ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΝΑΛΥΣΗ

Ρινάλντι: Επιθετικός από… κούνια (vids + pics)

Με μια μπάλα στα πόδια από τα 9 του χρόνια και πρότυπο τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, ο Λαουτάρο Ρινάλντι είναι ο... καθαρόαιμος Αργεντινός επιθετικός, ικανός για μεγάλη καριέρα. Το panathinaikos24.gr αναλύει το προφίλ του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ρινάλντι: Επιθετικός από... κούνια (vids + pics)

Ο 22χρονος δεξιοπόδαρος φορ, γεννημένος στις 30 Δεκεβρίου του 1993, φεύγει για πρώτη φορά εκτός Αργεντινής και έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του «τριφυλλιού», σε μία μεταγραφή που μόνο κέρδος μπορεί να φέρει.

Το βιογραφικό του δεν εντυπωσιάζει, αλλά η ηλικία του, σε συνδυασμό με την έντονη επιθυμία του Παναθηναϊκού να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης, ενώ στα θετικά μπαίνει και το ιταλικό διαβατήριο που έχει στην κατοχή του.

lrdett_5367_det

Από την ηλικία των 9 ετών είχε δείξει πως τον ενδιέφερε η θέση του επιθετικού, αφού είχε και για πρότυπο τον κορυφαίο σύγχρονο επιθετικό της χώρας, τον Γκαρμπριέλ Μπατιστούτα, κάτι που του έδωσε κίνητρο να δουλεύει ασταμάτητα, ώστε να φτάσει στο ίδιο σημείο με εκείνον.

Άλλωστε, η οικογένεια του, η μεγάλη του δύναμη, τον στήριζε σε κάθε του απόφαση και ήταν πάντα δίπλα του για να τον εμψυχώνει όπως τότε, που αναγκάστηκε στο δεύτερο έτος να σταματήσει από τη σχολή του, αφού οι μετακινήσεις δεν τον άφησαν να συγκεντρωθεί όσο ήθελε στη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο.

Μεγάλο στήριγμα για τον ίδιο, ο πατέρας του, που πλέον εκτελεί και χρέη ατζέντη.

juan.roman.riquelme.lautaro.rinaldi.argentinos.juniors.2014..356x237

To όνειρο του να κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες μπορεί να μην το πέτυχε, αλλά όπως λέει και ο ίδιος, το γεγονός πως υπήρξε συμπαίκτης με τον Ρικέλμε (τη σεζόν 2014-2015), είναι από μόνο του ονειρικό, καθώς ο πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα και της Μπόκα Τζούνιορς, ήταν εκεί για να του δώσει σημαντικά «μαθήματα».

Η πορεία του

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2013 από την U20 της Αρχεντίνος Τζούνιορς και λίγους μήνες μετά, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, κάνοντας και το ντεμπούτο του στις 23 Μαρτίου, σε αγώνα Κυπέλλου.

Στις αρχές της επόμενης σεζόν, ο ύψους 1.80μ. Ρινάλντι, αφού είχε μπει για τα καλά στο κλίμα της ομάδας, είδε το χρόνο συμμετοχής του να ανεβαίνει και τότε έδειξε τα πρώτα σημάδια από το τι μπορεί να κάνει, αφού σε 9 συμμετοχές, κατάφερε να πετύχει 4 γκολ.

0017102481

To 2015 ήταν η χρονιά της καθιέρωσης για τον Αργεντινό επιθετικό, που κατάφερε να πραγματοποιήσει 31 συμμετοχές, σκοράροντας 9 γκολ, όντας ένας από τους πρώτους στο σχετικό πίνακα.

Μέχρι να αναχωρήσει από την πατρίδα του για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ο νεαρός φορ φόρεσε μέσα στο 2016 οκτώ φορές τη φανέλα της Αρχεντίνος (πέντε ως βασικός και τρεις ως αλλαγή), προλαβαίνοντας να σημείωσε 2 τέρματα.

Ο απολογισμός

Συνολικά, στις τέσσερις σεζόν που αγωνίστηκε για την Αρχεντίνος, κατάφερε να σημειώσει 13 γκολ σε 47 αγώνες και τώρα έρχεται στο «τριφύλλι», για να βελτιωθεί και να δείξει ακόμα περισσότερα υπό τις οδηγίες του Αντρέα Στραματσόνι…

To όνομα του συνδέθηκε σε σενάρια που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον ιταλικών ομάδων, όπως η Ουντινέζε, η Αταλάντα και η Κιέβο, αλλά ποτέ δεν υπήρξε πρόταση για την απόκτηση του, ενώ έφτασε κοντά και στην Μπόκα, με τον ίδιο να δηλώνει μάλιστα πως είναι μεγάλη του επιθυμία η μεταγραφή εκεί.

1

Η νέα σελίδα στην καριέρα του…

Ο Ρινάλτι ήταν προσωπική επιλογή του Ζιλμπέρτο Σίλβα για την επίθεση του «τριφυλλιού», ενώ ο «Στράμα» είχε δώσει το σχετικό «ΟΚ», βλέποντας πως ο Αργεντινός έχει τα στοιχεία που ζητάει ο ίδιος.

Ταχύτατος, με καλά τελειώματα και καλός στο ψηλό παιχνίδι, ο Ρινάλντι είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός, που μπορεί να αγωνιστεί μέσα και έξω από το «κουτί», διαθέτοντας και καλό σουτ ώστε να απειλεί από μακρινή απόσταση.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο χορτάρι…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...