βλάντο, «Κούνμπο», είναι τέτοια η φτιαξιά του Αμερικανού που δεν επηρεάζει αρνητικά τη διανομή ρόλων. Η ένταξή του σχετίζεται με την αμυντική φιλοσοφία της ομάδας. Ο νέος ΠΑΟ έχει προδιαγραφές να είναι σκληρότερος, πιο ανθεκτικός και αθλητικός, λιγότερο βελούδινος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.