ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΟΥΣ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Σε γνώριμο έδαφος (Vids)

Ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντι του την Μπρόντμπι, η οποία θα είναι η πέμπτη ομάδα από την Δανία που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι» σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει τις προηγούμενες συναντήσεις, όπου το «τριφύλλι» βρέθηκε αντιμέτωπο με συλλόγους από τη χώρα των Βίκινγκ.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Σε γνώριμο έδαφος (Vids)

Σε γνώριμο έδαφος για εκείνον θα κληθεί να ταξιδέψει ο Παναθηναϊκός αν θέλει να προκριθεί στους ομίλους του Εuropa league, με την Μπρόντμπι να είναι η πέμπτη ομάδα που θ’ αντιμετωπίσει από τη χώρα της Δανίας.

Οι «πράσινοι» δεν είδαν την τύχη να τους χαμογελά στην κλήρωση για τα πλέι-οφ του Europa League, καθώς έφερε στο δρόμο τους την Μπρόντμπι.

Σίγουρα οι Δανοί δεν αποτελούν φόβητρο στο «πράσινο» στρατόπεδο, αλλά ο Παναθηναϊκός πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός, πειθαρχημένος και με το βλέμμα σε παθήματα του παρελθόντος, καθώς τέτοιου τύπου ομάδες, ανέκαθεν του έβαζαν εμπόδια. Η Μπρόντμπι είναι η πέμπτη ομάδα από το πρωτάθλημα της Δανίας που θα βρεθεί στο δρόμο των «πρασίνων» με την προϊστορία στη Δανία, να μην κολακεύει ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό.

Άαλμποργκ, Κοπεγχάγη, Οντένσε και Μίντιλαντ έχουν κληθεί μέχρι τώρα ν’ αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό με τον απολογισμό να «γράφει» για λογαριασμό των «πρασίνων» 4 νίκες, 4 ήττες και μια ισοπαλία.

Η αρχή με Άαλμποργκ

Θα πρέπει να ταξιδέψουμε αρκετά χρόνια πίσω, για να βρούμε την πρώτη φορά που οι «πράσινοι» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν Δανέζικο σύλλογο. Αυτή ήταν τη χρονιά 1995-1996, όταν ο Παναθηναϊκός έκανε την ξέφρενη πορεία στο θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ που μετέπειτα σταμάτησε στο ΟΑΚΑ με τον Άγιαξ για τα ημιτελικά του θεσμού. Τότε μετά το σκάνδαλο που προέκυψε με την Ντιναμό Κιέβου, στον όμιλο του «τριφυλλιού» μπήκε η Άαλμποργκ.

Στο ματς για την 1η αγωνιστική των ομίλων, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τη συνέχεια, καθώς στο παγωμένο ΟΑΚΑ την 5η αγωνιστική, οι «πράσινοι» με γκολ των Αλεξούδη και Γ.Σ Γεωργιάδη κατάφεραν να πάρουν εκδίκηση επικρατώντας με 2-0.

Έντεκα χρόνια μετά, η Κοπεγχάγη για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

Επόμενος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό ερχόμενος από τη Δανία, έπρεπε να περάσουν έντεκα χρόνια για να βρούμε, καθώς την περίοδο 2007-2008 οι «πράσινοι» σε μια περίεργη διαδικασία για τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, θα παίξουν σε μονό ματς με την Κοπεγχάγη εκτός έδρας και θα επικρατήσουν με τέρμα του Νταμ Εντόι.

https://www.youtube.com/watch?v=gYPJ5ab9E2M

Κοπεγχάγη ξανά και «δήμιος» ο Εντόι

Ο Παναθηναϊκός έχει αναδειχθεί νταμπλούχος Ελλάδας το Μάιο του 2010 και συμμετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί βρίσκει αντίπαλο την Κοπεγχάγη αλλά και ένα παλιό γνώριμο που δεν δίστασε να σκοράρει κατά του «τριφυλλιού».

Ο Νταμ Εντόι, έχει αφήσει τον Παναθηναϊκό για την ομάδα της Δανίας και σκοράρει στο ΟΑΚΑ για να σοκάρει τους «πράσινους» σε μία σεζόν που είχαν μεγάλες βλέψεις. Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν η ήττα για τον Παναθηναϊκό με σκορ 2-0.

Στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής στο «Πάρκεν», ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την κακή του πορεία εκείνη τη χρονιά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση γνώρισε για δεύτερη φορά την ήττα από το δανέζικο σύλλογο, αυτή τη φορά με σκορ 3-1. Χαρακτηριστικό της κακής εκείνης βραδιάς για το «τριφύλλι» ήταν το αυτογκόλ που είχε σημειώσει ο Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ δίκτυα για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε βρει ο Σεντρίκ Καντέ, γκολ το οποίο ήταν και το 300ο για τον Παναθηναϊκό και τον Γιώργο Καραγκούνη να μένει στον πάγκο (αν αγωνιζόταν θα «έγραφε» την 100η του συμμετοχή).

Τον «σκότωσε» η Οντένσε στο ΟΑΚΑ

Τα χρόνια της πολυμετοχικότητας έχουν τελειώσει για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κλήθηκε να μπει σε νέα «ρότα» σε διοικητικό επίπεδο. Οι «πράσινοι» τον Αύγουστο του 2011 θ’ αντιμετωπίσουν για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ την Οντένσε και παρά το θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς στη Δανία (1-1), η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, θα αποδειχθεί πανωλεθρία με τη συνέχεια να είναι πιο δύσκολη.

Ήττα με 3-4, κακή εμφάνιση και μουρμούρα, σε μια χρονιά που όπως εξελίχθηκε με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο, άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στις τάξεις του συλλόγου.

Πρόκριση επί της Μίντιλαντ με δύο νίκες

Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια από την τελευταία επίσκεψη του Παναθηναϊκού στη Δανία και αυτό συνέβη τη σεζόν 2014-2015, όταν η κληρωτίδα έφερε στο δρόμο των «πρασίνων» τη Μίντιλαντ. Οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα το ευρωπαϊκό τους ταξίδι εκείνο το καλοκαίρι, αλλά ο πρόωρος αποκλεισμός από τη Σταντάρ Λιέγης για το Τσάμπιονς Λιγκ, τους ρίχνει στα πλέι οφ του Γιουρόπα.

Εκεί το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου, δεν δείχνει να έχει προβλήματα και με δύο νίκες σφραγίζει την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης. Για την ιστορία το ματς των δύο ομάδων στη Λεωφόρο βρίσκει νικητή τον Παναθηναϊκό με 4-1 και καρέ του Μπεργκ, ενώ στο αντίστοιχο ματς στη Δανία μια εβδομάδα αργότερα, οι «πράσινοι» χωρίς τον Μπεργκ (τραυματίας) επικρατούν εκ νέου με 2-1, με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να αφιερώνουν τη νίκη στο Σουηδό φορ.

https://www.youtube.com/watch?v=FlBL-ngNDCw

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ