ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Η πρόκριση πάνω απ’ όλα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το προβάδισμα του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΪΚ, όχι μόνο λόγω του 1-0, αλλά κυρίως λόγω της διαφοράς ποιότητας και σημειώνει τι πρέπει να περιμένουμε αυτή την εποχή

Η πρόκριση πάνω απ’ όλα

Είναι εξαιρετικό σκορ το 1-0 για να πας να παίξεις επαναληπτικό απέναντι σε μια ομάδα που η ποιότητά της είναι σε χαμηλά επίπεδα. Σαφώς και θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να την είχε «σκοτώσει» μια και καλή την ΑΪΚ από το βράδυ της Πέμπτης. Αν στις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου άνοιγε το σκορ και τους ανάγκαζε να βγουν από το «καβούκι» τους νωρίς, θα έβρισκε και δεύτερο και τρίτο γκολ και θα πήγαινε ακόμα πιο άνετος στη Στοκχόλμη. Ακόμα και το μοναδικό γκολ του Μολέδο, όμως, σε συνδυασμό με την εικόνα που έδειξαν οι Σουηδοί, φέρνει μια σχετική άνεση στους «πράσινους».

Η ΑΪΚ είναι πλέον εκείνη που θα πρέπει να βγει μπροστά, να ψάξει γκολ, να βρει τους τρόπους για να σκοράρει και ταυτόχρονα να μην δεχτεί γκολ. Αυτή η ομάδα που είδαμε στο «Απόστολος Νικολαϊδης» δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά μαζί, απέναντι στον Παναθηναϊκό που η ποιότητά του έρχεται ως… αντίβαρο στη μεγαλύτερη ετοιμότητα των Σουηδών. Ναι, το πλαστικό τερέν είναι λόγος προβληματισμού, αλλά όχι τόσο ικανός ώστε να μπει ο Παναθηναϊκός με τρεμάμενα πόδια. Είναι καλύτερος σαν ομάδα, με περισσότερες λύσεις, με υπέρ του το σκορ απ’ το πρώτο παιχνίδι. Οφείλει να «καθαρίσει» τη δουλειά, να ξορκίσει το περσινό «φάντασμα», να βάλει πλώρη για τα επόμενα και να «δει» ομίλους.

Προέκυψε μπόλικη κουβέντα για τις επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι, για τους τρεις στόπερ, για τις πολλές αλλαγές συστημάτων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν προφανές πως ο Ιταλός είχε πρωταρχικό στόχο να φυλάξει το μηδέν στην άμυνα. Δεν ήθελε να αιφνιδιαστεί, δεν τους εξασφάλιζε κανείς πως η ομάδα της Στοκχόλμης θα παίξει με δέκα παίκτες πίσω από τη σέντρα. Όταν το διαπίστωσε έκανε όλα όσα χρειάζονταν για να ψάξει η ομάδα του με επιθετικότητα το γκολ και εν τέλει δικαιώθηκε. Είναι πολύ πολύ νωρίς ακόμα για να περιμένουμε πλούσιο θέαμα, πολλά γκολ και άνετες νίκες.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.318 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει προοπτική για να μας προσφέρει όλα τα παραπάνω στη διάρκεια της σεζόν, οι μεταγραφές του δείχνουν πως θα έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Με κάθε τρόπο και κάθε… κόστος. Αρκεί και το… μισό – μηδέν, όπως έγινε κόντρα στην ΑΪΚ. Αν τον Σεπτέμβρη η ομάδα συνεχίζει στην Ευρώπη θα έχει κερδίσει και χρόνο και χρήμα. Απαραίτητα και τα δύο μετά την περσινή σεζόν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.