ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To Panathinaikos24.gr αναλύει την προσεχή αντίπαλο του «τριφυλλιού».

Ομάδα που δεν τρομάζει, αλλά χρειάζεται προσοχή (vid)

Την Μπρόντμπι από τη Δανία, θα πρέπει να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός ώστε να μπει στους ομίλους του Europa League. Αν είναι σοβαροί οι «πράσινοι», δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, που ωστόσο δεν τρομάζει σε καμία περίπτωση το «τριφύλλι».

Ομάδα που δεν τρομάζει, αλλά χρειάζεται προσοχή (vid)

Η ομάδα από τη Δανία, η οποία πέρυσι είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην ίδια φάση και είχε γνωρίσει τον αποκλεισμό, θα είναι η αντίπαλος του «τριφυλλιού» στα πλέι οφ του Europa League.

Πως έφτασε μέχρι εδώ

Η Μπρόντμπι, σύλλογος με μεγάλη ιστορία στην Δανία και έτος ίδρυσης το 1964, τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν και άρχισε τις φετινές της υποχρεώσεις στην Ευρώπη από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Εκεί, απέκλεισε με δύο νίκες τη Βάλουρ (1-4, 0-6) και τη Χιμπέρνιαν στα πέναλτι (1-0, 1-0, 5-3), ενώ χθες έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πέρασε το εμπόδιο της Χέρτα, με νίκη εντός με σκορ 3-1, μετά την ήττα με 1-0 στη Γερμανία.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 11.332 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ιστορία της

Η Μπρόντμπι είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στη Δανία, με δέκα πρωταθλήματα στην κατοχή της, τελευταίο το 2004-2005, έχοντας παράλληλα κατακτήσει το Κύπελλο 6 φορές, το Λιγκ Καπ 2 και 4 το Σούπερ Καπ.

Στο Champions League έχει συμμετάσχει 6 συνολικά φορές, ενώ στο Europa League ή UEFA όπως λεγόταν παλαιότερα, έχει πάρει μέρος σε 12 διοργανώσεις.

Μάλιστα, τη σεζόν 1986-1987 είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ σε επίπεδο Europa League έχει βρεθεί στα ημιτελικά το 1991 και στα προημιτελικά το 1997.

Pressemøde med Brøndby IFs nye træner Alexander Zorniger på Brøndby Stadion mandag d. 13. juni 2016. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2016)

Τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν

Προπονητής των Δανών είναι ο Alexander Zorniger, που πριν βρεθεί στον πάγκο της ομάδας είχε κάνει το πέρασμα του από την Μπουντεσλίγκα αναλαμβάνοντας το «τιμόνι» της Στουτγκάρδης, από την οποία είχε περάσει και ως βοηθός μερικά χρόνια πριν.

Οι δύο παίκτες που ξεχωρίζουν και αποτελούν τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας, είναι ο αρχηγός και ηγέτης της μεσαίας γραμμής, Τόμας Κάλενεμπεγκ, αλλά και ο βασικός επιθετικός της, ο Φινλανδός Τέμου Πούκι, που έχει φορέσει στο παρελθόν τις φανέλες των Σεβίλλη, Σάλκε και Σέλτικ.

teemu-pukki

Το «στολίδι» της

Η Μπρόντμπι αγωνίζεται στο Brøndby Stadion, ένα υπέροχο γήπεδο χωρητικότητας 30 χιλιάδων θέσεων, το οποία κατασκευάστηκε το 1965, αλλά από τότε έχει υποστεί αρκετές διορθώσεις, με τελευταία εκείνη το 2007, όταν και αυξήθηκαν οι θέσεις.

Brøndby_stadium_panorama

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.