ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΪΚ Στοκχόλμης-Παναθηναϊκός 0-2

Οπως παλιά… PANATHINAIKOS

Ο Παναθηναϊκός ντύθηκε ξανά Ευρωπαίος και με επιβλητική εμφάνιση στη Στοκχόλμη, νίκησε 2-0 την ΑΪΚ, χάρη στα γκολ των Ιμπάρμπο (46’), Μπεργκ (73’), παίρνοντας την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Οπως παλιά... PANATHINAIKOS

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη-πρόκριση απέναντι στην ΑΪΚ, έδειξε καλό πρόσωπο, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με εξαίρεση ίσως κάποιες κακές στιγμές στα μετόπισθεν και ετοιμάζεται πλέον για τα πλέι οφ του Europa League.

Το ματς

Σε σχηματισμό 3-5-2, με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τον Γουακάσο αριστερό μπακ χαφ, κατέβασε ο Αντρέα Στραματσόνι τον Παναθηναϊκό για τη ρεβάνς με την ΑΪΚ.

ÉÌÐÁÑÌÐÏÁÉÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2016-2017) AIK - PANATHINAIKOS (EUROPA LEAGUE 2016-2017)

Το πρώτο δεκάλεπτο της ΑΪΚ

Με τη δύναμη και της έδρας, η ΑΪΚ ήταν εκείνη που πάτησε για πρώτη φορά περιοχή, ενώ στο 3ολεπτό, είχαμε και την πρώτη τελική με το σουτ των Σουηδών να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Στιλ.

Πριν κλείσουμε πέντε λεπτά αγώνα, οι Σουηδοί κέρδισαν και το πρώτο κόρνερ στην αναμέτρηση, απείλησαν και πάλι, αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω.

Με το πρέσινγκ ισορρόπησε

Ο Παναθηναϊκός με «όπλο» το ασφυκτικό πρέσινγκ πήρε μέτρα στο γήπεδο, ανέβησε και πίεσε για πρώτη φορά την άμυνα της ΑΪΚ.

Στο 11ο λεπτό ήρθε η πρώτη ευκαιρία του «τριφυλλιού» ώστε να φανεί απειλητικό με την εκτέλεση φάουλ του Λεντέσμα, που δεν βρήκε στόχο, ενώ λίγο αργότερα η σέντρα από δεξιά του Μέστο δεν βρήκε στόχο.

ÌÅÓÔÏÁÉÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2016-2017) AIK - PANATHINAIKOS (EUROPA LEAGUE 2016-2017)

Και παραλίγο αυτογκόλ…

Ένα χτύπημα φάουλ του Λεντέσμα στο 14′ από τα αριστερά, έφερε την πρώτη ευκαιρία για το «τριφύλλι», αλλά όχι από «πράσινο», αλλά από παίκτη της ΑΪΚ που παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ με καρφωτή κεφαλιά.

Η ΑΪΚ όσο πέρναγε η ώρα είχε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην ανάπτυξη της, μετά και τη συνεχή πίεση από τους «πράσινους», με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να το παιχνίδι στα «πόδια» του.

Στο 22′, μία εκπληκτική μπαλιά του Λεντέσμα 50 μέτρων, έδωσε την ευκαιρία στον Μπεργκ να κάνει το κοντρόλ οριακά εκτός περιοχής, ο Σουηδός έδωσε δίπλα στον Ιμπάρμπο, αλλάο Κολομβιανός δεν έκανε καλή επιλογή.

1506067

Έλειπε το γκολ, για λίγο δεν το πλήρωσε

Ο Παναθηναϊκός μετά το 20′, είχε πλέον τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, αλλά το γκολ του έλειπε και οι καθαρές φάσεις του έλειπαν για να ανοίξει το σκορ.

Στο 33′, με το ρυθμό του αγώνα να έχει πέσει αισθητά, η ΑΪΚ είχε την ευκαιρία να κάνει το γκολ, μετά την αδράνεια της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού, όταν ο Μαρκάνεν δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την μπάλα μπροστά από τον Στιλ, μετά τη σέντρα από αριστερά του Οφάρι.

Ο Στιλ ήταν και πάλι στη θέση του λίγα λεπτά αργότερα, μπλοκάροντας εύκολα το αδύναμο σουτ από τον Χάουκσον στο 40′.

Με το 0-0 στα αποδυτήρια

Όπως και στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έτσι και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι Σουηδοί ήταν λίγο καλύτεροι, χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν κάτι παραπάνω.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί καθαρές ευκαιρίες για γκολ.

ÉÌÐÁÑÌÐÏÁÉÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2016-2017) AIK - PANATHINAIKOS (EUROPA LEAGUE 2016-2017)

Μπεργκ, Ιμπάρμπο και γκολ

Με την έναρξη του δευτέρου ημμιχρόνου, το καλύτερο σενάριο έγινε πραγματικότητα για τους πράσινους, με τον Βίκτορ Ιμπάρμπο να ανοίγει το σκορ δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Ο Κολομβιανός, δέχτηκε την υπέροχη κάθετη πάσα του Μπεργκ και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Καρλγκεντ και δίνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στο «τριφύλλι».

Μαγεία Λουντ, τα χάλασε στο τέλος

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό, ο Λουντ έκανε μία μαγική ενέργεια, πέρασε τρεις Σουηδούς και μπήκε στην περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΪΚ του στέρησε ένα εκπληκτικό γκολ.

ËÅÍÔÅÓÌÁÁÉÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2016-2017) AIK - PANATHINAIKOS (EUROPA LEAGUE 2016-2017)

Νέα τεράστια ευκαιρία με τον Μπεργκ

Στο 59′, οι «πράσινοι» είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματα τους, αλλά μετά τον Λουντ, ήρθε η σειρά του Μπεργκ να αστοχήσει.

Ο Λεντέσμα βρήκε με ωραία μπαλιά τον Σουηδό, εκείνος έκανε το μπάσιμο από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, αλλά με το κακό του πόδι δεν κατάφερε να κάνει από νωρίς το 2-0 και να «σφραγίσει» την πρόκριση.

Διπλή αλλαγή για την ΑΪΚ και προσπάθεια αντίδρασης με δοκάρι

Ο τεχνικός των Σουηδών, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα, προχώρησε σε διπλή αλλαγή.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΪΚ ψάχνοντας πλέον το γκολ, ανέβηκαν στο γήπεδο προσπάθησαν να απειλήσουν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 64′ με τον Ισιζάκι, με την μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ να κοντράρει και να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

ÌÐÅÑÃÊÁÉÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2016-2017) AIK - PANATHINAIKOS (EUROPA LEAGUE 2016-2017)

Διπλή κίνηση και από «Στράμα»

Ο Αντρέα Στραματσόνι, βλέποντας την ΑΪΚ να ανεβαίνει, προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, με τον Νάνο να μπαίνει στη θέση του Λεντέσμα και να αλλάζει θέση με τον Γουακάσο.

Λεπτά αργότερα, ήρθε και η ώρα του Σεμπάστιαν Λέτο να μπει στο παιχνίδι, με τον σκόρερ του αγώνα, Βίκτορ Ιμπάρμπο να αποχωρεί για να πέρασει ο Αργεντινός.

Μπεργκ και 2-0

Η ΑΪΚ είχε ανέβει στο γήπεδο ψάχνοντας το γκολ, αλλά ένα λάθος των Σουηδών και μία ιδανική αντεπίθεση του Παναθηναϊκού έφερε το 2-0.

Ο Γουακάσο μπήκε από τα αριστερά και με έναν μόνο αμυντικό, «έσπασε» την μπάλα δίπλα στον Μπεργκ, με τον Σουηδό να πλασάρει ιδανικά για το 2-0, που «κλείδωσε» την πρόκριση για το «τριφύλλι», καθώς η ΑΪΚ ήθελε πλέον τέσσερα γκολ.

ÌÐÅÑÃÊ ËÅÔÏÁÉÊ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2016-2017) AIK - PANATHINAIKOS (EUROPA LEAGUE 2016-2017)

Χαλάρωσε ο Παναθηναϊκός, απείλησε η ΑΪΚ

Μέσα σε ένα πεντάλεπτο, από 70′ μέχρι το 75′, οι Σουηδοί και με τη «βοήθεια» της άμυνας του Παναθηναϊκού προσπάθησε να απαντήσει, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο Στραματσόνι στο 83′, έκανε την τελευταία κίνηση του από τον πάγκο, με τον Λούκας Βιγιαφάνιες να μπαίνει στη θέση του Λουντ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας, ο Άβντιτς απέφυγε τον Ιβανόφ, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Στιλ απομάκρυνε με πολύ ωραία επέμβαση, κρατώντας το μηδέν στην «πράσινη» άμυνα.

Η τελευταία ευκαιρία με τον Λέτο

Στα τελευταία λεπτά, από πλευράς Παναθηναϊκού ο Σεμπάστιαν Λέτο έχασε την ευκαιρία να σκοράρει με μακρινό σουτ, με το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι, που δίνει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League.

Και τώρα πλέι οφ

Ο Παναθηναϊκός, με δύο νίκες απέναντι στους Σουηδούς πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League και το μεσημέρι της Παρασκευής, θα μάθει τον αντίπαλο του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο, Γουακάσο, Ζέκα, Λεντέσμα (67’ Νάνο), Λουντ (84’ Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο (70’ Λέτο) και Μπεργκ

AΪΚ Στοκχόλμης (Ρίκαρντ Νόρλινγκ): Κάλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ (60’ Γιασίν), Αφάνε (60’ Άβντιτς), Μάρκανεν, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι (77’ Σαλετρός) και Χούιβελντ

Διαιτητής:  Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)

Βοηθοί: Χικάμ Ζακράνι (Γαλλία), Αλεξάντερ Βιαλά (Γαλλία)

Τέταρτος: Ολιβιέ Τουάλ (Γαλλία)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ