ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Ψυχίατρος

Σκάνδαλο μεγατόνων!

Τα γυναικείο μπάσκετ οδεύει προς την καταστροφή… μετά και την πρόταση του νυν Ολυμπιακού-πρώην Σούρμενα/Ελληνικό, για τις τρεις ξένες στην Α1, που πέρασε και θα ισχύει με την έναρξη του πρωταθλήματος. Γράφει ο Ψυχίατρος.

Σκάνδαλο μεγατόνων!

Με λένε… Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω, μια ελληνική παροιμία που παραπέμπει στην πονηριά, παραγόντων και δημοσιογράφων… που έφεραν τον όλεθρο και την καταστροφή,  όταν πέρασε με ψήφους 12-2 παρακαλώ… η πρόταση του Παναθηναϊκού για τους 6 ξένους στην Α1 του μπάσκετ.

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα, στο λιγότερο δημοφιλές, γυναικείο μπάσκετ, όπου και υπερίσχυσε η «ερυθρόλευκη» πρόταση, η οποία κάνει λόγο για δικαίωμα τριών ξένων αθλητριών σε κάθε ομάδα, με τη διαφορά, πως ο κάθε σύλλογος, θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί μόνο τις δύο σε κάθε ματς, αλλά θα μπορεί παραμονές του εκάστοτε αγώνα να επιλέγει ποιες από αυτές θα θέλει να χρησιμοποιεί, με τον Παναθηναϊκό από την άλλη να υπεραμύνεται της άποψης πως αφού κάθε ομάδα μπορεί να έχει τρεις ξένες, ας τις έχει όλες διαθέσιμες σε κάθε παιχνίδι.

Στην κουβέντα, για το ποια πρόταση είναι καλύτερη δεν θα μπω. Ας επιλέξουν (μάλλον επέλεξαν) οι ιθύνοντες αυτή που θεωρούν καλύτερη για το άθλημα και τη διοργάνωση της Α1. Εμείς δε θα σταθούμε εκεί.

Θα σταθούμε στο… σκάνδαλο μεγατόνων όπου μια πρόταση του Ολυμπιακού πέρασε και θα ισχύει άμεσα (και όχι στο δεύτερο γύρο όπως στο ανδρικό), καταθέτοντας μερικές (ρητορικές) ερωτήσεις.

Σε αυτή την περίπτωση δεν φράζεται ο δρόμος των ελληνίδων αθλητριών; Δεν αλλοιώνεται το πρωτάθλημα, αφού ο συγκεκριμένος κανονισμός ισχύει άμεσα και μεσούσης της μεταγραφικής περιόδου; Στους άντρες ο Παναθηναϊκός «κατασκεύασε» την πρόταση του που πέρασε εν τέλει, γιατί βόλευε το σχεδιασμό του, ενώ εδώ δε γίνεται κάτι ανάλογο, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει μαζέψει ήδη πέντε ξένες ενώ παράλληλα έχει δώσει και δυο δανεικές στον Αθηναϊκό; Μα αλλάζουν τους κανόνες επειδή τους βολεύει μήπως;

Απαντήσεις δεν περιμένουμε. Άλλωστε η μικρότερη προβολή της εν λόγω κατηγορίας δεν προϊδεάζει για αρθρογραφίες κόλαφους, παρεμβάσεων από δημοσιογράφους και πρώην αθλητές… για το πόσο κακό κάνει αυτό στις ελληνίδες μπασκετμπολίστριες. Αφού δεν κάνει…

Επιστρέφουμε στην αρχή. Με λένε Ρίζο… και όπως θέλω τα γυρίζω. Απλά Ολυμπιακός. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Δεν πειράζει, εμείς θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα εντός παρκέ με οποιονδήποτε κανονισμό, σε άντρες και γυναίκες. Για όλα τα υπόλοιπα, καλή καρδιά…

ΥΓ.: Περιμένουμε αρθρογραφίες που βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Ξέρετε εσείς…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ