ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blog

Να θυμόμαστε τι μήνα έχουμε

Όλα τα 90λεπτα τέτοια εποχή πάνε συνήθως σε κλειστά σκορ κι οι εκπλήξεις είναι φυσιολογικές. Σούπερ το 1-0! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Να θυμόμαστε τι μήνα έχουμε

Παρότι στην αρχή του ματς ξένισε σε πολλούς το σχήμα με τρεις στόπερ (απέναντι στην Τσβόλε είχε επιλεχθεί «ζώνη» στην άμυνα) εντούτοις ουδείς μπορεί να ψέξει τον προπονητή που θέλησε πρωτίστως να διασφαλίσει το μηδέν.

Ο άνθρωπος ξέρει τι διακυβεύεται για τον ΟΜΙΛΟ μετά από τόσα χρόνια στη σφαλιάρα (εντός κι εκτός συνόρων), άλλωστε το σύνολο που μοντάρει απέχει ακόμα αρκετά στο να βρει χημεία/ αυτοματισμούς. Μέχρι τότε στα «σίγουρα» κι ότι γίνει, στο κάτω-κάτω είδαμε την ΑΪΚ να χάνει τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της στο β΄ ημίχρονο όταν άλλαξε το σύστημα κι ο θετικός Κουτρουμπής (αμεσότατος στις επεμβάσεις του) άφησε μόνους Μολέδο, Ιβάνοφ.

Βρισκόμαστε στα τέλη του Ιούλη κι όλα τα παιχνίδια είναι πονηρά, καμιά ομάδα δεν γίνεται να «πετάει», ποσώς μάλλον το τριφύλλι που έχει αγοράσει μέσα σ’ έξι μήνες 15 ποδοσφαιριστές εν δυνάμει βασικούς. Όλα τα 90λεπτα τέτοια εποχή πάνε συνήθως σε κλειστά σκορ κι οι εκπλήξεις είναι φυσιολογικές (δείτε τα αποτελέσματα της Λιλ με την Καμπάλα, της Σεντ Ετιέν με την ΑΕΚ, της Γουέστ Χαμ με κάτι αχαρτογράφητους Σλοβένους ως κι η Αλκάαρ είδε κι έπαθε να λυγίσει τους Γιαννιώτες). Μια χαρά ήταν το αποτέλεσμα το ίδιο κι η εικόνα των γηπεδούχων λαμβάνοντας υπόψη τι μήνα έχουμε και πόσα περισσότερα παιχνίδια έχουν στα πόδια τους οι Σκανδιναβοί.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 830 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στα αγωνιστικά χαιρόμασταν να βλέπουμε τον Κριστιάν Λεντέσμα κάθε φορά που είχε κατοχή. Ο Αργεντινός είναι πραγματικός μαέστρος κι όταν βρεθεί με τους συμπατριώτες του στο βασικό σχήμα θα δούμε πλούσιο θέαμα. Είναι μακριά απ’ το «εξάρι» τύπου Βιτόλο/Σιμάο, δεν ξέρουμε πόσο θα τον επηρεάσει η ηλικία όταν η ομάδα θελήσει να πρεσάρει ψηλά άρα να είναι υποχρεωμένος να προβεί σε καλύψεις/παγίδες, θα χρειαστεί σωστή διαχείριση μέσα στη σεζόν κι εδώ κρίνεται λανθασμένη η απόφαση της ΠΑΕ ν’ αφήσει να φύγει ο Τάσος Λαγός. Για ν’ ανεβάζει τις γραμμές και να συνδέει άμυνα -επίθεση ο «Ινδιάνος» είναι ιδανικός, κάθε φορά που χτυπά τη μπάλα θαρρείς ότι η τελευταία θα γκελάρει πάνω του να τον φιλήσει. Ο Αργεντινός δίνει το τόπι με τη μία κι εκεί που μέχρι πρότινος η ομάδα είχε αργή ανάπτυξη (με …Πέτριτς σε ρόλο «δεκαριού») Γουακάσο, Ιμπάρμπο, Κλωναρίδη, Μπουμάλ, Βλαχοδήμος προσφέρουν πλάτος ανάπτυξης, απρόβλεπτες κινήσεις, σβέλτες αντιδράσεις και σπριντ που κουμπώνουν τέλεια με το υψηλό ποδοσφαιρικό iq Λέτο, Μπεργκ, Λεντέσμα.

Ιδανικοί για παρτενέρ του τέως αρχηγού της Λάτσιο στο άπλωμα παιχνιδιού είναι οι «Βίγια», Λουντ. Ο Φινλανδός έδειξε στα φιλικά πως γυμνάστηκε καλά φέτος, διαθέτει κάθετη κίνηση που του επιτρέπει να πατά την αντίπαλη περιοχή και θα προσφέρει στο physical game αφού θα δίνει πίεση στην αντίπαλη άμυνα ώστε να μην τρέχει για δύο ο Ζέκα. Ο Λούκας είναι επιτελικό χαφ που δεν αδιαφορεί για την άμυνα, χθες η είσοδός του τόνισε μεσοεπιθετικά τον Παναθηναϊκό παρότι σε 2-3 περιπτώσεις που είχε κατοχή θα μπορούσε ν’ αντιδράσει καλύτερα και σήμερα να μελετάγαμε ήδη τη λίστα με τους επιθυμητούς αντιπάλους στα πλέι-οφ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...