ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Αρκετά με τις αυτοχειρίες!

Αν το τριφύλλι πιέσει οι Σκανδιναβοί δύσκολα θ’ αντέξουν, καλά-καλά όποτε έπαιρνε μπάλα μόνο ο Ιμπάρμπο τους δημιουργούσε πανικό. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Αρκετά με τις αυτοχειρίες!

Τα στραπάτσα των τελευταίων ετών στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ από ασήμαντες ομάδες έχουν κάνει τον Παναθηναϊκό ως οργανισμό να μην… ξανοίγεται όσον αφορά τα προγνωστικά, ακόμα κι αν προέρχεται από νίκες. Μετά το 1-0 της Πέμπτης υπερτονίστηκε η αξία Μολέντο, Λεντέσμα, Στιλ, όμως εξίσου μεγάλο μέρος των αφιερωμάτων αναλώθηκαν στη κακή παράδοση του τριφυλλιού μετά από νίκες μ’ αυτό το σκορ (αποκλείστηκε από Μπάρτσα, Ρόζενμποργκ, Σεβίλλη) και στη κυριαρχία των αντιπάλων στις (λίγες) στημένες φάσεις που βρήκαν. Υπάρχουν πολλοί που αποκαλούν το 1-0 «αποτέλεσμα πονηρό», επηρεασμένοι προφανώς απ’ όσα βίωσαν στο παρελθόν (Οντένσε, Μάριμπορ, Εστορίλ, Καμπάλα).

Καλό είναι άπαντες να μην πετούν στα σύννεφα όμως οποιαδήποτε νίκη με «καθαρό» σκορ στα ευρωκύπελλα είναι θετική! Στη ρεβάνς έχεις την αποστολή να παίξεις για… τρία αποτελέσματα ώστε να προκριθείς.  Ο ΠΑΟ ακόμα δεν ξέρουμε τι ομάδα θα φτιάξει (θα εξαρτηθεί απ’ το βαθμό προσαρμογής του προπονητή, στο αν μπορέσει να τονίσει τις αρετές των παικτών του, καλύπτοντας τις όποιες αδυναμίες), όμως ποδοσφαιριστές κλασάτους  διαθέτει, το ρόστερ είναι το καλύτερο που είχε το κλαμπ από την εποχή της πολυμετοχικότητας.

Παρατηρήσαμε στη Λεωφόρο ότι τις λίγες φορές που οι επιθετικοί άσκησαν πίεση, οι αντίπαλοι τους έδιναν τη μπάλα, επιβάλλεται στη Σουηδία ο Παναθηναϊκός να παίξει για να κερδίσει κι όχι να κρατήσει το μηδέν. Στην Αθήνα ο γηπεδούχος έκανε ένα πρώτο ημίχρονο που θα ζήλευε κι ο… Φερνάντο Σάντος. Οι παίκτες του Στραματσόνι με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τον Ζέκα να τρέχει (ως συνήθως) για δύο, μάρκαραν χώρους μη επιτρέποντας ακόμα και στους λίγους ικανούς με την μπάλα στα πόδια αντιπάλους να πάρουν πρωτοβουλίες.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.318 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο μέρος όταν άφησαν στην ΑΪΚ τις αντεπιθέσεις κι έπαιξαν περισσότερο με το τόπι (μέσα οι Αργεντινοί, έξω ο Κουτρουμπής) ήταν πιο απειλητικοί κι ας μην πήραν σχεδόν τίποτα από τον Μπεργκ. Ο Μάρκους αναμένεται την Πέμπτη να βοηθήσει πολύ αρκεί η ομάδα να του πάει την μπάλα μπροστά και να τον υποστηρίξει. Στο «Α.Νικολαϊδης» δύο φορές που βρέθηκε σε θέση βολής τα κάρφωσε τα γκολάκια, όμως προηγουμένως οι συμπαίκτες του είχαν βρεθεί σε θέσεις οφσάιντ για… εκατοστά!

Ποιο ήταν το ηθικό δίδαγμα του 90λεπτου;  Αν το τριφύλλι πιέσει οι Σκανδιναβοί δύσκολα θ’ αντέξουν, καλά-καλά όποτε έπαιρνε τη μπάλα ο Ιμπάρμπο τους δημιουργούσε πανικό. Αν ο Στραματσόνι δεν τους πρεσάρει θα παίζει με την πιθανότητα ενός πιθανού τους γκολ που θα ξυπνήσει φαντάσματα στους πράσινους και θεωρητικά θα κρατήσει τους οικοδεσπότες στο ματς μέχρι το τέλος. Μπορεί τεχνικά να είναι υποδεέστεροι, αλλά έχουν ένα σωρό παιχνίδια στα πόδια τους! Διαθέτουν αθλητές με μεγάλα κορμιά ικανούς να κάνουν κάνουν επιθετικά δυο-τρεις καλές ενέργειες ακόμα και κόντρα σε κλειστή άμυνα. Όπως και να ‘χει μετά το υπέρ του αποτέλεσμα το προσεχές παιχνίδι είναι για τον Παναθηναϊκό απ’ αυτά που αποκαλούμε «μυαλού». Τι κι αν είναι αρχή της σεζόν, τι κι αν ο κόουτς ακόμα «ψάχνεται», αν η ομάδα παίξει δε γίνεται να μην προκριθεί. Βλέποντας πόσο καλύτερος από την ΑΪΚ είναι, πιθανή νέα αυτοχειρία δεν θα την αντέξει ο σύλλογος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.